Anya, kezdődik. Itt a mégújabb kieg, ami várhatóan még be tud futni a fa alá. (Talán.) Kapunk benne, havat, jeget, sok – sok hobbitockát figurát no meg három új cimborát is. Ezek közül nekem elég nyakatekertnek tűnik, hogy a csapatunk egy olyan medik robottal erősödjön, aki célirányosan képes végrehajtani eutanáziát bármely ellenséges karakteren, valamint a jégmező hala, avagy Mon Calamari a gleccseren. (Egyébiránt szeretnék egy fejvadász kommunikációs robotot. Árányembert lángszóróval, mert az aoe. Közben elmesélné az esélyeinket.) És igen, ismét a karton tokenek, melyeket beválthatunk majd műanyagra, ha úri kedvünk úgy diktálja. És érkezik például egy Repulsor tank is… Hurrá…

A csata után járunk pár pohárnyival az időben és helyileg a Hoth-on. Feladatunk, hogy megvédjünk egy terrorista Lázadó kolóniát a Birodalom erőitől. Ezen felül gazdagabbak leszünk négy új skirmish pályával, ahol egyidőben akár hárman apríthatjuk egymást. Megboldogult diákéveim jutnak eszembe erről, meg a jó öreg Szőlő Csárda néven futó műintézmény. De ez meg ugye egy másik Galaxis, tér, meg idő. (Is.)

Tizenhat műanyag figurával leszünk gazdagabbak. Három új hős, hat Snowtrooper, két Wampa (azok ütik a Jediket is, Skywoker Lajost tutira, mint az köztudott), négy HK assassin droid és egy SC2-M Repulsor Tank.

A csomagban található kartonpapír felespohár alátéteket majd természetesen kiválthatjuk a szokás szerint érkező kis drágaszágokkal, az összesen négy új Ally és Villain csomaggal.

Szóval külön műanyagosítható állapotban, természetesen extrával együtt megvásárolható majd a közeljövőben General Sorin, aki szétrúgott már pár Alliance tejesbödönt, érkezik a Galaxis legdögösebb hercegnője, aki nem más mint Leia Organa, kapunk egy csupornyi Echo base troopert, valamint Degnar apánkat.

Aztán itt vannak a hősök, akik ha nem is váltják meg a világ folyását, de biztos vagyok abban, hogy aki komolyan szeretne a skirmish-ben elmerülni, kénytelen lesz megvásárolni ezt a dobozkát is. (Mily meglepő, egyébiránt.) Példának okán itt egy Mon Calamari spec ops-os szakiparos, aki teljesen logikus, hogy egy olyan bolygón mesélődik a játék szövetébe, ahol általában húsz fokkal van fagypont alatt a hőmérséklet, és még whisky sincs a töménytelen jéghez. Bár lehet, hogy ő egy sarki hal. Érkezik egy ügynök Vera Thanos személyében és egy medical droid, aki ugye, mint korábban is jeleztem, nem csak az injekciós tű készségszintű használatában és a baktázás rejtelmeiben porfi, hanem a céllövészetben is jártas. (Hogymivan? Tudom, tudom. Szoftver meg hardver kérdése az egész.)

Természetesen elhalmozódunk új tárgyak és felszerelések garmadájával. Van itt kérem ha nem is erős, de cserében nagy tűzgyorsaságú pisztoly  DDC Defender , és egy csinos gránátvető Under-Barrel HH-4 , mert a célpont körül sem maradhat szem szárazon.

Kapunk kilenc új Parancs kártyát, melyek kellemesen tudnak muzsikálni a skirmish összecsapások rögös és vértől sikamlós útjain. Kezdésnek itt is van a Set a Trap, amely lehetővé teszi azt, ha a saját egységünk és az ellenség figurája ugyan azon a térképszelvényen fejezi be a kört, a mi figuránk odapörkölhet egyet, mivel „Rossz szomszédság, Török átok.” Hogyugye. 🙂

Aztán a jég bolygóján landolva a halpiacok réme, a következő karakterspeccel rendelkezve Coordinated Attack lehetővé teszi, hogy két figura ugyan azt a célpontot támadja, úgy, hogy nem számít mi takarja, vagy ki áll közte és a célpont között. Ez elméletileg lehetővé teszi azt, hogy a kulcsfontosságú célpontokat úgy tudjuk megsemmisíteni, hogy közük sem legyen a csata további folyásához. (Elméletileg.)

A Rend őrei

Mivel a terrorista kutyák a Felkelés már megint kiemelt figyelmet kapott, ideje a törvényes rend fenntartóiról is szót ejteni. Érkeznek a Snowtrooper -ek akik végre tudják osztani a Weaken állapotot, amely kellőképpen nerfelei a célpont támadó valamint védekező készségeit, képességeit. Az, hogy egy cselekvésért gyógyít egyet, vagy egy veszélyes kondíciót lekap egy baráti egységről, máris szimpatikussá teszi ezeket az srácokat. Ráadásul, nincs hóhoz kötve. Aranyos. Egyre inkább lehet a hófehérekből is ütőképes csapatokat dobni ez ellenfél arcába. Igaz, hogy a négy hp nem a világ teteje, de dolgozzunk azzal, amit az Császár FFG adott nekünk.

