A napokban robbant a hír a Collider oldal cikke alapján, hogy a LucasFilm leállította az összes tervben lévő spin-off film forgatását, ezzel akkora kommentháborút indítva az internet népének berkein belül, hogy a Klónok Háborúja kismiska volt ahhoz képest. Sokan rajongó egyből a májusban debütált Solo film „bukását” okolta, sőt sokan már a Disney/LucasFilm hanyatlását vizionálták maguk elé.

Mi is beszélgettünk a dologról a szerkesztőségünk virtuális kerekasztalánál, hogy beszálljunk-e a cikkdömpingbe, de mivel mindenhol azt lehetett olvasni a külföldi oldalakon, hogy „természetesen ez csak egy pletyka”, így úgy döntöttünk kivárjuk a hivatalos álláspontot. És milyen igazunk lett. A MakingStarWars.net-en – ami azért idáig egy elég megbízható forrásnak bizonyult mindig is, ha a Star Wars világáról van szó – megjelent rövid cikk alapján kijelenthető, hogy az egész egy hatalmas nagy félreértésen alapult.

A hírek szerint az egész abból indult ki, hogy a LucasFilm visszamondott egy stúdiófoglalást a Pinewood Studiosnál (ahol a Csillagok Háborúja filmeket forgatják általában), és ebből a „jólértesült” források már a spin-off filmek bukására következtettek.

Következzenek hát a tények:

  1. A LucasFilm valóban lemondott egy foglalást a Pinewoodnál, ami egy jövőbeli Star Wars filmhez kapcsolódott volna.
  2. Ez azonban csak arra a bizonyos filmre vonatkozott, a már régóta rebesgetett Kenobi/Fett standalone filmek köszönik szépen, jól vannak.

Szóval csak nyugi… és az SWMini legyen Veletek! 😉