ties.jpg
Nyakunkon a Wave 1 és vele az új hajók. Néhány boltban már most elérhetőek itthon is, így a hétvégén már neki is eshetünk a tesztelésének. Addig is foglalkozzunk még kicsit az alapdobozzal. Bár közel tökéletes a tartalma, az FFG hagyott nekünk egy kis munkát, ki kell fessük a vadászgépeinket. Mivel a következő hullámok gépei is festetlenül érkeznek, így nem ússzátok meg, hogy ebből sorozat legyen.

Elsőként kezdjük a TIE vadászok dekorálásával.

Mire lesz szükségünk:

  • fülpiszkáló (műanyag nyelű)
  • 1 tál meleg víz
  • 1 tál hideg víz
  • középszürke festék
  • fekete festék
  • piros festék
  • fekete/sötét szürke wash
  • alapozó ecset
  • 0 de inkább vékonyabb ecset a részletekhez

Én GW-s festékeket használtam, de bármilyen jó minőségű anyag megteszi.

Mielőtt nekiesünk, egy kis elő munkát kell végezzünk. A meleg és a hosszú utazás nem tett jót néhány gépnek, és meghajlott a szárnya. Ezt könnyen orvosolhatjuk ha jó meleg vízbe dobjuk, visszahajtjuk a szárnyát majd a hideg vízben hagyjuk kicsit feküdni.

Miközben száradnak a gépeink, van időnk a fülpiszkálókkal játszani. Ha kettévágjuk őket, pont bele fognak passzolni a kis gépeink, így már nem az ujjunkat/az lapjaikat fogjuk lefesteni.

Miután minden TIE vadászunk festésre kész, jöhet az alapozás! Ha van spray-nk akkor egyszerű az életünk, ha nincs akkor kicsit munkásabb míg minden gépet átfestünk feketére.

Ha végeztünk, jöhet a szürke és a legvékonyabb ecset. Egyfelől le kell fessük a testet (ez egyszerű), másfelől a szárnyat. A külső napelemeken szépen ki van alakítva a „felfüggesztés”, ezeket „csak” ki kell húzzuk. Ha úgy érezzük, hogy ez már nehezen ment akkor hagyjuk ki a következő lépést, azaz a belső szárnyak festését. itt szabad kézzel kell felfesteni a vonalakat. Azaz festünk szürkével, javítunk feketével, majd szürkével, majd feketével…. a ciklus hossza függ a kézügyességünktől. 🙂

Ha ideáig eljutottunk a nehezén már túl vagyunk. Jöhet a wash! Koncentráljunk a pilótafülkére elöl (ablak) és hátul (ajtó), valamint a tejére (ajtó).

Most már csak a hab van a kávéra. Kis piros pettyeket kell festeni a lézerágyukra és a hajtóművekre. Itt dönthetünk úgy, hogy valamelyik zöld legyen, ha az jobban tetszik.

Ha mindent jól csináltunk, valami ilyesmit kell lássunk!:)

Ha ez a módszer nem tetszik, van egy kis video, ahol némileg más a sorrend.