star-wars-the-force-awakens-millennium-falcon-imax

Új remény

Nagy örömünkre rendben lezajlott az első SWMINI Öreg rókák vs. Új pilóták rendezvény. A legsűrűbb időszakban 12 asztalon zajlott a játék, és körülbelül 35-40 rajparancsnok fordult meg a Gémklubban. A standard 100 pontos meccsek mellett voltak, akik a következő, escalation rendszerű versenyre készültek, míg páran ismerőseiknek tanítgatták a játék alapjait. Sajnos pár régi motoros az influenza szezon miatt nem tudott eljönni. Télen erre számítana kell ezek szerint. Ti tanultok velünk játszani, mi tanulunk rajtatok keresztül szervezni.

Azon játékosok közé tartozok, akik szeretnék szeretni a bombákat és bombázókat, így az alábbi listát raktam össze:

Miranda

  • Twin Laser Turret
  • C-3PO
  • Extra Munitions
  • Advanced proton torpedo
  • Proton bomb
  • Conner Net
  • Advanced Slam

Essage Tuketu

  • Twin Laser Turret
  • Recon Sepcialist
  • Extra Munitions
  • Seismis charge
  • Advanced Slam
K-szárnyú

Ezt a sereget legjobb esetben is B kategóriásnak érzem (azaz olyan, ami megállja alapvetően a helyét a legtöbb szituációban, de nem egy kimondott, klasszikus népszerű és erős lista, mint mondjuk Palpatine plusz 2 ász pilóta), de talán közelebb van a C-hez (azaz, néha lehet vele meglepetést produkálni. Néha…). Az egyetlen erőssége, hogy a jó magyar játékosok sincsenek hozzászokva, hogy bombával ténylegesen megpakolt bombázók ellen repüljenek. Emellett egy rakat szabályt meg tudok tanítani az ellenfelemnek, miközben ez ellen a lista ellen küzd.

Az előzetesen beharangozott forgás rendszer csak mérsékelt sikerrel működött, így azt a jövőben átgondoljuk. Én is 2 emberrel játszottam, és mindegyikükkel kétszer. Az egyikük másodikra már 100-0-ra meg is vert, így látszott, a listámon egyszerű kifogni, ha az ellenfél fejében jól összeáll egy terv.

Alapvetően úgy érzem, jól sikerült a rendezvény, tudtommal csak Tóth Bendzsi kedvét vettük el az X-wing-től. A regnáló bajnokunk annyi misst dobott a zöld kockákkal a kedvenc A-wing-jein, ami egy teljes versenyszezonra is elég lenne. Ennek köszönhetően úgy potyogtak a hajói, mint őszi viharban a falevelek.

A sportszerűség nevében szurkolunk neki, hogy kiheverje a tragédiát, és belehúzzon Kenessey Marci kergetésébe a Liga éremtábláján. Ettől függetlenül valószínüleg sokaknak megtetszett az a kupa.

Az új pilóták támadása

Úgy érzem, páran, akik már tavaly év végén kezdték, ha kitart a lelkesedésük, tavaszra már olyan játéktudással rendelkezhetnek, hogy teljes mértékben esélyesek lehetnek bármelyik versenyen. Akikkel most játszottam, idén kezdtek, és biztos, hogy nem játszottak rosszabbul, mint én anno ennyi idő után. Nyárra tovább bővülhet a potenciális trónkövetelők tábora.

Maradnak a botkormánynál, vagy kiszállnak? Ha nyerni akarnak, ki kell tartaniuk, amíg végig járják a tanulógörbét.

Baljós árnyak

A gyorsan fejlődő és gyorsan tanuló játékos közösséggel meg kell majd tanulnia együtt élnie az Öreg rókáknak is. A pontszerző helyek mögött közvetlenül már sorban következtek a remeknek számító, 3-1-es végeeredménnyel jó teljesítményt nyújtó új nevek. Jól játszó régi motorosokat szorítva így hátra az előkelő helyekről.

Mindannyiunknak fel kell kötnie a nadrágját, ha viszonylag biztos helyet akarunk majd az első 10-ben.

Vagy küzdünk, vagy kettéhasít minket a feltörekvő „generáció”.

Addig is, a felkészüléseteket segítendő, az SWMINI legyen Veletek!