gallery-1459955114-kylo-ren-helmet-ashes

A Star Wars 7. része igazából több nyitott kérdést hagyott maga mögött mint amennyit megválaszolt. Bár a „lényeges témákban” továbbra sincs új információnk, de azért a kevésbé jelentős, ámdebár annál izgalmasabb részletek lassan-lassan előkerülnek a rendező féltve őrzött kincseskamrájából. Így eljutott hozzánk annak a hamutartó tálnak a története, amelybe Kylo Ren belehelyezte a maszkját Rey vallatásakor a Starkiller bázison. Bár eddig is voltak találgatások, hogy mi lehet a teljesen oda nem illő „hamutál” sztorija (ebből a legjobb az Millicent, Hux tábornok macskájának alomtálcája volt), a megoldás azonban ennél sokkal sötétebb.

Kylo-Ren-and-Darth-Vader

A választ a kérdésre nem más szolgáltatja, mint J. J. Abrams, aki a 7. rész Blu-ray megjelenésének alkalmából adott interjút az Entertainment Weekly-nek. Kylo Ren barátunk elborult gonosztevőhöz méltóan morbid trófeát gyűjt, ugyanis a tálban nem mást tárol, mint a legyőzött áldozatainak hamvait. Hagyom érlelődni… Ha már túltettétek magatok az első sokkon akkor lépjünk tovább a következő kérdésre. Mit keres ez a tál a vallatóteremben? Hát igazából semmit. Ugyanis Abrams elmondása szerint az eredeti forgatókönyvben, amikor elhangzik Kylo szájából a híres mondat nagyapja megolvadt maszkjához („…befejezem amit elkezdtél!”), akkor a saját szobájában ücsörög, és nincs a fején a maszk. Ennek lett volna egy elő-snittje az ominózus hamutálcás jelenet, de Abrams úgy döntött, hogy sokkal menőbb ha Kylo a maszkos torzított hangján vallja meg bánatát Vader papának. Ám nem akarta hagyni a teljes felvételt kárba veszni, ezért szegény legyőzöttek földi maradványait bevágták az első olyan jelenetbe, amikor Kylo megszabadul a Darth Donald Kacsa maszktól. Így került ez a perverz urna a vallatószobába ahol semmi keresnivalója nem lett volna.

3040095-untitled-1

Ugyan megkaptuk a megoldást a hamu rejtélyére, de az emberi természet kíváncsi és rögtön tovább gondolja a begyűjtött információt! Kik is ezek a legyőzött ellenségek, akiknek a hamvaiba hempergeti Kylo a maszkját? Nos erre a kérdésre Abrams úrtól nem kaptuk meg a választ, de ne legyünk telhetetlenek, valaminek el kell adni a 8. részt is.

Ha bármi hasznosat megtudunk azonnal jelentkezünk. Addig is az SWMINI legyen veletek!