maxresdefault (1)

Hogyha még nem hallottál erről, akkor figyelj nagyon, ifjú padawan, mert egy mindenképp kipróbálásra érdemes játékkal állsz szemben. Az EA szoftvere Android és iOS operációs rendszerekkel kompatibilis, így ha e rövid kis összefoglaló után kedvet kapsz, ne habozz kézbe venni a telefonodat/táblagépedet!:)

unnamed

Figyelem! Ha letöltöd, az első pár napban nehezen fogod tudni letenni. Eteti magát; (főképpen az elején) annyira gyorsan tudsz haladni és annyira bele lehet szeretni, hogy csak aztán kapsz észbe, miután pár órán át játszottál vele.
Kezdetnek nézd meg ezt a fél perces trailert, ami ha sokat nem is mond a játékról, kedvcsinálónak tökéletes:

Nem fogok kertelni: egy idő után (ha nagyon nem is), de picit unalmassá válik (válhat). Egy jó darabig a 70. szintnél feljebb nem lehetett jutni (pont a héten adtak hozzá némi fejlesztést, így jelenleg a legjobbak a 80.-ig mehetnek); én január eleje óta játszom, és nemrég sikerült elérnem idáig. Ennek ellenére továbbra is imádom, bár túlzottan sokat már nem foglalkozom vele. De akkor mégis mi értelme van? Azért akad.

Az elején, miután a twi’lek pultos megtanít játszani, magadra maradsz. Rengeteg karakter közül válogathatsz, már ekkor nézelődhetsz, törheted a fejed azon, hogy milyen csapatot szeretnél összerakni. Hogyha nem nézel gameplay-eket (mert van youtube-on dögivel), akkor sem történik semmi sem (ne is nézz, gondokozz!). Van időd rájönni, hogyan és mire érdemes fókuszálnod, és igazából szerintem pont ez a lényeg.

Nagyon jó kis stratégiai játék, ami feldobhatja a mindennapokat. Létezik az a lehetőség a csaták során, hogy automatikusan végigmenjen egy-egy harc. Ugyan időben szinte ugyanolyan hosszú így is (a lépéseid előtti döntésekből származó idő miatt kevesebb) és a csapatod (már amennyiben megfelelő taktikád van) mindenképpen gyengébben teljesít, mint ahogyan veled teljesíthetne; de így azon túl, hogy elindítod a menetet, nem kell tenned semmit sem. Egy-egy feladat elvégzése között – akármit is csinálsz otthon – elindíthatsz egy újabb harcot, ami igazából legrosszabb esetben is maximum 4-5 perc alatt véget ér. Ilyen módon, amikor „ténylegesen” játszol vele, foglalkozhatsz a stratégiád csiszolásával, annak kiötlésével; milyen karaktert fejlesztesz vagy éppen melyikhez gyűjtesz shard card-okat.

Star-Wars-Galaxy-of-Heroes-Character-Screen-rey

A játék letöltése ingyenes, és a későbbiekben sem kell fizetned kötelezően semmiért sem. Nincs olyan, hogy az egyenleged megcsapolása nélkül nem tudsz továbbmenni. Az tény – mint ahogy minden hasonló esetben -, hogyha ráfordítasz némi pénzt (és szerintem aránytalanul sokért adnak mindent), akkor gyorsabban haladhatsz, de… E nélkül is tökéletesen lehet játszani! Sőt! Így jobban rákényszerített a felhasználó, hogy használja az eszét – ami valljuk be, nem utolsó dolog, pláne egy stratégiai játéknál. 😉

rendition1.img

Egy kicsit a helyszínről: a már jól ismert Cantina bárban asztalok sokasága közül válogathatsz; ahogyan szinteket lépsz, egyre több válik elérhetővé. A középpontban a Light Side Battles – Dark Side Battles asztala hever, mely igazából két külön részként funkcionál. Értelemszerűen viheted a light és dark karaktereidet harcolni a másik oldal csapatai ellen.
Hogyha megunnád az előre tervezett pályákon lévő küzdelmet, elmehetsz kicsit arrébb a Squad Arena-ba is, ahol függetlenül attól, hogy egy karakter melyik oldalra tartozik válogathatod össze a legjobb ötöt egy csapatba, hogy egy másik játékos legjobbjai ellen harcolhass. Érdemes erre a részre odafigyelni, mert minden nap a ranglistán betöltött helyezésednek megfelelően kapsz ajándékokat. Ugyan a kristályokat meg is vásárolhatod; hogyha élelmes vagy, gyűjteni sem olyan nehéz őket.

