Közeleg a film, ömlenek az információk, talán nem véletlenül. Egyfelől a koreaiak kaptak egy új Trailert, ami kiegészült néhány komoly jelenettel:

 

Másfelől a különböző gyártók termékei szivárognak be a játékboltok raktáraiba, de egyenlőre NEM rakhatják ki őket. Ugyan a HASBRO gépéről már olvashattunk itt és itt, de még nem láttunk sok egyebet. Hogy miért?  Szeptember 4 – Force Friday. Jegyezzük meg ezt a dátumot jól, mivel a tervek szerint nagy bejelentések lesznek az EPISODE VII. körül. Az FFG is kénytelen volt pár dolgot elhalasztani a Gen Con bejelentésen, mivel nem kapták meg a zöld lámpát a Disney-től.

Ami számunkra érdekesebb lehet, az a POP és a MICROMACHINE kollekció. Ugyan cuki, de az  Imperial Assaultban kevésbé használható figurák mellé kapunk pár hajó csodát, mint az új Rend rombolóját. Úgy néz ki, az új főgonosz nem elégszik meg egy szimpla géppel. Egy vagány dupla orrú rombolóval lephetjük meg a gyereket, ami mellé kapunk egy új rohamosztagos sisakot is. Kinek ne érné meg?

Természetesen a lázadó Köztársasági oldalra is érkezik egy ikonikus gép, ami nem más mint a Millennium Falcon. Ezt a hajót már jól ismerjük igaz némileg meglepő lehet a kölöknek, hogy miután széthajtogatta, egy komplett homokozót talál a belsejében… érdekes koncepció..