Dan Brooksnak StarWars.com szerkesztőjének sikerült elkapni egy rövid interjúra Dave Filonit a tegnap esti bejelentés után.

StarWars.com: Gondoltad volna valaha, hogy ez egyszer valóra válik? Hogy eljutunk ide?

Dave Filoni: Nem, tényleg nem.

StarWars.com: Hogyan jellemeznéd a rajongók lelkesedését a sorozat iránt és szerinted milyen szerepet játszottak abban, hogy mégiscsak sikerült elérni ezt?

Dave Filoni: Az igazat megvallva a lelkesedésük soha nem hagyott alább, szerencsére. A sorozatban szereplő karakterek és a történetszálak iránti szeretetük soha nem fakult meg az évek során. Sőt, ahogy teltek az évek, a hangjuk egyre hangosabb lett. Meg kell mondanom igazán felemelő és csodás érzés a támogatásuk még ennyi idő után is és folyamatosan kaptam az üzeneteket, amelyben a sorozat esetleg folytatásáról kérdeztek a „#SaveTheCloneWars” megjelölést használva.

StarWars.com: Számodra mit jelent, hogy végre megfelelő lezárást adhatsz a történetnek?

Dave Filoni: A lehetőség, hogy alkotóként végre a helyére tehetem eme grandiózus történet utolsó darabjait, nos nagyon sokat jelent. Örülök neki nagyon, hogy én zárhatom le A klónok háborúját.

StarWars.com: Így 10 év távlatából, mit gondolsz mik azok a dolgok, amik ennyire megragadták anno az embereket, hogy ennyi idő után is így lelkesedjenek a sorozatért?

Dave Filoni:  Egyik részről a történetek sokszínűsége volt az véleményem szerint. Azt sem szabad elfelejteni, hogy nagyon sokan ezen a sorozaton nőttek fel, itt szerették meg a Star Wars világát. Az idősebb rajongók lehet gyerekesnek tartották, mert azért csak egy animációs sorozatról van szó, de a gyerekeknek ez nem jelentett akadályt. Imádták a klónokat és azonosulni tudtak velük. Ugyanígy Ahsoka is egy olyan karakter adott nekik, amilyenek ők voltak – valaki aki olyan idős volt, mint ők és ugyanúgy folyamatosan tanult, tapasztalatokat szerzett és nehézségekkel nézett szembe, mint a fiatalabb generáció. Ráadásul minden héten volt egy új rész, ami elegendő teret adott számunkra a különböző szereplők történeteinek kibontására, gondoljunk csak Obi-Wan és Anakin kapcsolatára. Úgy gondolom, hogy ezek a történetek kitörölhetetlen nyomott hagytak a fiatalabb generációban és ezt anno George (George Lucas) is tudta.

Nagyon kíváncsiak leszünk, hogy mikorra várható az első rész a sorozatból, reméljük nem kell rá sokat várni.

Az SWMini legyen Veletek! 😉