Az FFG nagyon belehúzott a bejelentgetésbe, úgyhogy gyorsan bemutatjuk Hera Syndulla-t és guruló társát, Choppert.

Ahhoz, hogy csatlakozzanak hozzánk a kampányban, neki kell vágnunk a Phantom Extraction mellékküldetésnek és kiszabadítani Choppert egy jól őrzött kalitkából. Ha sikerül, elnyerjük Hera bizalmát és megkapjuk Chopper elismerését.

Nézzünk mit tud ez a furcsa pár.

A görög istennő mindössze 4 pontba kerül, messzire lő sok kockával, a dobot Surge-ket pedig sebzésre és Pierce-re tudja felhasználni. Mivel Leader (vezető), ezért támogatni tudja a csapattársait. A Call the Shots esetében, ha egy 3 mezőn belül lévő baráti egység támad, +2 Távolságot, +1 Sebzést vagy +1 Surge-t kap, körönként egyszer használható. A Smooth Landing +1 mozgást biztosít Hera-nak és minden közvetlen mellette lévő baráti egységnek felpakoláskor.

Hera és az Égenjáró ikrek színre lépéskor rögtön mozognak +1-t.

Így amikor az ő aktivációjuk jön, lőpozícióba juttatja őket, sőt Leai Battlefield Leadership képessége +1 támadást biztosít Luke-nak, így IG-88-at az örök MÉH-telepre juttatják.

Chopper Hera-val van már annak gyerekkora óta és meglehetősen lojális hozzá. Elmaradhatatlan tagja  a Ghost legénységének (Kanan Jarrusal együtt – Hé FFG, őt miért nem bírtátok beleszuszakolni a dobozba!?), ezt részbe azzal érte el, hogy addig módosította a hajót, hogy már szinte csak ő ért hozzá (igazi ezermester). De természetesen sokszor kisegítette már Hera-t a bajban a kalandjaik során.

Még kevesebbe kerül, a dobott Surge-ket Pierce-re és önjavításra tudja fordítani. Amennyiben marad felesleges akciója, faltörő kos üzemmódba lép (Ram). 2-t mozog és ha egy ellenséges figura mellé érkezik, dob a zöld kockával és jól lesebzi. Ha az illető még kicsi is, akkor arrébb is löki.

Másik képessége a System Shock  – itt lehet asszociálni a PC játékra vagy Billy Idol nótájára – de valójában egy terminál mellet állva meghekkeli a rendszert és megsebez egy szintén terminál mellett álló ellent. Ez skirmishben hasznos lehet, h. az ellenfelünk ne akarjon dobozos kólát szerezni a terminálokból.

A pakkhoz a következő parancskártyák járnak.

Első körben itt az Evacuate, amivel  azt érjük el, hogy ellenfelünk csak feleannyi győzelmi pontot kapjon a leölt egységeinkért.  Az Advance Warning (Vezető pozícióban lévő egységek használhatják)  +1 mozgáspontot ad a használónak és egy szomszédos csapattársnak. Az On a Mission-t Chopper használhatja, egy akcióért 5-t lép és mozgás közben biliárdgolyó szerűen löki arrébb a kistermetű figurákat. Nehézfegyverzetű és droid egységeinknek jól jön a Targeting Network, amivel támadáskor újradobhatunk egy kockát és ha dobópaklinkban van, akkor droidjaink egy Surge-ért cserébe újra felhúzhatják.

Szépen bővül a repertoár, csak győzzük 🙂

Legközelebb városnéző túrára megyünk, addig is az SWmini legyen veletek!