Howlrunner nehezen tudta leplezni az undort és megvetést amit fedélzeti tiszt iránt érzett. Tipikus Korlélliai talpnyaló, aki kapcsolatai révén kapta a rangjelzését. Annyi jó pilóta van a rendszerben, de nekik pont egy ilyet kellett kifogniuk. Egy hónapja vezényelték őket a szektorba az állítólagos „Fokozott terrorista tevékenység” miatt. Azóta itt rohadnak Koréllián arra várva, hogy talán valaki Fokozottan megtámadja őket. A lázadók egy űrbüfét nem képesek elfoglalni, nemhogy egy Birodalmi szektorközpontot. Mindenesetre annyira valósnak érezte a veszélyt a felső vezetés, hogy maga Tarkin kormányzó érkezett ide a napokban, hogy Konstatine admirális nyakába üljön. Mindegy, legalább Vadertől és az őrült hajszájától megszabadult. A nagyúr kiszámíthatatlanabb, mint egy A-wing.

I3yajfcHowlrunner gyanakodva figyelte a közeledő fedélzeti tisztet. A férfi kaján vigyorral az arcán szorongatott egy adattárolót és egyenesen felé tartott. Máskor a körletükbe sem mert belépni és csak valamelyik szerelővel üzent.

– Rashon Hadnagy! – kiáltotta vigyorogva. – Parancsot hoztam!

Utálta ha nem hívónevén szólították, még ha egy felső vezető tette is, nemhogy egy ilyen senki.  Átvette az adattároló majd a fejével intett az ajtó felé a fedélzeti tisztnek. A férfi azonban nem értett az egyértelmű célzásból és egyik lábáról a másikra helyezkedve várt. Dodson, ismertebb nevén Night Beast, nagy sóhajtással emelkedett fel enyhén kifeküdt priccsérről, hogy kitessékelje a nemkívánatos látogatót, de meggondolta magát és Howlrunner válla felett inkább az adattároló tartalmát igyekezett kilesni. A türelmetlen.

– Áthelyezési parancs? Már megint? – hümmögte a nő a háta mögül. – Remélem valami jó helyre.

Howlrunner érezte, ahogy a hideg felkúszik a gerincén miközben a szíve a fülében dübörgött. Nem fognak örülni. Többször megköszörülte a torkát mielőtt megszólalt.

– A Devastatorra…. Lord Vader zászlóshajójára…

Gyűlnek a felhők… azaz mi!

Mi is megkaptuk a GeekHub-tól az áthelyezési parancsunkat és az Armada csoport kiválóságaiból toborzott Admirálisokkal összegyűltünk a Barcraft 2-ben, hogy megbeszéljük a Corellian Conflict, azaz az új kampány részleteit. A lázadó admirálisok közül Ackbar(Baksa) csapdát sejtve lebetegedett, míg Rieekan(Krisztián) késett, így Mon Monthma-ra(Dani) maradt a felelősség, hogy a jól szervezett Birodalmi admirálisok csoportjával szemben, mint Tarkin (András), Konstantine(Tamás) és Darth Vader (jómagam) megkezdje az első kört.

Star-Wars-A-New-Hope-star-wars-3822031-720-304

A kampány előkészületeit legalább annyi időt elvettek, mint egy rövidebb ütközet, amelyet elsősorban annak köszönhetünk, hogy a biztonság kedvéért még egyszer átmentünk a szabályokon és átbeszéltük kiscsoportosan (Dani magában), hogy melyik bolygókra érdemes támaszpontokat telepíteni. Úgy döntöttünk, hogy a Repair Yardok (Javító állomások) köré koncentráljuk az erőinket és innen fogunk támadást mérni a lázadókra. A lázadó oldal is igyekezett a hasonló bolygók vezetőit maga mellé állítani, így a következőképpen alakult a szektor térképe a konfliktus nyitányakor.

corellian confilcit

Támadás!

Ekkor futott be Rieekan és flottája, hogy az első hadműveletek levezénylésében már ő is részt vegyen. Komoly kérdés elé került a Lázadó vezetés: megtámadnak egy Birodalmi bázist, ami nagy zsákmánnyal kecsegtet, de nagyon erősen védett (+űrállomás, vadászok vagy ion ágyú) vagy védetlen bolygókon kezdik el felhizlalni a flottát. A Lázadó vezéreink nem kedvelik a finomkodást, így a késve érkező Rieekan a flottáját, azonnal Corellia bolygóra vezényelte. Némi töprengés után úgy döntöttünk, hogy maga Darth Vader fogadja a hívatlan vendéget egy finom turbólézer sortűzzel. Ezzel meg is volt az első páros.

