A Star Wars rajongók már beláthatatlan ideje álmodoznak arról, hogy a Disney és a Lucasfilm valamikor a közeljövőben ismét visszatér a fandom egyik legkedveltebb korszakához, vagyis a The Old Republic időszakába. Noha a jelenlegi tudomásunk szerint erre egyelőre vajmi kevés esély kínálkozik, a múlt héten, ha nem is magát a várva-várt reményt, de egy halványka reménysugarat azért kaptunk a Lucasfilmtől méghozzá egy vadonatúj karakter képében. Figyelem! A cikk innentől spoilereket tartalmaz a jelenleg is futó egyik Star Wars képregénysorozattal kapcsolatban!

Szóval a Star Wars Annual című képregénysorozat aktuális számában, egy Sana Starros nevű csempész nem kisebb dolgokra tett szert, mint két ősi, keresztvassal is rendelkező fénykardra, amelyek egykoron egy bizonyos Darth Atrius nevű  Sith nagyúr tulajdonát képezték. A csempész a két fénykardot természetesen nem másnak, mint Luke-nak és magának Vadernek adja el, akik végül mégha eltérő okokból is, de mindketten megsemmisítik a hozzájuk került ereklyéket.

Vader indokaira sajnos nem derül fény, azonban Luke döntésének hála, ismét újabb dolgok derültek ki a fénykardok természetével kapcsolatban.  Mint kiderül, az említett fénykardokat birtokló egykori Sith képes volt arra, hogy saját haragját is átültesse a fegyvereibe, amik így aztán a fegyver későbbi használójára is képesek voltak átterjedni. A korábban említett apró reménysugár, valójában csak egyetlen elejtett mondatban hangzik el, ugyanis Luke megemlíti, hogy ez a legöregebb ilyen típusú fegyver amit valaha látott. Ez az apró, de annál fontosabb kijelentés így felveti a kérdést, hogy vajon a Lucasfilm, az újdonsült Darth Atrius kapcsán akarja majd újra bevezetni az általuk újragondolt The Old Republicot?

Reméljük, hogy erről van szó, azonban már az is egy nagyon baráti gesztus a részükről, hogy hosszú évek után, ismét egy újabb kánonban is helyet kapó Sith lovaggal bővült a Star Wars univerzum.

Nektek mi a véleményetek? 😉

Az SWMini legyen Veletek!