Darth Vader örök! Darth Vader maga a STAR WARS nagybetűvel!

1. A Darth: David Prowse (Episodes IV-VI)

Ha az összes Vader-t egy kosárba tennénk és csak egy sith lovagot ránthatnék ki belőle, akkor az David Prowse lenne. Az eredeti trilógia sötét nagyura (bár a hangját más adta) igazi történelem. Mozdulatai, jelenetei mára már mind ikonikusak. Hálásak lehetünk számára, hogy életre hívta a karaktert. Facebook oldalát most is tömegek követik.

1

2. A brit Vader: Sebastian Shaw (Episode VI)

Mikor Vader visszatért a fényhez (majd utána örökre meg is tért oda) a brit veterán színész, a Royal Shakespeare Company oszlopos tagja, Sebastian Shaw vette le a maszkot. A lehetőség a karrierje végén érte, a színész 89 éves korában 1994 elhunyt. Szerencsére így nem láthatta, hogy A jedi visszatér végén a szellemét lecserélték Hayden Christensen-re.vader2

3. Kis Vader: Jake Lloyd (Episode I)

A tíz éves Jakere rázuhant a siker mikor az egyik legjobban várt Star Wars film, A baljós árnyak főszereplője lett.  A film a karrierje csúcsa is maradt, mivel néhány videójáték szinkronizálásán és tibeti dokumentumfilmen túl mást nem tudott még felmutatni.  2015-ben került újra a lapok címoldalára, mikor hosszú autósüldözés után skizofréniával küldték szanatóriumba. 

3

4. A bukott jedi: Hayden Christensen (Episode II-III)

Hayden karrierje szintén a Star Wars filmekkel érte el a csúcspontját (ha leszámítjuk igen szemrevaló asszonykáját Rachel Bilson-t). Anakin bukását megformáló színész A klónok támadása és A sithek bosszúja után megjelenik itt-ott rendezvényeken és még próbálkozik különböző B kategóriás filmekkel  a Factory Girl, Jumper és 90 Minutes in Heaven.

vader4

5. Vader magyar angol hangja: James Earl Jones (Episodes III-VI, Rogue One)

Szintén régi motoros aki az eredei trilógia után számtalan játékban, sorozatban (Rebels!) és az új Star Wars filmben, a Zsivány egyesben is ő adja Vader hangját. A rendezvények állandó vendége, Az agymenőkben külön epizódot kapott. Mellékesen a Lion King-ben és Conanban is feltűnt (a hangja). Aki még nem hallotta annak most azonnal irány a youtube!

vader5

6. Az új fiú: Spencer Wilding( Rogue One)

Nagy kedvencünk David Prowse sajnos már nem képes hatékonyan irtani a lázadást, így átadta a lehetőséget és a jelmezét Spencer Wilding-nek. Spencernek már komoly múltja van a gonosz témában, róla már hosszabban értekezett a geekhub.

maxresdefault

Nektek ki a kedvencetek?

Az SWMini legyen Veletek 😉