Nagy bejelentések színhelye jelenleg a 2018-as San Diego Comic Con, alig bírjuk kapkodni a fejünket mi is.

Nem elég, hogy a csütörtökinap folyamán Dave Filoniék bejelentették egy új 12 részes Clone Wars évad megjelenését (amiről ITT olvashattok részletesebben 😉 ), de úgy néz ki az Ellenállás soraihoz is újra csatlakozik egy pár régi ismerős. A Yahoo Entertainment készített ugyanis egy rövid interjút a most 52 éves Greg Grunberggel, aki Az ébredő Erőben alakította a Temmin „Snap” Wexleyt.

Grunberg elmondás szerint – bár hivatalosan természetesen nem mondhat semmit – már nagyon várja, hogy visszaüljön egy T-70-es pilótafülkéjébe és újra felvegye a harcot az Első Rend vadászgépei ellen.

Ráadásul nem csak Temmin Wexley visszatérésére lehet számítani a készülő IX. epizódban. Az egy hét múlva, a fülöp-szigeteki Manilában megrendezésre kerülő AsiaPOP Comicon Manila 2018 facebook oldalára is kikerült egy poszt még június 29.-én, hogy sajnos előre nem tervezett, egyéb elfoglaltságok miatt nem tud ott lenni Jessica Henwich színésznő, aki Az ébredő Erőben Jessika Pavat alakította.

Ami miatt pedig egészen biztosra vehető az Ellenállás két pilótájának visszatérése az az 2017-ben indult Star Wars: Poe Dameron legújabb számának tartalmából derül ki. Az új szám időben már a VIII. epizód után játszódik, Poék épp a Millenium Falcon fedélzetén próbálják meg kiheverni a craiti ütközet szörnyűségeit, amikor befut egy holo üzenet Jessika Pavától.

Jessika és a Fekete repülőszázad többi tagja – Temmin „Snap”‘ Wexley (Fekete Vezér), felesége Karé Kun (Fekete Kettes) és Suralinda Javos (Fekete Négyes) – egy titkos akció keretein belül éppen segítséget próbálnak szerezni az Ellenállás számára a Pastoria bolygón.

Reméljük nem történik semmi velük a képregényben és valóban visszatérnek, hogy újból erősíthessék az Ellenállás eléggé megfogyatkozott sorait.

Az SWMini legyen Veletek! 😉