Válaszlépésként a lázadás legerősebb bolygójára vezényelte Konstantine a flottáját és megtámadta Nubia-t, aminek a védelméért Mon Mothma szenátor felelt. Meglátjuk ki tudja-e magát dumálni a szorult helyzetéből.

A Lázadás utolsó admirálisa, mivel a szabályok értelmében az első körben a felforgató oldalnak van két támadása, szintén rohamra hívta a hajóhadát. Ackbar követve a bonyolult „Roham!” taktikát, a Birodalom második legerősebb bolygója és űrhajógyárral rendelkező támaszpontja ellen indította erőit, ahol Tarkin már nagyon várta.

Valahogy így néztünk ki ekkor:

map1

Howlrunner végigsimította a TIE oldalsó páncéllemezét. A kedvenc igáslova, a TIE vadásszal szemben, ez a gép három szárnnyal és jóval tekintélyesebb fegyverzettel rendelkezett. Igazi mestermunka!

– Mennyi a végsebessége? – kérdezte a mellette álló Maarek Stele-től. A férfi idegesítően közel volt az aurájához és láthatóan élvezte a helyzetet.

– Több mint egy Interceptornak. – válaszolt a nő arcába hajolva. – Vonósugár, ion, négy lézer és rakéták. Kemény harcos. Egyszer átjöhetnél a nagyfiúkhoz és felpattanhatnál rá. – fejezte be vigyorogva.

Howlrunner a válaszon töprengett. Elengedje a megjegyzést a füle mellet, vagy az emberei előtt szégyenítse meg a TIE Defender pilótát?  Lekezelően rámosolyodott a férfira.

– Amire én felpattannék. Nos… Az nem az a pálya ahová téged is beengednek. Drága…

A férfi némileg elkomorodva lépett hátra, de nem lehetett tudni, hogy Howlrunnernek vagy a hirtelen felüvöltő szirénáknak szólt. Riadó.

– Meglátjuk a nap végére kinek lesz több a gépe oldalán. – biccentett felé Marek

Ez csapda… vagy valami ilyesmi

cor1

Mivel Konstatnine a flottáját Nubia ellen mozgósította és Tarkin is elvitte a hajóit, joggal vélhette úgy a lázadás, hogy Corellia (közel) védetlen maradt, így Rieekan elitekből álló csapata már az első csatánál megnyeri a háborút. Krisztián a következő erőkkel kívánta megtörni a Birodalmi morált:

Fleet2

Sajnos nem volt elég Bothan kém, így nem tudták azt az apró információt a lázadás szövetéségnek tudomására hozni, hogy Lord Vader a Korélliától nem messze várakozik… és a csapda bezárult. A nagyúr a következő hajókkal várta a Lázadó „barátait”

armadacampaign

Mivel a bázis is rendelkezik haderővel, a három választási lehetőség közül – ion, űrállomás vagy további vadászok – az utolsó mellett döntöttem és 3 TIE Bomber és 1 TIE Advanced kötelék szállt fel a bolygóról, hogy megállítsák a galád Terroristákat!

SAMSUNG CSC
A nyitány nem sok jót ígér a lázadásnak

A frontális megkerülés

Vader klasszikus Birodalmi taktikával érkezett. A flotta gerincét adó ISD viszi a fő sodort, míg a két Arquiten intézi a megkerüléssel próbálkozókat. A bolygóvédelmi haderővel kiegészülve, igen tekintélyes vadászcsapat várta a lázadókat.

SAMSUNG CSC
Vader és barátai várják a vendégeket

Rieekan igen flexibilis flottával érkezett. A Liberty osztályú zászlóshajója frontális támadásoknál, míg a kisegítők megkerüléseknél jeleskednek. A terv szerint míg a Liberty elvonja a tüzet, az oldalról kerülő flottaraj segítségével lecsapnak a vadászok, majd a Birodalom mögé kerülve befejezik a csatát.

Vader kihasználva, hogy sokkal több vadászgépe van, a Libertyvel szembe helyezte a zászlóshajóját, míg a vadászokat és a kísérőket az ellenfél  bekerítőivel „párosította”. A TIE Defenderek a romboló közelében maradtak mint tartalék, gyakorlatilag bármikor odaértek bárhova.

