IMPERIAL ASSAULT FELZÁRKÓZTATÓ II. RÉSZ – FELHŐK KÖZÜL A JEDI

img-php

Miután napoztunk egyet a világnagy strandon és hócsatát vívtunk a jetikkel, újabb helyszínen folytathatjuk  tanulmányainkat. Ezúttal az ejtőernyős képességeink lesznek leginkább kihasználva, ugyanis a harmadik nagy/kicsi/akármilyen kiegészítő a felhők közé visz minket, ahova érdemes elsőként érkezni, hogy jobb ajánlatot tegyünk a házigazdának.

swi24_box_left_legalswi24_sample_legal

A Bespin Gambit-ben kapunk két új hőst, egy új birodalmi osztályt, új kondíciót, tárgyakat, mini-kampányt, figurákat, tokeneket, még több kártyát, térképlapkát miegymást.

A kampányban egy elveszett ügynök és a zsebében található kódok nyomait kutathatjuk a Birodalmi Biztonsági Belszolgálattal (ők nagyon komor srácok, lásd kép) versenyezve.

isb_squad_tcg

Egyik hősünk egy ninjajedi. Még a ruha is majdnem stimmel. Szóval a rejtőzködő „sólyomdenevér”  új kondíciót hozott a játékba – „Hidden”. Ezzel védekezés közben -2 Accuracy-t adunk a támadónak valamint támadáskor + 1 Surge-t, aztán persze el kell dobni a kondit.

swi24_hiddenswi24_davith-elso

Tehát első közelharci fegyver használatakor megkapja a Hidden-t és 1 Surge-t felhasználva Flash-t megszégyenítő sebességgel +2-t lép.

Van neki egy frankó világító bicskája, mindenféle csúfságokat tud vele művelni, de főleg felnyitni a rohamosztagos páncélt. A Whoops, elestem-et lásd lentebb.

swi24_card_shrouded-lightsaberswi24_card_fell-swoop

Skirmishben rögtön rejtőzködve kezd és szó szerint átvágja magát az ellenen, 1 sebzést okozva. Két Surge-ért cserébe támadás után eltűnik, mint szamár a ködben és 2 tánclépést követően újra támad. Szerencsére körönként csak egyszer.

Parancskártyája meg olyan lazaságokat ad, hogy amikor kijátsszuk, abban a körben nem sebződhet és nem lehet megbetegíteni, ráadásul a következő aktivációkor kap 4 mozgást.

swi24_card_davith-elsoswi24_card_vanish

A másik széparcú Ithor szülötte, gyerekkorában nyakon vágták a suliban mert nem figyelt, de már megtanulta a leckét és most jól megnéz mindent.

swi24_sheet_murne-rin

Ő az irányító szerepét tölti be, no nem a focipályán, hanem a csatában jól átveszi az irányítást az ellen fölött. Egy ellene végrehajtott támadás után, amennyiben sérülést kapott, meggyógyít egy csapattársat. Igazi Mágenheim doki. Vagy Brinkmann professzor, ki mit nézett gyerekkorában.

Szabadidejében sokat játszik az egyébként kiváló Company of Heroes-al, így 4 ponttal olcsóbban tud hozni szövetségest. Miután bábozott egy sort, az elszenvedett Strain-ért cserébe egy 3 távolságon belül lévő hősnek vagy szövetségesnek tud biztosítani egy támadást. Szolidaritásból jeles, így ha más pihen vagy lép a közelében, akkor ő is gyógyul, illetve lép 2-t.

swi24_card_company-of-heroesswi24_card_waylayswi24_card_solidarity

Skirmish-ben hasonlóképpen rángatja a szálakat, mint kampányban, illetve aktiváció után megnézzük, ki a nagyobb kártyás és ha mi, akkor Rin és egy 3 távolságon belüli csapattárs füsteffekt kíséretében eltűnik. Parancskártyájával az adott körben egy drágább és messzebb lévő figurát választhatunk.

swi24_card_murne-rinswi24_card_fatal-deception

Nézzünk akkor az ellenkező oldalra is.

A bádogos/üstfoltozó szakmunkás legjobb tulajdonsága, hogy rögtön hoz magával egy droid segédmunkás tanoncot is. Ugyan csak 1 HP-ja van, de folyton az útban van és használhatja a főnök képességeit is. Az elit verzióval pedig félbeszakíthatjuk az ellenfél gondolatait, hogy a pléhdoboz mozogjon vagy támadjon.

swi24_ugnaught-tinkererswi24_ugnaught-tinkerer-eliteswi24_junk-droid

A másik brigád (akiknél az arcszőrzet mennyisége jelenti a rendfokozatot) a Wing Guard. Önmagukban olcsók és törékenyek, de Békével jöttek (aki kitalálja melyik filmre gondoltam (és még látta is, nem csak a legjobb barátja segítségét kérte), az nyúljon be a hűtőbe (a sajátjába) és vegyen ki egy sört. Akár meg is ihatja).

Szóval a Keep the Peace arra jó, hogy ha megtámadnak egy mellettünk lévő, nem Guardian csapattársat, akkor 1 Strain-ért cserébe az ellen is kap egyet – ez így igazságos. Az elit kékruhás pedig az alapkiképzésnek hála, amennyiben támadáskor egy barátságos és közkedvelt Trooper mellett áll, újradobhatja az egyik kockát.

Van itt még egy Skirmish Upgrade is, amivel a Békeőrzéssel kombinálva még több kártyát dobathatunk el a szemben ülővel.

swi24_wing-guardswi24_wing-guard-eliteswi24_under-duress

Az új birodalmi kispajtások, a Men in Black pedig kap jó néhány „most látsz – most nem látsz” osztálykártyát, mint a True Shadow és Stealth és pár jópofa Agenda kártyát is, mint a Feigned Retreat és a Weak Links.

Következő alkalommal a figura pakkokat vesszük szemügyre, addig is jó játékot mindenkinek!