Ahogy arról már értekeztünk korábban, az új részben nagy hangsúlyt kapnak majd a közelharci fegyverek az Első Rend repertoárjában. A First Order Executioner a mai napig a legizgalmasabb új rohamosztagos típusnak tűnik az új rész kapcsán.

A MakingStarwars.net-nél dolgozó szorgos „bothan kémek” újabb infomációmorzsának birtokába jutottak és egyből elkészítettek hozzá egy-két rajzocskát is. Köszöntsük hát szeretettel Snoke Legfőbb Vezér testőrségének tagjait, az Elit Pretóriánus Gárdistákat.

Szerintünk nagyon királyul néz ki ez a rákozott mellvért-szerűség, kiegészítve a rövid energiapengével felszerelt lándzsával, ami ha minden igaz a fénykard ellen is véd. 😉

A sisakjuk kinézetét pedig nagy valószínűséggel erről a sisakról mintázták, ami Kylo Ren sisakjához készítettek anno.

És akkor egy kis evilági történelem 😉 A Ren-féle sisak alapját szinte biztosan a XV. század közepén megjelent sisaktípus,  az úgynevezett sallet inspirálta.

Xv. századi német sallet – ageofarmour.com

Érdekes elgondolkozni még azon esetleg, hogyha ezeknek az ördögien vörös hacukába öltöztetett fickóknak Elite Praetorian Guard a nevük angolul, akkor vajon léteznek egyszerű Pretorian Guardok is? 😉 Esetleg ugyanolyan szervezetbe tömörülnek, ahogy azt a néhai közkedvelt és nagytiszteletű Palpatine Császár személyének védelmezői, a Császári Testőrség esetében történt?

Majd kiderül decemberben remélhetőleg…

Addig is az SWMini legyen Veletek 😉