main.pngImmáron második alkalommal került megrendezésre Budapesten a Star Wars: Armada Liga verseny. Most a Gémklub adott helyet a ligafordulónak.

Mint a múltkor, most is elsőként köszönetet szeretnék mondani a szervezőknek az áldozatos munkájukért, mert ismét egy nagyon jó hangulatú, családias rendezvényt sikerült összehozniuk. Valamint köszönetet mondanék azon játékostársaimnak is, akik szabadidejüket nem sajnálva részt vettek a megmérettetésen. Különösképpen azoknak, akiknek ez volt első játéka, vagy még nem rendelkeztek nagy gyakorlattal, de szembe néztek a sokat próbált ellenfelekkel a verseny során. Továbbá annak a személynek, aki kevés alvással a háta mögött is harcba indította csapatát.

Nézzük, mivel érkeztem a nagy napra.

Csatahajók:

Vadász osztagok:

Objektívák:

A teljes sereg 295 pont. Az alapvető koncepcióm az volt, hogy ezzel a pontszámmal mindig magamnál tudom majd a kezdeményezést. A VSD folyamatos squadron paranccsal kivívja a vadászfölényt legkésőbb a 3. körig. Utána a TIE-ok idegesítő kék kockákkal szétcsipkedik az ellenfelet, amit már a GSD és a VSD leamortizált.

Lássuk mi történt…

Első játék:

Az első ellenfelem, akit kisorsoltak Dániel volt. Ő az alábbi sereg összeállítással érkezett.

Küldetésnek az Intel Sweep-et választottam. Nála a Corvette, nálam a Gladiátor volt a felszedő hajó.

A csata során a felállásnál túlságosan a szélére helyeztem ki a Demolishert. Abban bíztam, hogy rámegy az objektivákra felszedni őket. Nem így tett. Ezzel a gladiátor gyakorlatilag tehetetlen szemlélője lett a csatának. Egyszerűen nem tudott átvergődni a csata érdemi területére. Valamennyi vadászgépét leszedtem a játék során, de a VSD nem bírta egyedül a strapát és darabjaira hullott. Az, hogy objektivából többet szedtem fel és +75 pontot írtam sem volt elegendő a győzelemhez. Ellenfelem nyert pontozással.

wp_20151108_10_37_08_pro.jpg

Mi volt a hibám?

Teljesen egyértelmű. A Demolishert nagyon rossz helyre raktam fel. Ezzel kiesett a legpusztítóbb hajóm az ütközetből.

Második játék:

Második ellenfelem Gábor volt. Az ő serege így épült fel:

Nebulon-B Escort Frigate (Yavaris), Nebulon-B Support Frigate (Salvation) Dodonna vezetésével, és egy CR90B Corvette, rajta Raymus Antilles, Electronic Countermeasures, Overloead Pulse fejlesztés és a Tantiv IV. title. Vadászfedezete Luke, Wedge, Dutch, 1 kötelék X-wing és 2 kötelék B-wing volt.

Küldetésnek a Superior Positions-t választottam.

A csata során én gyorsan, míg ellenfelem lassan közeledett. Összecsapás csak a harmadik körben alakult ki. A vadászgépeimmel elmértem a távolságot és korán ugrottak neki a lázadóknak, így nem tudták lefogni az összes gépet. Különösen a B-wingeket. Ezek sajnos fájó – és később talán a pusztulásához nagyban hozzájáruló – találatok voltak a Demolishernek. A következő két körben tőlem lesett a Demolisher, ellenfelemtől pedig a Yavaris. Valamint elpusztultak a vadászgépei is. Az utolsó körben már csak távolodtunk egymástól és a sebeket nyalogattuk.

wp_20151108_14_12_09_pro.jpg

A csatát végül pontozással nyertem meg.

Milyen hibáim voltak?

