Az Ébredő Erő háza táján sertepertélő fősodor karakterekről, mint mondjuk Rey, Finn, Poe és Kylo Ren (a világ leghisztisebb jelenleg ismert legerősebb Ren lovagjáról) szinte mindent tudunk. Azonban felvillannak a filmben csupán másodpercekre olyan figurák, akikről egy kicsit több infó azért jól jöhetne. Pótolandó ezt a hiányosságot, össze is gyűjtöttünk Nektek egy csokorra valót! 😉

Jessika Pava

Nő a botkormány mögött, aki úgy fűzi be a mezei T-70-est egy fordulóba, mint nagyi tűbe a cérnát. Az ellenállás pilótanőjét Jessica Henwick alakítja, aki mellesleg a GoT-ban is játszik. Az éles szemű rajongók pár kapcsolt anyagból azonnal kiszúrták, hogy a hölgy csakis Jessika Pava lehet, akinek a hívójele Testor. Elsőként a Weapon of the Jedi című regényben tűnik fel a karakter, amit a Nestle is megpörgetett kicsit. Instant Erő, azt jóvan. Had haladjon a kukoricapehelybusiness is… :S

Tőlem külön tiszteletet érdemel, hogy volt idegrendszere leállni beszélgeti C-3PO -val, hogy meséljen neki Luke Skywalkerről. (A másik idegileg vasbeton erőhasználóról. Mert itt Rey kivételével mindegyik jedi vagy épp Ren lovag úgy viselkedik mint egy hisztis négyéves, akinek  apu nem vette meg a legtutibb LEGO rocksztár hercegnő nejlongitárt, lila masnis gumipóniba csomagolva…) Jessika ráadásul körülbelül egyidős Rey-el, és elég sok rajongói alkotás született kettejük vélt vagy valós kapcsolatáról. No, majd látjuk 😉 Egyébként erről így nyilatkozik:

 

 

Admiral Statura

Statura admirális volt az egyik szereplő aki javasolta, hogy robbantsák fel a Harmadik halálcsillag Starkiller bázis oscillátorát. (Mi mást? Ha eddig működött, akkor most is fog, bár Han Solo klasszikusokat csak pontosan! 😉 ) Hasznos dolog ha van olyan szakiparos a seregben, aki tökéletesen tisztában van vele, hogy kell felrobbantani dolgokat.

Mielőtt az Ellenállás prominens személyisége lett, bemelegítésként harcolt szülőbolygója felszabadításáért az Első Rend ellen. Az Új Köztársaság egy rettentően hatékony valamiként funkcionált, (mint az köztudott) és hagyta az első Rendet nos, rendetlenkedni…

Leia kérésére csatlakozott az Ellenálláshoz, ahol első körben hajókat szerzett a szervezet számára, majd hadtáposként tevékenykedett. Innen pedig egyenesen az admirálisi székig avanzsált. Huhh. Operettbe illő karrier. A karaktert egyébiránt Ken Leung kelti életre, aki korábban játszott a Lost-ban és a harmadik X-men mozifilmben is tiszteletét tette.

Bazine Netal

Ő, az a csúnyácska, rossz életű kaktuszvirág, aki értesítette az első Rendet, hogy hőseink Maz palotájában keverik a kártyát. (Egyébként, ha valaki szeretné tudni, hogy készült a sminkje, erre tessék, itt egy rajongó tolmácsolásában nyugodtan megtekintheti.)

A valóságba visszatérve Bazine-ről illik tudni, hogy veszélyes teremtés, ráadásul az álcázás mestere. A fekete rúzs nem csak dekorkellék, ha valakit Bazine megcsókol, az a padlón köt ki, méregtől rángatózva. Szereti visszafizetni az adósságait. Aki a fejbőrét megégette egy összecsapás során, azt lángszóróval sütötte ropogósra. Ő szállította Darth Vader sisakját Kylo Ren részére. Mondanom sem kell, hogy szoros kapcsolatot ápol az Első Renddel és ha alkalma nyílik rá, szívesen dolgozik nekik. Ebből adódóan, elképzelhető, hogy a későbbi részeben is feltűnik majd. Bazine Netal bőrébe Anna Brewster bújt, akit nem csak a filmes szakma, hanem a modellvilág is kimondottan kedvel.

