Tegnap este felrobbant az internet, amikor a San Diego-ban jelenleg is zajló Comic Con keretén belül megrendezésre került Star Wars – A klónok háborúja panelen Dave Filoniék bejelentették az újabb, 12 részből álló Clone Wars évadot.

A két perc negyvenegy másodperc hosszú előzetesben a régebbi évadokból összevágott hanganyagon és az igen hatásosra sikerült felvezetésen kívül új, illetve eddig még nem (befejezett állapotban) látott képsorok alapján legalább két fő történetszál lezárása számíthatunk a 12 rész során.

A Bad Batch – szál

A felvezető képsorokat lezáró robbanást követően egy LAAT/i típusú szállítógépet látunk leszállni egy hangárban, majd feltűnik Anakin Skywalker tábornok, oldalán Rex századossal és egy másik, igencsak furcsa kinézetű klónnal.

Ő pedig nem más, mint Hunter, a 99-es számú klón kommandó egység őrmestere. Az osztagot eredetileg a be nem fejezett epizódok egyikében láthattuk, aminek a címe mi más is lenne, mint The Bad Batch. És mit tudunk eddig ezekről a klónokról? Miért térnek el annyira a többiektől? Nos, a finoman szólva félkész állapotú epizódban elhangzik, hogy a 99-esek nagyfokú genetikai módosításon mentek keresztül, hogy speciális feladatokat is képesek legyenek végre hajtani.

Hunter (Vadász) őrmester például igencsak kifinomult érzékszerveket kapott, valamint képes megérezni az elektromágneses anomáliákat egy adott területen belül – ez droidok esetében nem jelent éppen hátrányt. 😉

Rajta kívül még hárman szolgálnak az osztagban és mindannyian elég különlegesek;

Crosshair (Célkereszt) az osztag mesterlövése és Hunter elmondása szerint „ha valaha is el kell találnod egy mozgó célpontot tíz kilométeres távolságból, Ő az Te embered”.

A csapat esze Tech aki azon kívül, hogy veleszületett képességét kihasználva bármilyen technikai kütyüvel feltalálja magát pillanatokon belül, bármelyik tudományágban simán letesz egy nagydoktorit bekötött szemmel… és hátrakötött kézzel. Ja és ráadásul nyelvzseni is.

A csapat utolsó tagja a Wrecker (Romboló) nevet kapta a klónkeresztségben és mondjuk úgy ő a csapat nehézfiúja. Lehet, hogy nem éppen az eszéért szeretik a többiek, de cserébe bármikor arrébb billent egy lezuhant csapatszállítót, ha éppen arra van szükség.

Ők tehát a Bad Batch kommandósai. Reméljük nem csak egy rész erejéig fogunk velük találkozni. 😉

A Siege of Mandalore – szál

Ahogy azt az Ahsoka című regényben is olvashattuk, közvetlenül a végzetes 66-os parancs kiadása előtt Ahsoka és Rex százados a Mandalore bolygó ellen folytatott támadásban vett részt, melynek célja az alvilági vezérré kikupálódott Maul legyőzése volt. Mint tudjuk ez nem sikerült végül, mivel a Jedik kiirtását elindító parancs elhangzása után a klónok Tano ellen fordulta – Rex kivételével. A párosnak végül sikerült elmenekülnie, majd pedig elváltak útjaik, hogy külön-külön elrejtőzzenek a Külső Gyűrűben.

Nagy valószínűséggel ezt a történetszálon is végigvezet majd minket a 12 részből jó néhány, ugyanis az előzetesben egy holoüzenet képében felbukkan a Jedi Rendet ekkor már jó ideje elhagyó Ahsoka Tano is, mellette pedig nem mást fedezhettünk fel, mint régi ismerősünket, Bo-Katam Kryze. Ahsoka + mandaloriak? A megoldásnak egyértelműen a Mandalore ostromának kell lennie. 😉

Természetesen nem jelenthetjük ki 100%-os biztonsággal, hogy minden benne lesz az előbb felsoroltak közül, de nagyon meglepődnénk, ha ilyen lehetőséget nem használnának ki Filoniék és ki tudja még mit sikerült kitalálniuk ezen kívül….

Ti is várjátok már az új évadot? 😉

Az SWMini legyen Veletek! 😉