Szereplők jönnek – mennek, de ezek a túlértékelt kerekítési hibák időtlen idők óta mindenbe beleütik az orrukat, a scomp link-et, vagy csak simán belekeverednek valamibe. Gyakran a különféle cuccokba pottyanó főhősök fenekét vaxolják fényesre vagy mentik meg valami borzalmastól.

A Twin Shadows kiegben található karton poháralátéteket váltja a műanyagból öntött verzió. Ezért, ha nem is kell azonnal rohannunk és előrendelnünk őket, de idehaza is érkeznek ha nem is fénysebességgel de cserébe’ valamikor augusztus végén.

Látatlanul nem fűztem hozzájuk a fun factor-on kívül semmi mást, mert én nem ezeket a droidokat kerestem.

Hát kérem, szégyen vagy sem, de én ekkorát még nem tévedtem, mert ami ebben a pakkban van, az szinte mindenkinek kötelező. Kezdjük ott, hogy C-3PO egy zsíros Buffer. Gyakorlatilag nem tesz mást csak szénné tápolja a hozzá csatolt baráti figurát, figurákat. Például képes arra, hogy egy akcióért cserébe a kiválasztott szomszédos karakter fókuszált legyen.

Ennek tetejébe’ az ewokok bálványát nehezen lehet megszüntetni, mert ha valakihez hozzácsapódik, újra dobhatja a védekezését, ami egy fehér!!! kocka. (Csak halkan szeretném megjegyezni, hogy A Fehér kockával olyan arcok védekeznek mint Han Solo, Luke Skywoker, vagy Diala Passil vagy épp Leia Organa. Ezek ugye sorrendben a galaxis legtökösebb csempésze, két jedi, meg a legtökösebb csempész, legdögösebb nője. Nem egy kétballábas, idegesítő esélyhalmaz, csodálatos óarany rejtőszínben. Ehhez Ford Fairlane biztos fűzne valamit, én sajnos nem tehetem, pedig nagyon a nyelvem hegyén van a dolog.)

Ráadásul, ha egy mellette álló figura védekezni kényszerül, abban is támogatja a Distracting képességével. Viszont szegénykém nem támadhat. (Biztosan nem ismerte a Hoth kiegben tevékenykedő medical droid programozóját…) Hát a szívem szakad meg…

Mindössze két pontért kapunk egy olyan Buffot a kedvenc karaktereink mellé, ami nagyon nehezen szedhető le, és komolyan megdobja a hozzá csatolt egységek harci értékét. Oké, lassabb, mint a hajnali napfény Ankh-Morpork -ban, de azért kérem szépen. 🙁 Most le is játszom magamnak Justin Timberlake egy örök klasszikusát, mert ezt egyszerűen nem bírom ki sírás nélkül.

R2-D2

Ha az aranyembertől elgurult a gyógyszerünk, akkor ettől a centrifugától még inkább el fog. Minden támadásához járul +2 AC és egy Surge alapból. Igaz, hogy csak egy magányos sápadt sárga kockával támad, viszont van két átütése, és szabadon választhatunk a Stun és a Weaken kondíciók között.

Képes gyógyítani saját magát vagy a vele szomszédos járművet/droidot. (Kapnak a Rebel játékosok valami járművet esetleg? Vagy, egy kevert csapatösszeállításban mondjuk egy IG-88 + Kisbarátunk. Avagy…? :)) És ami megint biztosíték kiégetős adat, szintén fehér! kockával védekezik, amivel ha üreset is dob, akkor is kap egy Dodge-ot. Egyből a szívembe zártam a kis mocskot drágát. 🙂

 

Kedvenc R2-ünk két Bevetési kártyával bír, egyel a Hadjárathoz, egyel pedig a Skirmish-hez.

A Hadjáratban, mivel elit figurának számít, automatikusan kap egy sikert technológia teszthez, ha pedig ezt a party technikusával karöltve teszi, több mint garantált a megoldás.

Az Összecsapások alatt, amint egy terminál mellé sikerül parkolnia, azonnal húzhat a tulajdonosa egy Parancs kártyát, ráadásul amíg ott tartózkodik őkelme, minden egyes kör elején is. Több Parancs kártya pedig több lehetőség ellenfelünk éltének megkeserítéséhez. Finom. 🙂

Érkezik a csomagban még öt új Parancskártya. Ezek közül az egyik a Hard to Hit amivel újradobhatunk egy védekező kockát, valamint a Single Purpose, mellyel kétszer hajthatjuk végre ugyan azt az akciót. Ez sem egy rossz lap, sőt. Karakter független kártyáról beszélünk, amely bármelyik listában megállja a helyét és ha jó időben kerül jó helyen a kezünkbe, szerintem bárkinek tudunk pár kellemetlen másodpercet szerezni velük. 

 

Aztán itt vannak az egyedi Parancskártyák is.  R2-D2 ezzel a kártyával Terminal Network a következő kör kezdetéig  az összes treminált az irányítása alá tudja vonni. C-3PO ezalatt képes megmagyarázni egy hóembernek, hogy szereti a meleget. Elképzelem, ahogy a kedvenc Royal Guard Champion-omnak tart kiselőadást az esélyeiről, mialatt ő érdeklődve hallgatja… Hiába, az Etiquette and Protocol csodákra képes. Aztán itt van a Devotion. Ha van a csapatunkban egy Droid, akkor gyakorlatilag átkutathatjuk a Parancskártya paklinkat kikeresve egy olyan lapot, amely a hozzá csatolt egységnek épp megfelelő.

Basszus. Ennek a kiegnek annyira koksz szaga van, mint egy zsúfolt edzőteremnek nyár közepén. Mindhárom oldal talál benne értékes lapokat, melyeket fel tud használni. R2-D2 és C-3PO pedig elég jól sikerültek. A másik két oldalt gyűjtve, azt kell mondjam, hogy nagyon is. (Nézőpont kérdése. Én spec. már most gyűlölöm őket.) Komoly előnyre tehet szert velük bármely Rebel sereglista.

Fáj, hogy ezt kell mondanom, de nem csak a figuragyűjtőknek ajánlom ezt a kieget, hanem mindenkinek, aki zúzós lapokat szeretne beépíteni a Parancskártya paklijába.

Én mindig is mondtam, Hölgyek/Urak, hogy az AI-vel vigyázni kell…. 🙂