Snap Wexly

Végre egy férfiember, akit nem a szél hordott össze. Poe egyik kötelékparancsnoka, már régóta gurítják együtt a pöttyöst. Legelőször a Star Wars: Aftermath regényben tűnik fel. Annyit tudunk róla, hogy a valódi neve Temmin és az Akiva bolygóról származik. A Lázadók Szövetségének tettek kisebb – nagyobb szolgálatokat a szülők. Édesapja futár volt, édesanyja pedig elismert pilóta. Amikor aput bedobozolta a birodalmi igazságszolgáltatás, anyu azonnal csatlakozott a Lázadók szövetségéhez, magára hagyva a fiát… A kis Snap a váratlanul jött szabadság örömére ugyan olyan szinten kezdte el gyűlölni mindkét oldalt, (anyuval egyetemben) hogy a törvényen kívüliek között dívó életpályamodellt tette magáévá. Szabadidejében terminátorokat barkácsolt és egy kis alkatrészboltot üzemeltetett.

A kamaszkori idill IC illatú békéjét, a polgárháború blaster tűztől hangos rögvalósága zúzta apró darabokra. Itt már döntött, és a Felkelés oldalán tette le a voksát. Anyuci ebben a kiélezett helyzetben természetesen visszatért, és megmentette gyermekét az őt üldöző bandatagok és Rohamosztagosok tavaszi felvágottra emlékeztető gyűrűjéből. Könnyes Happy End, E’öröm, E’boldogság… Majd Snap csatlakozott az Ellenálláshoz a többi pedig azóta történelem.

Greg Grunberg, J.J. Abrams egyik kedvenc színésze. Felbukkant a Lost-ban, és a Felicity-ben is. Valamint rendkívül boldog volt, hogy végre van saját akciófigurája, hogy azt a twitterén közkincsé is tette. 😀

Szerencsére az öreg Greg terve nem sikerült, így szerkesztőségünk egyik lelkes figuragyűjtő tagja már beszerezte a saját példányát, ráadásul itthon. Szóval aki legyőzhetetlen késztetést érez, hogy műanyag bábúként odahaza is játsszon vele betehesse a vitrinbe Snapet, annak irány a legközelebbi játékbolt.

snap

Ello Asty

Az Ellenállás legvakmerőbb pilótája az Abednebo fajhoz tartozó Ello Asty, aki rengetegszer bizonyította rátermettségét a botkormány mögött – igaz a csapatmunka nem tartozott az erősségei közé. Az Első Rend elleni konfliktus során a Kobalt század pilótájaként tevékenykedett, majd a Starkiller bázis elleni támadásban is részt vett. Többen is emlékezhetnek rá, hogy hívójele ekkor Vörös 6-os volt, ami már a támadás kezdetekor előrevetítette sorsát (az Új Reményben Biggs Darklighter, Luke gyerekkori barátja repült ugyanezen fedőnév alatt), majd a végső attakk során találatot kapott a gépe és a bázis falának ütközve fejezte be földi(???) pályafutását. Neve azonban örökké fennmarad a megjelent figurák által (legalábbis a figuragyűjtők számára).

102bdf4b44e72aeb3bd15bb164af4afd

tfa_asty_armor_

A karakter egyébként a rendező J.J. Abrams újabb tisztelgése a kedvenc zenekara, a Beastie Boys felé. Asty neve a banda 1998 megjelent albumának, a Hello Nasty címének az elstarwarsosítása, míg a sisakján aurabeshel felírt „Born to Ill”, az 1986-ban kiadott debütáló albumukra a „Licensed to Ill”-re utal.