Visszatérve az FFG-hez, ez a repulsor tank nekem durván az első blikkre is egy olyan egység, amit csak azért raktak a dobozba, hogy legyen benne valami. Remélem a külcsínt felejteti majd a belbecs.

Az érkező HK Assassin Droidokról sem kapunk infót, de a Wampa -ról legalább igen. És tetszik, amit tud, ráadásul pofátlanul olcsón teszi mindezt. 🙂 

 

Cleave-l, át megy mindenen, mint harckocsi a kerti budin, és ha nincs a közelében három egységen belül ellenséges figura, akkor kap két mozgáspontot. Ráadásul üt, mint Béla a Szőlő Csárádában, és nem lehet megzavarni semmi úri huncutsággal. Szóval ha oda akar vágni akkor odavág. Ebből a jószágból kellene egy all terriain verzió. Is. 🙂

A story vonalon tevékenykedő birodalmi játékosnak is dobnak pár csontot. Van itt egy zsuga, ami plusz átütést ad  Find the Weakness , valamint egy, ami kellőképpen kirobbanó sikert arat minden fronton Explosive Munitions . 

Áldás vagy Átok

Új küldetéskártyák is kerültek a játékba, mégpedig a Threat missions, ráadásul egyből kettő is felugrik a hadjárat kezdetén. Természetesen ezek amolyan opcionálisan választható küldetések, de amíg a kedves játékosok nem oldják meg ezeket, addig rajtuk van az „átok”, ha sikeresen (győzelemmel) veszik az akadályt akkor az adott Threat mission „áldása” érvényesül. 

 

Példának okán amint a Survival of the Fittest threat küldetés játékba kerül, a birodalmi játékos örömmel veheti magához a Weary from Toil (Bane) kártyát, amely minden egyes küldetés kezdetén kifejti áldásos hatását. Ha a Lázadó játékosok sikerrel oldják meg a Survival of the Fittest küldetést, a birtokukba kerül a Invigorated by Success (Boon) amellyel a Hősök két kiválasztottat gyógyíthatnak.

A műanyagosított poháralátétekről még nincs teljes információ, ezért nem is térnék ki rájuk, mert találgatni bármelyikünk tud.

A kieg ígéretesnek tűnik, már aki erre ismét szeretne egy vagyont áldozni. (A Repulsor Tank amúgy nálam kiverte a biztit, inkább raktak volna bele olyan vasat, ami nem csak a mesében, de a filmekben is feltűnt, ha csak másodpercekre is, ráadásul ez egy quad verzió, a „valóságban” jóval méretesebb darab volt a cucc.)

Biztos vagyok benne, hogy a játék, a jelentős rajongótábornak köszönhetően, komoly sikereket fog elérni, újabb és újabb kiegekkel és babákkal örvendeztetve meg bennünket. Ráadásul nyakunkon az EpVII. ami tuti, hogy magasabb sebességbe kapcsolja nem csak az IA eladásokat, hanem a nagytesóknál is csilingelni fog a pénztárgép rendesen (Star Wars: ARMADA, X-Wing Miniatures, Star Wars: LCG).

Örömünkre szolgál, hogy a játék honos Facebook oldalán aktívan játszó fiatal és még fiatalabb emberek találtak egymásra, és ha minden igaz, akad már olyan település is, (nem csak az ország idegközpontjában, Budapesten,) ahol akár már két! (kettő, 2) alapdoboz is fellelhető. 🙂

No, majd látjuk, hogy mi fog ebből kisülni. Minden esetre én bizakodó vagyok!

Addig is Hölgyek és Urak, Keep Walking & Use the force ! 😉

24 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Nakéremszépen!

  Az, aki azt állítja, hogy egy frappáns cím nem vonzza a tekintetet és a bloglátogatókat, annak nemhogy nincs igaza, de nem is olvas blogot. Egyáltalán, soha.

  Még mindig nem tudom, tulajdonképpen milyen cikket olvastam el egymás után kétszer, nem igazán vagyok járatos a Csillagok Háborúja FFG kártya/figurás izéjében, de szétröhögtem az agyamat. Kétszer. Mert ugye, annyiszor olvastam el.

  Ahogy a székely bácsi is mondta, mikor kijött a moziból a Star Wars vetítése után:
  „Há’ én eztet nem hiszem el!”

  Szegény wampákat meg ne csonkoljátok már, szegények a kórházban az amputációt már be is tiltották, így üszkös végtagokkal caplatnak a havas síkságok ügyetlen felderítők után leselkedve. Undorító ez a pusztítás, amit a koszos terroristák műveltek. A tauntaun kibelezésről nem is beszélve!

  Jó a cikk, szerintem rákattanok a blogra a Tolkienes poénok miatt is!
  Ajánlom magamat:
  Kaba