A Fantha Tracks oldal egy belsős információ forrásra hivatkozva legalábbis ezt állítja…

A névtelen, de úgy néz ki jó helyen lévő beépített ember szerint ugyanis a már régóta rebesgetett (és a rajongók által nagyon várt) Kenobi film forgatása 2019-ben kezdődne és maga az alkotás 2020-ban debütálna.

„A projekten jelenleg egy teljes művészeti osztály dolgozik az angliai Pinewood Studios-ban, munkájukat pedig a londoni Industrial Light & Magic segíti. Számos grafikusművész, kellékkészítő és író dolgozik a csapatban, aminek a száma napról napra növekszik.

Jó pár olyan munkatársnak is meghosszabbították a szerződését a Pinewood Studiosnál, akik már dolgoztak különböző Star Wars filmeken, hogy a IX. epizód munkálatai befejeztével csatlakozni tudjanak a projekthez. Az információk szerint a leendő filmen dolgozók száma csak növekedni fog a 2018-as év előrehaladtával.

Az előkészítő munka egészen addig a Pinewoodsban fog folyni, amíg ez év végén be nem fejeződik a jelenleg is forgatás alatt álló, még cím nélküli Episode IX forgatása. Amint ez megtörtént, elkezdődhet végre a Kenobi filmen való tényleges munka előreláthatólag 2019 januárjának közepén, míg a kamerák 2019 áprilisában kezdenének el forogni.

A projektet a PLT Productions (UK) fogja végigvinni és a filmet 2020 decemberében mutatnák be a nagyvásznon.”

Hivatalos megerősítés egyelőre még nem történt a Lucasfilm részéről, de érdekes egybeesés, hogy öt évvel ezelőtt ugyanezen a napon jelentették be az Az Ébredő Erő-t.

Hát reménykedjünk… és ha valamit megtudunk, természetesen azonnal szólunk Nektek. 😉

Az SWMini legyen Veletek! 😉