1993-ban jelent meg az első Rebel Assault játék, amely a maga korában nagyon látványos, filmszerű játékmenetével elég sikert aratott ahhoz, hogy folytatás készüljön belőle. A Hidden Empire alcímre keresztelt, 1995-ben megjelent második rész magasabbra tette a lécet, ugyanis ez volt az első alkotás, amely élőszereplős felvételeket tartalmazott a Star Wars univerzumban a nyolcvanas évek óta, ezzel megelőzve az ismertebb Jedi Knight-ot is. A rövid történetben a vicces nevű lázadó pilótát, Rookie One-t irányíthatjuk, több, a filmekből ismerős gép (B-szárnyú, YT-1300, X-szárnyú, TIE-vadász, speeder), valamint az Expanded Universe-ben debütelt TIE Defender fedélzetén. Az első részhez képest újítás a nem űrhajós lövöldözős részek jelenléte, többségében külső nézetből, egy kivétellel – ami ráadásul egy nagy átemelést is jelent a Dark Forces-ból, hogy ez főhajtás, vagy lustaság volt, nem derült ki.

A játék során az előrehaladás automatikus, a mi dolgunk a célzás, tüzelés, vagy az akadályok kikerülése, tulajdonképpen egy film akciójeleneteit kell végigvinni úgy, hogy a jelenetek mikéntjére túl sok ráhatásunk nincs. A hangulat viszont kárpótol a korlátozott interaktivitásért. A játék grafikája a maga korában nagyon látványos 2D sprite-okból épült fel, sokszor valódi felvételek alapján. Bár a pixelesség a mai szemmel megmosolyogtató, 1995-ben ez a látvány az akkori monitorokon hihetetlenül realisztikusnak számított, az átvezetőkkel együtt valóban megadták az élményt, hogy egy valódi filmes epizód részesei vagyunk. A két CD-n terpeszkedő méret is figyelemfelkeltő volt.

A teljes nettó játékidő egy bő óra – természetesen az első végigjátszás bőven több lehet – így akár egy hosszabb sorozatepizódnyi időt rászánva egy igazi, minden ízében régi iskolás Star Wars kalandban lehet részünk.

A Rebel Assault mindkét része Steam-en beszerezhető.