A napokban Jon Kasdan twitterén megjelent egy bejegyzés, amiben 50 érdekességet tett fel a Solo filmmel kapcsolatosan, ezzel is üdvözölve a film napokban megjelenő digitális változatát.

A 47-es számú rövid bejegyzés alapján még egy ismert figura szerepelt volna a filmben, mégpedig Bossk, a hírhedt trandoshiai fejvadász. A nemsokára a hazai boltok polcán is megjelenő filmben ugyan elhangzik Bossk neve, amikor Beckett és Val azon vitáznak a Vandor bolygón, hogy jó ötlet volt-e bevenni a csapatba a fiatal Han-t és Chewbaccát. Eredetileg azonban Bossk a Felhőlovasok vezetőjének, Enfys Nestnek a jobbkeze lett volna, majd a végén a elárulta volna őt egy jobban jövedelmező ajánlat miatt.

Mindenképpen érdekes lett volna látni a gyíkembert, ugyanis ha visszaemlékezünk, az A Birodalom visszavágban látható rövidke jelenetén kívül, már többször láthattuk a trandoshiait, amint valamiféle mentorszerű szerepben tetszelgett.

Először a Clone Wars sorozatban segítette a fiatal Boba Fettet megismerkedni a fejvadász szakma szépségeivel, majd pedig a Rebelsben bukkant fel újra, ahol Ezra Bridgerrel volt egy közös akciójuk a Lothal bolygón.

Sajnos végül Bossk nem került bele a mozikban bemutatott filmbe, csak említés terén, de mindenképpen érdekes színfoltja lett volna a történetnek, főleg ha belegondolunk, hogy kedvenc trandoshiaink bizony már az V. epizód óta része a történetnek.

Az SWMini legyen Veletek! 😉