A Squad Cantina Battles asztalon a Light & Dark Side Battles-höz hasonlóan pályákon haladhatsz, azonban itt (hasonlóan a Squad Arena-hoz) függetlenül állíthatsz össze csapatot.
Belebonyolódhatsz a Galactic War tábla rejtelmeibe is, ahol minden nap egyszer kezdheted elölről a a háborúzást. Itt más játékosok csapatai ellen állsz ki, azonban azt a karaktert, akit elvesztettél egy harcban, már nem használhatod újra. Ugyanígy, hogyha kedvenced úgy fejezi be az utolsó csatát, hogy csak életerejének fele van meg, így kell folytatnia (hacsak nem választasz mást a helyére). Talán ez az asztal igényli a legtöbb stratégiai készséget, főleg a játékkal töltött idő előrehaladtával (mert minél előrébb vagy, annál jobb a csapatod – ahogy ellenfeleidnek is).

galaxy-of-heroes-4187

Egyébként a pályák során a filmek helyszíneit járhatjuk végig, így például harcolhatunk Coruscant villogó fényeivel a háttérben, a Jedi Tanács termében, az Endor dzsungelében és még sok másik helyen is.

IMG_1208

Egy viszonylag nagy időtartamot átfogó korból találkozhatunk karakterekkel, Anakinnel például jedi lovag és Vader formájában is. Ahhoz, hogy aktiváljunk egy szereplőt, shard card-okat kell gyűjtenünk hozzá. Attól függően, hogy hány csillaggal kapjuk meg kezdetben, ez lehet kevés, vagy éppen viszonylag sok is. Van olyan, akihez könnyű shard-okat szerezni, viszonyt vannak karakterek, akiket csak némi szerencsével és kristállyal kaphatunk meg a twi’lek pultostól. Miután aktiváltuk őket, gyűjthetjük tovább a shard card-okat, ugyanis ezekkel újabb csillagokat szerezhetünk hozzájuk; illetve Training Droid-ok segítségével és különféle, harcok során szerezhető tárgyakkal is fejleszthetjük őket.

xkmZT3vVannak olyan karakterek, akik rendelkeznek vezetői  képességekkel, melyek az összeállított csapattól függően érvényesülnek jobb esetben nagy, rosszabb esetben kis arányban; és vannak asztalok, ahol szövetségeseink segítségét is kérhetjük, így az egyébként öttagú csapatunk hat főre bővülve küzdhet meg az ellenféllel.

Star_Wars_Galaxy_of_HeroesA harcok során az, hogy melyik csapattag mikor kerül sorra is befolyásolt; azonban érdekesebb ennél, hogy miként cselekedhetünk. Karaktereink rendelkezhetnek többféle képességgel, melyek használatát illetően belátásunk szerint dönthetünk. Érdemes figyelembe venni azt, hogy kik állnak velünk szemben, hogy kikkel operálhatunk még az adott körben, és persze kismillió egyéb dolgokra sem árt figyelmet fordítani a biztos győzelem érdekében.:)

Oldalakat lehetne írni a különböző stratégiákról; az EA ehhez tartozó fórumán elég sokkal lehet találkozni. Mindent összevetve szerintem ez egy nagyon jó játék, ami a reggeli kávé mellett, vagy takarítás, tanulás, (esetleg íróasztalnál végzett munka) közben jó motiváció is lehet. Persze, akinek van ideje, az csinálja rendesen, ne hagyja a gépre az unalmasabb egyik részét sem.

A játék facebook csoportjához erre parancsolj!

Jó időtöltést, az SWmini legyen veletek!:)

Comments are closed.