Makettezés közben, a legtöbben szorgosan keressük a referencia anyagot, a minél közelebbi, és részletesebb képeket, leírásokat.

Sci-Fi makettek készítésénél vagyunk leginkább gondban ezzel kapcsolatban. Ha saját magunk építünk, akkor nincs probléma, ragasztgatjuk össze az egyik darabot a másikkal.

Ellenben ha egy olyan makettet szeretnénk megépíteni, amiből bizonyíthatóan létezett stúdió méretű model – a forgatáson használt makettek – akkor bizony nekünk is be kell állni abba a sorba, hogy a lehető legapróbb módon utánozni tudjuk az elkészült forgatási eszközt.

A Star Wars – Az új remény készítésekor ezernyi makettet ( Boltban vásárolható, műanyag kittek) használtak fel. Hol egy sebességváltó házat vettek ki, hol egy hűtőrácsot, hol egy harckocsi felső részét építették be.

10675619_793726650692349_240844550448560524_n

lptie

5ftfalcon

Külföldi nagyobb sci-fi fórumokon feltűnnek ezeknek a maketteknek a készítői néha, és cseppenként osztogatják a tudást.

Azonban a technológia fejlődése újabb lehetőséget hozott el nekünk. A 3D tervezés, szkennelés, nyomtatás korában olyan lehetőségkehez jutunk, amit eddig elképzelni sem tudtunk.

Roppant jó példa erre az a New York-i srác (sajnos sok adatot nem adott meg magáról) aki elkezdte az X szárnyút CAD rendszerben felépíteni!

X-Wing Model_1

X-Wing Model_2

Makett építőként roppant hasznos segítség lehet. Az oldalon végig lehet lépegetni azon hogyan épül fel az X szárnyú. A nagytól a kicsi fele megy a navigáció, ahogy itt a lézerágyú esetében is látszódik.

Laser Cannon_PD-SV

Barrel

Housing_PD-SV

Cooling Sleeve

Az olyan elvetemülteknek, mint amilyen én is vagyok, valóságos kincsesbánya. Részegységenként megismerni kedvenc vadászunkat, igazi kikapcsolódás!

Az oldal futtat egy Facebook közösséget is. Reméljük minél hamarabb folytatja a munkáját!

FORRÁS: http://www.incomcorp.net/

FACEBOOK