 

Nien Nunb

Blountincockpit

Az alacsony növésű sullustan pilóta Nien Nunb újból visszatért, hogy a második Halálcsillag felrobbantásánál szerzett tapasztalataival segítse az Ellenállás fiatal pilótáit.  Az endori csata veteránjaként, melyben Lando Calrissian tábornok másodpilótájaként vett részt a Millenum Falcon fedélzetén, jelenleg egy T-70-essel segíti a fiatal pilótagenerációt. Egyike annak a hét X-szárnyú pilótának, akik túlélték a Starkiller bázis oszcillátora elleni támadást.  Sokunk örömére új játékfigura is készült róla, azonban még nem sikerült felfedezni egy darabot sem belőle Magyarországon.

Nien_Nunb_X-wing

star-wars-the-force-awakens-snow-desert-nien-nunb-3-75-action-figures-hasbro-toys-pre-order-ships-march-6

Sidon Ithano

A nagyfiú hangját David Acord adta. A karakter meg csak üldögélt az asztalnál és nem csinált semmi érdemlegeset. Mondjuk ő már elsőre vágta mennyire komoly arc Finn…

Back to business, naszóval’; Sidon Ithano-t illették már „Karmazsin Kalóz”, „A Vérkalóz” és a „A Vörös Fosztogató” néven is. Mindhárom elnevezés a külső gyűrű egyik legveszélyesebb bűnözőjét takarja. Nem hangoskodó, magamutogató legény, de jobb vele jóban lenni, mert ha oda kell csapni, akkor nem az a tökölődős fajta. Legemlékezetesebb akciója az volt, amikor még a Klón háborúk idején megpróbált megfújni egy hajórakománnyi fénykard kristályt a Jedi rendtől, ami nem igazán jött össze.  Nem, nem a program első része volt meredek, hanem a hajó amit elkapott egy árva kristályt nem sok, de annyit sem szállított. De ha már ott volt Sidon, akkor kiszabadította a hajó egyetlen utasát, egy Dooku gróf által elfogott klón katonát. Hogy később mihez kezdtek együtt, azt még a Star Wars történelem jótékony homálya fedi. Minden esetre, ha kedvetek támadna lerajzolni egyszer Ithano-t, ez a video tökéletes útmutató lehet! 🙂

 

 

Captain Phasma

A kedvencem. Ezt a karaktert szinte lehetetlen értékelni mert annyira összetett. Én azért mégis megpróbálnám, mert így könnyebb megfogni a benne szunnyadó esszenciális lényeget. Szóval egyetlen számmal jellemezném, ami nem más, mint a: 42 0.

Ugye a VII. rész előtt százezres fordulaton pörgött a marketinggépezet. Nem tudtunk róla semmit csak azt, hogy hozzá képest a vidia, puding. Annyira kemény, hogy Chuck Norris előre köszön neki és együtt számolnak el kétszer végtelenig. Ehhez képeset a béna, karót nyert járásán és az első felszólításra egy teljes állomás biztonsági rendszerét gallyra vágó beszariságán túl nem volt képes semmire. Egyből a szívembe zártam.

Ja, nem.

Viszont, szeretném ha maradna. Szeretném, mivel ő az egyetlen női gonosztevő, az egész férfisoviniszta új rendi maszlagban. Kaphatna még egy lehetőséget. Legalább Gwendolyn Christie miatt. Mert az a színész ennél százszor jobb karakert érdemelt volna, mint ezt a krómozott papírkutyát. Minden esetre, ha másnak nem is, legalább a divattervezőknek a képzeletét megmozgatta egy kicsit. Nem is rossz irányba 😉

 

Sarco Plank

Szintén csak egy pillanatra tűnt fel egy jelenet hátterében, de eredetileg jóval nagyobb szerepet szántak neki Az Ébredő Erőben.

Sarco Plank egy nehéz figura. Teszi a dolgát, amely főleg sírrablásból, fosztogatásból, fegyverkereskedelmből, valamint a hasonló szakmákban utazó konkurencia likvidálásából áll. Maga az életforma amelyet a vászonra álmodtak egy szem nélküli insectoid, akinek ráadásul az emberek számára életető légkör totál szívás, így a teljes fejet takaró életfenntartó cuccban láthattuk idáig.

