vader_vs_xwing.jpg

Mindig örömünkre szolgál fiatal és tehetséges művészek bemutatása. Patkós Ferenc képei már régóta lebilincselnek engem és valljuk be szinte mindenkit, aki megpillantja őket. Egy közös szenvedélyünk hozott össze bennünket, ami nem más mint az X-Wing Miniatures. De Feriben hál’Istennek jóval, de jóval több van ennél. Fogadjátok őt akkora szeretettel, amelyekkel alkotásait készíti! 😉

Ő így vall magáról:

„Hiszem, hogy a művészet kommunikáció. Legalábbis annak kellene lennie.”

Digitális festéssel, képalkotással foglalkozom, hozzávetőleg négy éve. Természetesen nem ezzel kezdtem a művészetek világával való ismerkedést. Korábban dolgoztam ceruzával, vízfestékkel, pasztellel és olajjal is, melyek használatát apámtól lestem el. Manapság, ha tradicionális alkotásról van szó, akkor csak a modell-festést tudom felmutatni.

A digitális technika számomra nagy előrelépés volt. Sajnos az a típus vagyok, aki többet radíroz, mint rajzol, és mondanom sem kell, igazi vásznon nem egyszerű ezt kivitelezni. Szerencsére a digitális környezet nem korlátoz ilyen téren sem, ahogy a színeket, alakokat, hangulatot is könnyen tudom variálni akár a végleges változatnál is. Mivel sokszor magam sem tudom, hogy mit is akarok egy festmény első vonásánál, így erre a szabadságra szükségem van.

A választott témám általában a pillanatnyi hangulatomtól függ. Néha egy kis fantasy, valamikor sci-fi, pár tájkép, majd néhány elvont, csavart festmény. Mégis, van egy téma, ami a legkedvesebb számomra. Ez a női arcok, portrék festése, főképp’ realisztikus stílusban. Egyrészt egy szép női arcon hálás feladat dolgozni, másrészt ezeken a képeken keresztül képes vagyok érzelmeket, gondolatokat kifejezni. Ez számomra elsődleges fontosságú, gyakran személyes problémáim levezetésére szolgálnak festményeim, így majdnem mindegyik mögött megbújik egy történet.

A Star Wars világa régóta egyik kedvenc univerzumom. Temérdek űrhajó, spéci fejvadászcuccok, mindenható fekete lovagok vörös fénykardokkal küzdenek a terrorizmus és lázadó ifjúság ellen a mindenható Birodalomért! Igen, mondanom sem kell, hogy az X-Wingben melyik csapathoz húz a szívem.

Munkáimmal X-Winges körökben is lehet találkozni, ugyanis az utóbbi félév okleveleinek grafikáit én készítettem és várható még egy pár darab a következő győzteseknek. A pólódizájnok is az én munkáim, melyek remélhetőleg lassan el is készülnek, és egyen pólóban villoghatunk majd vasárnap reggelente a Gémklub előtt a versenylistáinkkal kérkedve.

decloaking.jpg

Decloaking

Szeretem a Fantomot… / I like the Phantom…

felhovaros.jpg

Felhőváros (Cloud City)

Egy gyors festmény a csapatnak. Nem akartam űröset, lett felhős.

A fast painting for the team. I didn’t wanted to paint space theme, so it’s cloudy.

 ig-k.jpg

IG-k (IGs)

Áh, igen… azok a szép idők, mikor mindenki dupla IG listával jött…

Ah, yeah… those happy times when everybody used Double-IG lists…

zold_osztag_veteran.jpg

Zöld osztag veterán / Green Squadron Veteran

Mikor az embert már harmadjára veri el egy A-Wing sérülés nélkül, akkor kell egy tiszteletkép.

When you lose for the third time because of a little A-Wing, you should paint something as a token of respect.

Feri képeivel még itt találkozhattok:

Facebook

Neked

DevianArt

A Blog legyen Veletek! 😉