dv0Mindenféle legendák terjengenek az újraforgatásról és hogy létezik egy másik Star Wars. A Yahoonak adott interjújában John Gilroy szerkesztő beismerte, hogy komolyan nekiestek a filmnek a végső szakaszban és szignifikáns változások történtek az eredeti tervekhez képest. Az egyik ilyen a Vader legbadassabb Star Wars jelenete forverer!

„Amit hozzáadtunk – és ez egy fantasztikus rész – Vader akció jelenete, mikor átszáll a lázadó hajóra és kiiktatja az össze katonát. ” – nyilatkozta John. – „Ez az eredeti tervekben nem szerepelt”.

Gilroy nyilatkozata szerint nem az egész végjáték lett átírva, mivel Leia mindenképpen megszerezte volna a terveket (milyen meglepő…), de Vader és a „tömeges interjúztatás módszertana” a rajongók kérésére került a filmbe. A sok lázadó katona pedig a túlvilágra.

dv2

Gilroy megjegyezte, hogy a rajongók nagyon fontosak a filmgyártóknak. Amellett, hogy kérték, hogy mutassuk meg Vader igazi erejét, a Star Wars: Rogue One felfedi a bázisát is a Mustafaron. Ehhez is Ralph McQuarrie rajzait vették alapul, amiket végül nem használtak fel A Birodalom visszavág elkészítésekor.

dv1

Nagyon köszönjük nekik!

Az SWmini legyen Veletek!