playit2Reggel 5 óra és csörög az a … telefon. Szombaton? Normális ez? Miért?

Az agyam kezdi összerakni a valóságot. Lesz valami. Valami nagyobb buli. Á igen! playIT.

Valahogy így indult ez a nem átlagos szombat. Az swmini szerkesztősége a GeekHub csapatával kiegészülve belemerül a Gamer-világba, hogy elvigye a Star Wars igéjét ebbe a digitális korba.

Figurákkal, makettekkel, fotófallal és társasjátékokkal (X-Wing és Sorsok – Destiny!) igyekeztünk kedveskedni a nagyközönségnek és felkészíteni őket a közelgő Zsivány Egyes eljövetelére.

Több mint 20.000 ember hömpölygött a – nem is olyan – kicsiny támaszpontunk körül. GameStarral és a Barcrafttal közösen igyekeztünk állni az érdeklődök rohamait és válaszolni minden kérdésre, megmutatni minden figurát és makettet. Remélem, sőt biztosan sikerült! Nagyon nagy élmény volt Veletek átélni ezt a napot és kicsit elszakadni a mindennapoktól, hogy egy nagyot bulizzunk.

De lássuk, hogy látták a többiek:

Azok a Figurák:

Hát az úgy volt, hogy mondta a „Főni”, hogy nem lenne-e kedvem figurázni PayIT-en. Mivel egy ideje már alakulgatóban van egy kisebb magyarországi SW figura gyűjtő klub (MaFiT), így szóltam egy pár gyűjtőtársnak, hogy meg kéne mozdulni. Végül sacperkábé 70 figurával és több nagyméretű járművel sikerült tiszteletünket tenni a rendezvényen.

A tapasztalatok alapján az emberek érdeklődnek a figurák iránt, sőt megszámlálhatatlanul sokan álltak meg az asztalunknál fotózni, videózni, kérdezni vagy csak egy „űűűűű, mekkora királyság” erejéig. Így szerintem levonhatjuk a konzekvenciát, hogy van létjogosultsága a MaFiT-nak is egy-egy ilyen rendezvényen (legyen akár az kizárólag Star Wars esemény vagy „csak” egy PlayIT a maga 22000 eladott jegyével…). A lehetőséget pedig köszönjük az Swmininek. 🙂

Azok a fényképek

playit1

Zöld háttér, Tatooine, Csillagromboló vagy akármi! Élőszőr bátortalanul érkeztek a rivaldafényre várók, majd hömpölygött a tömeg, hogy együtt nyomjon egy selfit Boba Fettel és a Karbonitba Zárt Han Soloval! Buli-buli-buli! Bár akadtak technikai nehézségek (piros lámpa a háttér mögött), de végül mindent megoldottunk/megoldunk. Külön köszönet a Cosfighters, Jakobszen Gyula és a Csillagok Háborúja Jelmezes Rajongói Klub  kitartó munkájáért! Egyébiránt pedig kéretik figyelni a Geekhub oldalát, mert hamarosan kikerülnek a fényképek!

Azok a makettek

Az úgy volt, hogy feldobtam egy vicces ötletet, amikor kiderült, hogy az SWMINI megjelenhet a PlayIt-en – Magyarország legnagyobb Gamer találkozóján. A vicces ötletem annyira nem is lett vicces, amikor a „Főni” ráharapott, és közölte, csináld! (:O)

Összeszedtem tehát pár barátomat, és szebbnél szebb munkákat vittünk el. Nagyon jó volt találkozni élőben is szerkesztőségünk azon tagjaival, akikkel eddig nem sikerült összefutni, illetve nagyon jól éreztük magunkat egész nap! Jövőre megint találkozunk!

Egy pár fénykép, csak a hangulat miatt. Mindegyikhez fűztem pici kommentárt is.

Kis csapatunk készülődik
img_0277-1

Steampunk ork. Nagyon bonyolult, és ötletes jelmez!

img_0375-12 img_0377-13

Pamkutya

img_0356-10

Aki geek, az mindig geek. 😀

img_0416-15

Néha még orkokkal is meg kellett vívni!
img_0464-18

Nah igen. Cosplay-es lányok mindenütt! találkoztam Leiával, Lara Croft-al, tündékkel, Overwatch karakterekkel, Twi’lek rabszolgával, Sith hölgyekkel – később láthatóak lesznek!

img_0480-19

A rohamosztagosok élete sem csak játék és mese? Hallottál már a csúf és gonosz felkelőkről? Néha kell a pihi!

img_0487-20

Egyik kedvencem Harley Quinn. <3

img_0507-23 img_0509-24

Nem voltak kevesen. Az előzetes felmérés szerint 20.000 embert vártak.

img_0546-27

Az Isten! A Császár! A Mindenható! Sony VR, Call of Duty!

img_0548-28

Évek óta a legnagyobb kedvencem (az Assassin’s Creed mellett) a Fallout. Best of cosplay nálam!

(Legközelebb én is beöltözök, bár szerintem Frank Castle öltözéket fogom magamra ölteni. Az közelebb áll hozzám)
img_0552-29

Ha minden kötél szakad, elmehetek fejvadásznak!
img_0620-37

Kedves barátomat elragadta a sötét oldal!

img_0653-45

Az Istencsászár hű harcosa is tiszteletét tette.

img_0655-46

Az installációnk!

img_0715-53

Voltak ám …

img_0722-54

Ő biztos, hogy a toborzó részlegen dolgozik! Hol kell aláírni?
img_0754-56

Oh …

 

img_0756-58

Egy kép születése!

img_0760-59

Elragadott a sötét oldal! A sith úrhölgy kegyeibe fogadott, és rögtön lett egy twi’lek rabszolgám!

img_0773-62

Jövőre veletek ugyanitt!

Addig is az SWMINI legyen veletek!