A vadászokat korán küldtem be, vagy az elején nem toltam eléggé előre, hogy biztosan elérjék? Nem igazán fedeztem fel más hibát magamnál. Sokkal inkább érződött itt, hogy nem túl jó ez a build. Nem elég hatékony. Az ellenfél vadászait könnyen felszámolom, de az igazán fontos csatahajókkal szemben nem tudok átütő sikert elérni…

Harmadik játék:

Végső ellenfelemnek Mártont kaptam meg – éppen úgy mint a múltkori ligán, csak most nem befolyásolták a csatát lázadó ügynökök. Listája végtelenül egyszerű, és ugyanilyen pusztító volt.

VSD II. Screed irányítása alatt. 2 db GSD I-es. Mind a kettőn Intel Officer és Assault Concussion Missile. Az egyik hajó természetesen a Demolisher title birtokosa volt. Vadászkisérete mindösszesen 3 kötelék TIE Interceptor volt.

Küldetésnek tőlem a Minefields-et választotta.

Hááát, ha röviden akarom összefoglalni a történteket, akkor először balról jobbra, utána jobbról balra mosták fel velem a pályát. Már a seregekből láttam, hogy nem fogom tudni legyűrni ezt a tűzerőt. Csak abban bízhattam, hogy hibázik és szépíteni tudok az eredményen.

A felállással a negyedik körig elhúztam az összecsapást, de az ötödik körre minden csatahajómat leszedte. Hatalmas előnyt jelentett neki, hogy kezdő játékosként három hajóval gazdálkodott. A Demolisher már az összecsapás körében leesett, nem birta a strapát két GSD-vel szemben. A negyedik körében utoljára hagyta a Demolishert mozogni, aki odamozgott lőtt egyet. Majd az ötödik kört vele kezdte és lőtt kettőt. A Victory-m elköszönt…

wp_20151108_16_23_39_pro.jpg

Milyen hibáikat követtem el?

A felrakásánál rosszul helyeztem fel az űrállomást. Magamtól távol kellett volna. Így neki jelentett ez előnyt. Ezen kívül szerintem semmit. Rossz volt a sereglistám. Egyszerűen nem nyerhettem vele. Szinte sosincs lehetőségem birodalmi játékos ellen tesztelni, így nem jöttek ki az e téren lévő hiányosságai.

Összegzés és tapasztalatok:

Azt kell hogy mondjam sajnos a legnagyobb probléma az volt, hogy rossz sereglistát állítottam össze. Nem volt lehetőségem tesztelni az újat, miután a korábbiról kiderült, hogy nem elég hatékony. Nos ez sokkal rosszabb lett. Sajnos pont a nagy napon bizonyosodott be.

Mindenképpen három csatahajót kell a listámba, mert harmatgyenge a tűzerő. Sajnálatos módon nincs olcsó birodalmi csatahajó és a VSD nyújtotta lehetőségekkel sem vagyok kibékülve. A legszimpatikusabb felállás Mártoné volt, de a nagyon kevés vadászgép számomra zavaróan hatott. Szívesen megnéztem volna a csatáit a lázadókkal. Biztos értékes tapasztalatokra tettem volna szert.

Teljesítményemmel az utolsó helyen végeztem.

Végezetül mit is mondhatnék azon túl, hogy a Wave II. úgyis mindent felboríthat, ha végre megjön?

Egyre többen játszanak a játékkal, DE nem mernek eljönni egy rendezvényre. (Amennyiben visszaolvastok láthatjátok, hogy egyetlen helyen sem használtam a verseny szót! Hátha így egy pszichés gátat tudok lerombolni bennetek!) Gyűjtsetek bátorságot! A Lázadás már az elején elbukott volna, ha nem mernek lépni! A Birodalom katonái pedig egyszerűen nem félhetnek! Álljon itt pár meghatározó mondat és esemény amit ellenfeleimtől hallottam és utána tapasztaltam.

  • 1. játék: Bocs, ha sokat kérdezek, de nagyon kezdő vagyok! Kikaptam…
  • 2. játék: Ez az első játékom! Éppenhogy nyertem…
  • 3. játék: Már 24 órája nem aludtam! Felmosták velem a pályát…

Szóval Hölgyeim és Uraim tessenek a kifogásokat félretenni és harcba szállni a Galaxis jövőjéért!

(Már csak azért is mert már úton a Wave 2!)

A Blog legyen veletek!