rey-skellig-michael-island

A stáb épphogy végzett Dubrovnikban, mikor már folytatják is a munkát egy kicsit más környezetben, Írországban. A jól is mert Luke – Rey egyesülési jelenetet is itt forgatták az epizód 8-hoz, a két színész órákon át nézett farkasszemet egy kis szigeten, Skellig Michael-en (Ez egy szigetnév. Komolyan.). Miért ne folytatnák itt?

Candice Campos a Lucasfilmtől így nyilatkozott:

„Skellig Michael szépsége az Ébredő Erő zárójelenetében egyszerűen döbbenetes és tudtuk, hogy az új helyszínnek ugyanilyen élményt kell nyújtani a Star Wars 8-ban is. Meg kell köszönjem Írország lakóinak azt a meleg szeretetet és támogatást amit kaptunk és kapunk. Írország nagyon fontos részévé vált a Csillagok Háborúja történelemnek.”

A themoviebit lelkes munkatársai lefülelték a forgatócsoportot, ahogy Broe head, Co.Cork mellet állítják fel kameráikat. Viszonylag hosszú távra rendezkedett be a csapat, a teljes forgatás várhatólag 12 hétig fog tartani (a díszletek, épületek és a vizesblokk felállításával és lebontásával együtt). A 200 fős csapatot reggel 8-tól este 8-ig foglalkoztatja a rendező Rian Jhonson, két helyszínre osztva a területen. A második nagyon titkos partszakasz még nem ismert, de mivel Írország azért jobban lakott, mint a tatooini sivatag, ezért csak napok (órák?) kérdése, hogy lebukjanak az „ármánykodó” stábtagok.

Screen Shot 2016-03-18 at 22.09.28

A pletykák szerint (vigyázat erősen SPOILERes lehet!), most forgatják Rey kiképzését. Az öreg alkoholista jedi lovag Luke, hasonlóan A birodalom visszavág kulcsjelenetéhez, ahol Yoda oktatja a fiatal Luke-ot, erőhasználót farag a fiatal színésznőből, azaz az általa játszott karakterből Rey-ből. Reálisnak tűnik, hogy itt folytatódjon az előző rész története. Rey láthatóan sok midikloriánnal rendelkezik ez ERŐ használatának képességével, de még azért van mit faragni rajta, hogy ő lehessen az új sztárjedi!

Nos így vagy úgy, de a képek és a film érkezéséig az swmini legyen Veletek!

Comments are closed.