Az Első két kör közel eseménytelenül telt, majd elszabadult a pokol. A Lázadó vezérhajó elszámolta magát és nem tudott a romboló mellett elslisszolni (konkrétan nem fér el), így beragadt Vaderrel szemben. Ez sosem jó ómen, mint a Zsivány Egyesben is láttuk. A másik oldalon jobban alakultak a dolgok a Lázadóknak, az X-Wingek lecsaptak a kísérő cirkálóra és úgy tűnt nem menti meg az egyiket csak az Erő … vagy Vader.

Majdnem Poker, azaz 3 ász!

Luke, Wedge és Biggs lecsapott a cirkálóra. Azaz Biggs nem, mivel nem volt elég parancs raktáron, így lemaradt kicsit a kolléga. A Birodalmi cirkáló parancsnoka alatt erősen remegett a szék, mikor Vader úgy döntött, hogy beveti a tartalékot és átcsoportosítja erőit. Howlrunner és Rudor. közösen estek a lázadóknak, de az igazi jóságot a becsapódó 4 TIE Defender osztag okozta Maarekkel az élen. A másik szárnyon a TIE Bomberek, két TIE vadász kötelék kíséretében, a Liberty-re csaptak rá, mivel nem akartak annyira részt venni az adok-kapokban.

-Luke és Wedge

A vadászharc akár kiegyenlített is lehetett volna, ha Biggs nem ér későn a harcba és nem a csatahajókra koncentrálnak az X-wingek, így a TIE-ok átvették a kezdeményezést. Wedge Marek áldozata lett, míg Luke gépét Howlrunner lőtte ki a jedi alól. Bár a megkerülést vezető Assault Mk II. gyakorlatilag sértetlen volt, de elvesztette a vadászait és így nem tudott érdemben beleavatkozni a csata alakulásába. C’est La Vie!

Mészárlás

A másik oldalon Lázadás mindent megtett, hogy Vader vezérhajójának életét megkeserítse, az elit bombázók rárepültek a rombolóra, még egy TIE Fightert is sikerült kiszedniük de nem tudták megfordítani a hadiszerencsét.

SAMSUNG CSC
A vadászai elvesztése után megtört a Lázadó flotta

A Birodalmi osztályú romboló nehézfegyvereit nem bírta a Liberty és a kettészakadt törzséből űrporként szállt tova a Lázadók győzelmi reménye. Tovább tetézve a „jó” oldal gondjait az Arquiten osztályú hajó pont úgy manőverezett, hogy két tűzívről is meg tudta közelre szórni a Corvettet, amely azonnal pukkant növelve a Lázadó veszteségeket.

A TIE vadászok tömegei legyűrték Nim bombázóját és Nora is csak úgy menekült meg, hogy a flotta maradéka gyáván megfutamodott és hyperbe ugrott vele együtt.

A Birodalom hajói bár sérüléseket szenvedtek, de csak egy TIE Fighter és egy TIE Defender kötelék, amely az utánpótlás költségeit nyomta. A lázadó oldalon az összes „hős” és az Y-Wing-eken kívül minden vadász, egy Corvett és a Liberty  került azonnali értékcsökkenéssel leírásra. Rieekan a képességével (ott marad a kör végéig, de a hyperugrás előtte van) tudta csökkenteni a vereség súlyát, de nem ez lesz a flotta, amely 500 pontra hízik a következő körre.

Verdict

Első kampány. Hirtelen jó ötletnek tűnt bázisokat támadni, de ekkor nem számolt az ember azzal, hogy ez 40 pont előnyt jelent a másiknak. Ez nem kevés, főleg az elején. Mivel a többi támadás is ilyen típusú, kérdés, hogy a vérzőfejű flottákon túl bármi változás lesz-e a térképen.

Hamarosan megtudjuk, addig is az swmini legyen Veletek.

4783305-stwvader2015009_1280

Vader szemét védő hololemezek visszatükrözték a lángokat. A hídról figyelte, ahogy a darabokra szakadt Liberty osztályú cirkáló levegőt, rakományt és a legénységet az űrbe okádva lassan elúszik mellettük. Azt a néhány túlélőt, akik a mentőkabinokban próbálták menteni a szánalmas életüket, a TIE gépei tizedelték. Meg volt elégedve a pilótáival, de nincs most idő szórakozásra.

Parancsnok! – enyhén oldalra fordulva utasította a Devastator legénységét. – Hívja vissza a vadászokat, a takarítást bízzuk a helyi erőkre. A lázadók után megyünk!