Imperial Assault

Érezte tagjaiban azt a gyomorba markoló bizonyosságot, hogy innen már nincs visszaút. Elérkezett az a pillanat, amely már nem kérdez vissza. Nincs idő dönteni, mert már a döntésben létezel. Egy valaha volt büszke hajó hídján állsz, amely tizedmásodpercnyire van attól, hogy ütközőpályája végén, becsapódhasson egy csillag méhébe…

Megrázta a fejét…

…nem volt benne sem harag, sem gyűlölet. Csak az undor egyszerű rácsodálkozása, hogy aki ott áll előtte; létezik. Érezte a rothadás bűzét, melyet nem tudott elnyomni sem a kifinomult életben tartó rendszer, sem a sötét precizitással megalkotott géptest feketén csillogó anyaga. Mint egy bogár … – gondolta Diala, és Shien tartást felvéve várta, hogy elkezdődjön az, ami már befejeződött régen. Valahol. Egy messzi, messzi, galaxisban…

Az Imperial Assault egy taktikai táblajáték, mely a Star Wars világába kalauzol bennünket. A játék során a galaxist sújtó polgárháború résztvevőinek bőrébe bújva harcolhatunk felszíni – vagy az alatti 🙂 – bevetéseken.

star-wars-imperial-assaultA kezdődoboz megvásárlásával két fajta játékmód felé nyílik meg az út a számunkra. Az első során 2-5 fő ülhet egy asztalhoz. Egyikük lesz a mesélő – aki az ellenfeleket irányítja – míg a többiek egy csapatot alkotva kiválasztják hősüket, hogy a Felkelők Szövetsége oldalán megkezdjék szabadságharcukat az elnyomó Galaktikus Birodalom ellen.

A kiválasztott hősökkel egymás után vághatnak bele a különböző küldetésekbe a részvevők. Így haladnak folyamatosan a végső összecsapás felé. Az egyes megmérettetéseket követően lehetőségünk nyílik karakterünket a megszerzett tapasztalati pontokkal fejleszteni, vagy éppen az új felszerelések megvásárlásával erősíteni.

A kampány mód végigjátszása sem jelenti azt, hogy a játék ezen része kimerült volna, hiszen akár az alapdobozból kiválasztott hősök megváltoztatásával, vagy a véletlenszerűen húzott küldetéskártyákkal is egy teljesen új történet alakulhat ki. Mindezt csak tovább tudja színesíteni egy a szerepjátékok világán felvértezett mesélő. A lehetőségek így is végesek, de nem kell aggódni. 🙂 A játékhoz egyesével kapható plusz figurák dobozában található extra küldetések, és a kiegészítő dobozok nyújtotta újabb és újabb variációk – és hősök – tovább bővítik annak a lehetőségét, hogy merre halad csapatunk és hol és hogyan alakul a végső összecsapás.

IMG_20150118_190324890A másik játékmódot ketten játszhatják. Itt a két fél 40-40 pontból válogathat össze magának a három frakció egyikéből harcosokat, hogy ellenfelét két vállra fektesse. A három frakció a Galaktikus Birodalom, a Felkelők Szövetsége és a Zsoldosok. A csata, a rendelkezésre álló speciálisan erre a fajta összecsapásra használható küldetésekből kerül véletlenszerűen kiválasztásra. A megmérettetés közben a játékosoknak egy-egy feladat teljesítéséért, és az ellenfelük egységének teljes megsemmisítéséért győzelmi pontok járnak. Aki először összegyűjti a 40 pontot az nyer.

A játék megkezdése az alapdoboz megvásárlásával ugyan magas belépőköltséget jelent, de a további plusz figuradobozok, és kiegészítők már olcsóbbnak mondhatóak más játékokhoz képest és élvezetes bepillantást engednek a Star Wars világába.

Harcra fel, és az Erő is 🙂 legyen veletek!

Végezetül álljon itt egy két érdekes cikk, hogy el tudd dönteni, belevágjál-e vagy ne ebbe a játékba.

A szabályok magyar fordítása.

Egy kis segítség a figurafestésekhez.

A Mos Eisley kiegészítő.

A Hoth kiegészítő.

Mire számítsunk a dobozban lévő figurákkal kapcsolatban.

No, és egy csata beszámolója.