A múltkor ott hagytuk abba, hogy ha győzni akarunk, akkor győzzük le a mumusainkat. És ebben a játékban valljuk be, hogy Darth Vader-nél nagyobb mumust egyelőre nehéz elképzelni. (Két Vader 😀) És bármennyit pörgünk a dolgon, mindig ott lyukadunk ki, hogyan tudnánk hidegre tenni a Sith egyik Nagyurát. (A Császár bocsássa meg nekem.)

Határozzuk meg a válaszokat avagy Han Solo összes 🙂

Számos megoldás közül választhatunk, ha Vader feltűnik a játékban. Felhasználhatjuk a játékmechanikai elemeket (mint a Strain), besorozhatunk egyedi egységeket, vagy végrehajthatunk olyan taktikai manővereket, melyek sebezhető helyzetbe hozzák őt. A lent felsorolt lehetőségek általában magukban foglalják a többit is:

Győzzük le Vader-t. Ez azzal jár, hogy meg kell ütni. Vader -t. Lássuk be, ez azért nem egy fáklyásmenet. Kb 50%. Vagy Ő hal meg, vagy aki megtámadta… Nem olyan fényes kilátások.

Ne arra fókuszáljunk, hogy agyonvágjuk Vader-t, és a többi talpast. Nem szükséges mindenre lőnünk, ami mozog. Koncentráljunk a pálya feladataira, és játsszuk le, játsszuk túl az ellenfelünket.

Elemezzük a többiek játékát. Figyeljük meg a taktikai megoldásaikat. Hogyan nyernek vagy veszítenek el meccseket. Miként mozgatják az egységeiket, milyen aktivációs sorrendet használnak. Könnyen előfordulhat akár az is, hogy egy bajnokság alatt nem is fogunk találkozni Vader-el.

Most vizsgáljuk meg az első lehetséges megoldást. Állítsuk a sugárvetőinket kábításra!

A Stun jó dolog. Főleg, ha nem mi kapjuk. Amikor a figura Kábult állapotba kerül a következő aktiváció során, két cselekvéséből az egyikkel le kell szednie magáról a Stun-t. Ellenkező esetben sem mozogni, sem támadni nem tud addig, amíg Kábult állapotban van. Ez pedig, valljuk be férfiasan, nem túl szerencsés.

Ami problémás lehet, az az, hogy Kábult állapotba akkor tud a célpont kerülni, ha legalább egy sebzést elszenved a támadás során. Darth Vader-re visszatérve, aki két fekete kockával védekezik, ráadásul úgy, hogy az egyiket újradobhatja, elég kemény dolog. Szóval, hogy ezt nyélbe üthessük, olyan szakemberre van szükségünk, aki elég sebzéskockával rendelkezik ahhoz, hogy ezt a védelmet, ha nem épp verbális módszerekkel is, de át tudja ütni.

Az alapdobozból kiindulva, a fejlesztők nem kényeztettek el bennünkett olyan egységek garmadájával, melyek két kézzel szórják az ellenségre a Stun-t. De azért ne keseredjünk el és lássuk azt, hogy miből főzünk.

  • Kutyánmajom Chewbacca
  • Elite Imperial Officer
  • Jyn Odan
  • Rebel Saboteur
  • Royal Guard

Néhány Parancskártya is Kábult jelzőt ad a figurának, de ezekre várni inkább szerencse dolga, sem mint a hatékonyságé.

A fenti listából a választás Chewbacca-ra esett. Nem csak azért, mert egy sugárvetővel agyonlőtt két Mynock-ot és kábé pont olyan magas mint Darth Vader, hanem a jelenleg elérhető legdrágább terrorista Lázadó és reálisnak elképzelhetőnek tűnik a karakter képességeit látva, hogy némi háttértámogatással sikerrel veszi fel a harcot Vader-rel szemben.

És túlélte A Damjanich utcát… Is! 😉

Szóval Chewbacca köré építve a következő sereglistát ajánlanám Vader ellen:

  • 1 x Han Solo
  • 1 x Chewbacca
  • 2 x Rebel Saboteur
  • 1 x Gideon Argus

Mint fentebb is jeleztem, olyan egységeket kell harcba bocsátanunk, akik átütik a célpont védelmét, hogy az Kábult állapotba kerüljön. Ha ez sikerül, kiegyenlített lesz a meccs még Darth Vader-rel szemben is. Ha nem, nos; akkor készüljünk fel a fájdalomra. Sok, sok, fájdalomra.

Chewie-nak nem okoz gondot megütni Vader-t. A Szabotőrök azonban, egy sárga és egy piros kockával osztják a sebzést, ami egy átlagos célpont ellen nagy valószínűséggel elég a sikerhez, de Vader ellen elég meredek. És ha hibáznak, abba általában bele szokás halni, főleg ha Vader-rel akasztják össze a bajuszt. Ha viszont sikerül Kábult állapotba hozni Vader-t, akkor elérjük azt, hogy ne tudjon teljes értékű figuraként tevékenykedni a harcmezőn.

Han és Chewie kéz a kézben remek tűzmágnesek, cserébe elég szép burst damage-t képesek kitolni együtt. Ennek okán javasolt a fent nevezett párost, pusztán terápiás jelleggel, Darth Vader irányába terelni.

Ne zárjuk ki azt, hogy a későbbiekben Han Solo vagy a Szabotőrök helyére más egységeket hozzunk be, de Chewie marad. Rendelkezik a Stun képességel és elég sebzéskockával, hogy azt be is vigye.

A fenti lista nagyon esélyes arra, hogy felvegye a harcot Vader ellen. Ha nem is fogunk minden egyes meccset megnyerni, de az esélyünk mindig meg lesz rá. Chewbacca pedig elég kemény ahhoz, hogy állja a sarat, Kábult jelzővel ajándékozza meg szinte minden körben az ellenfél figuráit, és elég nagyot üssön ahhoz, hogy komolyan kelljen venni mindenkinek a harctéren. Még Vader-nek is.

A következőkben ígéretünk szerint, folytatjuk a sorozatot, remélem találtok benne hasznos információkat!  Addig is, maradjatok velünk! 🙂