Meg van az a vicc, amikor Han Solo, Chewbacca és egy IG88-as utazik a vonaton? Nincs? Nekünk sem rémlik. Viszont úgy mosolygunk, mint a négy hetes romlani készülő kefir a napfényre, mivel hozzánk, a peremvidékre is megérkezett végre az a szállító hajó, amelynek a gyomrában pár Imperial Assault figura is csücsült. Nem tudom hány galaxist szelt át mire ideért, minden esetre vártunk rá nem keveset, de annál inkább sokat. Ugyan ez vonatkozik a Firespray-re is, de ne menjünk ennyire a dolgok elébe. Mivel az egy másik történet és dimenzió. 

Külcsín(y) és belbecs

A csomagolással nincs semmi gond. Tisztes iparosmunkák a dobozokat díszítő grafikák. A pakk úgy van kialakítva, hogy egymás mellett akasztva is megállják a helyüket; ez jön szembe velünk az X-Wing miniatures kapcsán is. Aztán bontunk. A kártyák is teljesen rendben vannak. Kellőképpen finom a tapintásuk, vékony de mégis erős az anyag.

És csomagolunk kifelé, és örvendünk hogy milyen jól elkapott a pillanat, mennyire jellemző az egész karakterre a figurányi plasztikba zárt idő. És első blikkre tényleg tetszik. Aztán másodikra már nem. Mert ez kérem sorjás. Meg félreöntött. Meg pocsék az anyaga, meg el van hajolva, vetemedve és lehet bohóckodni megint hajszárítóval meg hideg vízzel, mint Vader Nagyúr esetében. Mert ezt nem lehet rendesen előkészíteni festésre, mert kenődik a szike alatt. Meg nyúlik. Meg…

Ezt a minőséget simán hozta anno a piacos indián – cowboy konfliktus, ráadásul ennyi pénzért akkoriban egy raklapnyi figurát vágtak hozzánk. Maradjunk annyiban, hogy egy darab műanyag, 28 mm-es figuráért, ilyen kidolgozottság és anyaghasználat mellett bicskanyitogatóan drága vásárt sikerült csapni. Ráadásul az egész cucc minősége, ár érték aránya köszönő viszonyban sincs mondjuk egy X-Wing miniatures modellével, ha már cégen belül szeretnénk mutogatni egymásra.

Inkább jöjjenek is a figurák.

Terroristák Lázadók Szövetsége 

Han Solo

Ő a Galaxis legtökösebb csempésze, övé az egyik leggyorsabb hajó és visszatérve a gyökerekhez, mindíg ő lő elsőként. Korábban már írtunk róla pár sort, amit erre találtok meg.

Parancs kártyák:

Skirmish kártyák:

Side mission:

Reward:

Térkép:

Chewbacca

A legismertebb „sétáló bundák” egyike. Szintén ott volt a Damjanich utcában, a számlájára írható mindkét Halálcsillag, valamint több tonna fűszer oktrojálása a vákuumba. Az egyéb járulékos veszteségekről már nem is beszélve, melyet kedélyes verekedések és tűzpárbajok során osztott ki. És zseniális stratéga, mint az köztudott.

Parancs kártyák:

Skirmish kártyák:

Side mission:

Reward:

Térképek

Rebel Saboteurs

Jönnek, látnak és felrobbantanak mindent a 3,14cs@ba. Ráadásul szépen tudják spammelni a Stun -t, ami szintén finom dolog, ha nem minket ér, hanem más kapja.

Parancs kártyák:

Skirmish kártyák:

Side mission:

Térképek:

Rebel Troopers

A Felkelés talpasai. Csinos ruházatukban nyugodtan énekelhetnének akár egy gospel kórusban is, de ők az énekhangjuk csiszolása helyett inkább sugárvetőt ragadtak. Elnézve a statjaikat egészen indokoltan vágták sutba a kottaállványt.

Parancs kártyák:

Skirmish kártyák:

Side mission:

Térképek:

 

A Galaktikus Birodalom

Royal Guard Champion

Nos ő kérem a kát lábon járó halál. Csak így egyszerűen, a bizalom mézédes húrjait pengetve. Mert minek neveznénk azt, hogy körönként akár háromszor is támadhat, abból kettőt egy célpontra. Jön, lát, azt’ szevasz… Korábban már írtunk róla pár sort, amit megtaláltok erre.

Parancs kártyák:

Skirmish kártyák:

Side mission:

Agenda kártyák:

Térképek:

General Weiss

Kedvenc tábornokunk. Ha ő szól, a srácok iszonyat gyorsan kezdik el szedni a lábukat, ráadásul olyan tűzerőn csücsül ami rendesen szétkap mindent. A dobozban amúgy nem csak a tábornok úr saját felderítő lépegetője kapott helyet, hanem lehagyva az extrákat akár egy „mezei” példányt is összerakhatunk. Akár. De minek, ha itt van Weiss. 😉

Parancs kártyák:

Skirmish kártyák:

Side mission:

Agenda kártyák:

Térképek:

Fejvadászok

IG-88

A Galaxis egyik legveszélyesebb fém alapú életformája. Tekinthetjük akár az evolúció következő lépcsőfokának is, ha már ők így tekintenek saját magukra. Igazi Strain spammer, és mint azt már korábban is megosztottuk veletek, elég hathatósan tud érvelni a haverjaival együtt, szinte bármilyen lista ellenében. 

Parancs kártyák:

Skirmish kártyák:

Side mission:

Agenda kártyák:

Térképek:

Nem raktuk fel a pakkokban található Mellékküldetések térképeit. Majd megmutatja nektek a KM, ha akarja. 😀

A következő cikkben, az FFG oldaláról szemezgetve dobunk be a közösbe pár gondolatot a srácok lehetséges bevetési módjairól. Addig is; az Erő legyen veletek!