2021-ben jelent meg a Látomások első évada, amelyben japán anime-stúdiók kaptak lehetőséget, hogy egy-egy kisfilmet készítsenek a saját stílusukban, ráadásul a hivatalos kánont sem kellett figyelembe venniük. Mint minden ilyen, sokszínű antológiasorozatnál lenni szokott, a végeredmény is sokszínű véleményeket szült – simán előfordulhatott, hogy ugyanaz a rész egyszerre kaphatta meg a legjobb és legrosszabb epizódnak szóló értékeléseket. A stúdiók éltek a lehetőségeikkel, így a kész részek mind magukon hordozták a különféle anime-jellegzetességeket, így a műfajt eddig nem ismerők is képet kaphattak arról, mennyire nem lehet egy kalap alá venni minden, keletről jövő animációs művet. A kánonszabadsággal is erősen éltek, ami egyeseknek vagy kreatívan felszabadult élményt adott, míg másokat csak elidegenített az erőteljesen japán-hatású világlátás és rajzstílusok, valamint hogy a történetek java tényleg bajosan volt beépíthető az ismert sztorik közé.

A második évad két évvel később érkezett, immáron több nemzet alkotói kaptak lehetőséget, hogy bemutassák, hogyan képzelik el a saját Star Wars történetüket. A stílusbeli sokszínűség bár megmarad, de így, hogy többségében nyugati stúdiók készítették a részeket, azok sokkal befogadhatóbbak azoknak is, akiket esetleg zavartak az első évad távol-keleti ízei. Egy japán és egy indiai készítésű munka így is akad az évadban, de azok bár erősen magukon hordozzák hazájuk stílusát, nem lógnak ki a többi rész közül.

A nyolc epizód többsége az Erő, az Erőhasználók körül forog, így azok is, aki fénykardpárbajokra vágyik, és azok is, akik ez Erő egyéb megnyilvánulásaira kíváncsiak, kaphatnak maguknak kedvenc részeket. A többi részekben egy versenyzős részbe oltott családtörténet (I am your Mother) és két, a birodalmi elnyomást nem az Erőt ismerők szemszögén keresztül, hatásosan bemutató történetet láthatunk. Az előző évaddal ellentétben a most látott sztorik gond nélkül beilleszthetők a hivatalos kánon történetek közé is (bár továbbra se részei annak).

Korszakokat tekintve a nyolcból három rész valamikor a Régi Köztársaság idején játszódik, a maradék öt pedig a klasszikus trilógia idején – az előzmény- és folytatástrilógiák éráira kíváncsiak az esetleges harmadik évadban reménykedhetnek.

A nyugati nézőkhöz közelebb álló megvalósítás miatt ez az évad valószínűleg kevésbé lesz megosztó, és azoknak is jó szívvel ajánlható, akik az első szezont esetleg végig se nézték.