Makettezés. Mindenki találkozott vele … Mindenki. Vagy kisgyermekként, vagy ismerősök által, de nincs olyan Star Wars rajongó, akinek nem fordult volna meg a fejében a gondolat, hogy de jó lenne mindennap megnézegetni a Falcont, vagy egy Csillagrombolót, vagy a jajjdecuki’ BB8-at!

A makettek – műanyagból fröccsöntött, vagy műgyantából öntött – széles köre elérhető, már 1979-től (nekem van olyan első kiadású X szárnyúm, amit akkor gyártottak. Borzalom! 😀 )

Ezek közül is az egyik legkiemelkedőbb minőséget a Japán BanDai cég képviseli. Könnyű nekik. Igazi, fegyelmezett szamurájok, mindenre figyelnek, és a minőség a mindenük. Ez egy teljesen külön élet, köszönet érte!

Higgyétek el, láttam szinte az összes nagy példányszámban – tömeggyártásban készült – SW makettet, és ehhez kapcsolódóan töviről hegyire ismerem a stúdió modelleket, de amikor először a kezembe vettem a cég T-65-ös X szárnyúját, lementem hídba … aztán az asszony ápolt még vagy egy hétig, és többször a fejemhez vágta, hogy 40 évesen nem kellene ilyen ifjonti tornamutatványokkal szórakoztatnom a családot!

a-wingSzóval gyönyörűek, és nagyon szépen kidolgozottak. A részletek pontosak, bár alak eltérés lehet, főleg ha könyvből is dolgozik az ember, de ez már igazán hardcore makettb***i hozzáállás.
Azt vallom, hogy a makettezés elsősorban, móka, kikapcsolódás, és az alkotás söröme … (ejjnye … Freud örül! )

Így nézzük milyen szépségek várhatóak a következőkben. Sajnos a BanDai nem árulhat hivatalosan Japánon kívül semmit, ami Star Wars makett, de a 21. században, és az elektronikus áruházak korában ez nem jelent problémát.

A-wing 1/72

Ez már kijött, nagyon szépséges! (tegnap bontottam ki. 😀 )

awing_starfighter_00

Clone trooper 1/12

Előrendelhető, ami azt jelenti, hogy július elején kapható lesz. Roppant érdekes lehet, ugyanis hála a Clone Wars sorozatnak, rengeteg festést találhatunk klón katonánk részére.

cloneimage-68

Tie Interceptor 1/72

Ő is július körül jelenik meg, nekem az egyik személyes kedvencem. A Royal Guard interceptor makettről készült írást ITT tudod megnézni.

interceptor

Trade Federation Droid 1/12

Nyár végén várható, több változat is. Álló, guggoló, és a STAP platformon repkedő is. Tetszős!

image-88 droid-1

Veichle Model Concept

Ezek a mikor makettek az évszázad ötlete! Nekem megjött a csillagromboló, és valami szenzációs, pontosan ahogy a kicsi X wingek. Rengeteg dioráma ötletet adnak!

vm_concept

micro-series-dio

És íme az én folyamatban lévő mega-giga-brutál csillagrombolóm!

IMG_6933

 

Poe Dameron X-wing 1/72

Szeptemberi megjelenést írnak. Szerintem egy kicsit elkéstek vele, de hát ugye nem én vagyok a termékfelelős a BanDai-nál, nem tudhatom mi jár azokban a csodálatos elmékben! Mindegy, mi mindent szeretni fogunk!

poe

 

ALL IN!

all in

És a végére a mézesmadzag.  Millenium Falcon 1/72

MINDEKI ezt akarj! MINDENKI! Mocsokdrága lesz! DE MINDENKI EZT AKARJA!

1-72 falcon 1

Sajnos valószínűleg csak egy kiállítási darab … Mint a csillagrombolójuk anno. 😀

bandai-star-destroyer 1a

 

FORRÁS ITT és ITT