Az tényként kezelendő, hogy egyszer már összeakaszkodott Luke Skywalkerrel, melyről a „The Weapon of a Jedi: A Luke Skywalker Adventure” -ben olvashattunk.

Egyébként meg szinte ott sem volt a filmben, pedig mindenhol van infó róla. Az ilyenkor szokásos albumokon át egészen az akciófiguráig bezáróan.

Sarco feltehetően a Jaaku hatalmi mátrixában foglal el kiemelt helyet, vélhetően később válik fontossá, egy Luke-hoz kapcsolódó előzményként, visszaemlékezésként vagy az új részben bekövetkező történetszálként kibontva.

FN-2199 (TR-8R)

Őt kell a legkevésbé bemutatnunk nektek. Ő az a Rohamosztagos, aki Finnből kis híján pudingot csinált. Olyannyira bejött a rajongóknak, hogy egy egész mémlavinát indított útnak, ráadásul hivatalosan is mémmé vált.

 

A Lucasfilm elfogadta a karakter népszerűségét és nevesítve (Nines – Állítólag FN-2199-nek tetszett a szó csengése) a kánonba emelte a figurát. Korábbi cikkünkben már írtunk a srácról, akiről azt kell még tudni, hogy végigharcolta a Galaktikus Polgárháborút. Az Első Rend idejében a lehető legjobb kiképzést kapta Phasma kapitány felügyelete alatt, Fn-2187-el együtt, aki később otthagyta azt a népdalkört.

Első dokumentált bevetésükre az Új Rend oldalán a Pressy’s Tumble bányászállomáson került sor, ahol a teljes bányász állományt eliminálták. Természetesen FN-2187 ott is lefagyott és ezt a korántsem szimpatikus tettet FN-2000-el (Zeroes) és FN-2003-al (Slip) közösen hajtotta végre „Nines”.

Elképzelhető, hogy népszerűségének hála, egyes előzményfilmekben, vagy visszaemlékezésekben felbukkanhat, ha nem is mint főszereplő, de epizódnyi visszautalásokra tökéletes figurának tűnik.

FN-2003

A karaktert Pip Andersen formálta meg. Ő volt az a Rohamosztagos, akit még a film legelején elkapott egy blaster lövedék (Poe Dameron-tól), és a segíteni próbáló Finn sisakját a vérével kente össze. Mint utólag kiderült ők egy csapatot alkottak, egy olyan négyes köteléket, melynek tagjait egymáshoz szoros szálak fűzték. Slip azért kapta a becenevét, mert folyamatosan valami kalamajkába keveredett és nem volt olyan bevetés, ahol ne őt kelljen kimenekíteni az akcióból, vagy ha épp nem bal lábbal kelt, akkor valami komplikációt tuti leszervezett aznapra.

Egy szimulált bevetés alkalmával, amelyben egy Új Köztársaság tulajdonában lévő bunker kifüstölését gyakorolták, Slip-et megrovásban részesítette Phasma kapitány, mert hátráltatta az akciót, és társait korlátozta feladatuk végrehajtásában. Továbbá utasította Finn-t, hogy többet ne foglalkozzon FN-2003-al, és ha bajba kerül, nyugodtan hagyja magára és folytassa a feladatát. Ezt azzal indokolta, hogy ő a leggyengébb láncszem, és csak akadályozza őket a munkájukban. Finn természetesen nem követte a kapott parancsot.

Slip utolsó bevetésére a Jaaku -n került sor, az eseményeket mindannyian ismerjük. Finn reakciója a csata után, így már két lábbal áll a földön.  Nem hagy maga után akkora űrt, mint ahogyan az sikerült, az összedobált copy + paste hetedik epizódnak. Úgy, általában… 🙁

Remélem tudtunk nektek némi újdonsággal kedveskedni! 😉

Az SWMINI legyen Veletek! 🙂

Ps:. Köszi equilan a helpet! Maxirespect! 😉

forrás: epicstream, wookipedia