Igazán frenetikus élményben lehetett része mindenkinek, aki kilátogatott tegnap Pesterzsébetre a Csili Művelődési Központba, hogy részt vegyen az I. Galaktikus Családi Napon. A The Force Alliance – Magyar Galaktikus Fan Klub által szervezett eseményt hosszú hónapok előkészülete előzte meg, de kijelenthetjük, hogy nem hiába. A rendezvényre minden magyarországi Star Wars-al kapcsolatban álló csoport/klub meghívást kapott, így rengeteg érdekes látnivalóval találkozhatott a kilátogató több, mint hatszáz fős nézősereg. Az 501-es Légió Magyarországi Helyőrsége és a Lázadó Légió jóvoltából a kisebbek részt vehettek egy igazi rohamosztagos kiképzésen, illetve magától Kenobi mestertől sajátíthatták el a fénykard forgatásának fortélyait. Sőt, a tanultakat felhasználva magával Darth Vaderrel is megvívhattak.

Természetesen az idősebbek sem maradtak program nélkül, ugyanis A Star Wars Művészete facebook csoport érdekes kutatási anyagait böngészhették át, megtekinthették Dukovits Krisztián (DK Kohó) és Bank Attila sisakkiállítását (egy teljes klónpáncéllal egyetemben, ami egyébként szerepel a készülő Vader – Egy rajongói filmben is – erről bővebben lejjebb olvashattok.) Tilinger Attila és az Art of Star Wars csoport saját készítésű, a Csillagok Háborúja univerzuma által inspirált kiállítással örvendeztette meg a nézősereget.

Jelen volt a nemrégen alakult Magyar Star Wars Lego Klub is, akik egy barátjuk segítségével hatalmas, több négyzetméteren elterülő tatooine-is és az Endor bolygó által ihletett installációt építettek fel.

Ha már LEGO, akkor nem szabad kihagynunk Lampert Benedek legofotóst sem, aki egy rövid színpadi beszélgetés után, egész nap várta az érdeklődőket a standjánál, sőt aki akarta, haza is vihetett egyet Benedek remek fotóiból.

A rendezvény keretein belül zárult a TFA – Magyar Galaktikus Fan Klub által meghirdetett nagy sikerű rajzpályázat is, ahol az összesen 138 beérkezett pályaművet 4 kategóriában értékelte a szakmai zsűri. A „szakmai” kifejezés egyébként nem csak egy közhely jelen esetben, ugyanis Csuka Gáboron az 501-es Légió Magyarországi Helyőrségének vezetőjén, Buzder-Lantos András grafikuson és Bodor Metti rajzszakos tanáron kívül, a zsűri elnökének, Simon Zoltánnak, az első Lucasfilm által hivatalosan is kiválasztott magyarországi Star Wars művésznek okozott álmatlan éjszakákat a beérkezett pályaművek értékelése.

Egyébként Zoltán egész nap várta az érdeklődőket a standjánál, valamint egy nagyon érdekes színpadi előadást is tartott a Star War univerzumban szereplő színvilág és a történet kapcsolatáról, „‘Néma Star Wars” címmel.

Az esemény egyik fénypontja pedig nem volt más, mint a régóta készülő Vader – Egy rajongói film első hivatalos előzetesének bemutatása, amit a jelen lévő rajongók hatalmas örömujjongással fogadtak és mindenkinek nagyon tetszett. Nézzük is meg mégegyszer 😉

A szervezők nagy örömére szolgált, hogy elfogadta meghívásukat a CosHelp csapata is, akik jelmezeikkel a magyarországi kórházakat járják és teszik vidámabbá az ott lévő gyerekek mindennapjait. A csapathoz kapcsolódó fantasztikus hír az is, hogy a TFA és a Geekhub webshop közös ötletéből kifolyólag, a direkt erre az eseményre készített egyedi 200 karszalag nagy része elfogyott és a becsületperselybe összesen majdnem 40000 forint felajánlás gyűlt össze, amit a CosHelpesek már meg is kaptak. Ezúton is köszönik mindenkinek a nagylelkű támogatást.

… és ha már ennyi jelmezes összegyűlt egy helyen, úgy nem maradhat el a Jelmezversenyre, ahol a zsűri hosszú tanakodás után hozta meg a végeredményt.

A sok kiállítón kívül aki egy kis szórakozásra vágyott, az se maradt hoppon, ugyanis a Nexus klán egész nap várta az érdeklődőket saját fejlesztésű társasjátékaikkal…

… valamint a Ready Player One jóvoltából kipróbálható volt a Battlefront II is. 😉

Volt még Acapella előadás a Street Art Choir előadásában, ahol a messzi-messzi Galaxis ismerős dallamai csendültek fel…

… és ne feledjük az igencsak impozáns árúkészlettel érkező érkező eladókat se ahol csak az nem talált magának vásárfiát, aki nem keresett.

Összeségében egy jó hangulatú, nagyon jól sikerült rendezvényen vehettek részt tegnap, akik kilátogattak, ami a szervezők ígérete szerint hagyományteremtő is volt egyben. Ugyanis a rendezvény végén Fábián Péter, a The Force Alliance – Magyar Galaktikus Fan Klub elnöke bejelentette, hogy jövőre megszervezésre kerül a II. Galaktikus Családi Nap, a Csiliben.

Mi jövőre is ott leszünk, és Ti? 😉
Az SWMini legyen Veletek!

Az eseményről készült többi képet itt találhatjátok: LINK