StarWarsDestinySpiritoftherebellion

Épphogy minden háztartásba beköltözött Darth Vader és Luke Skywalker, már rögtön jönnek is a rokonok. De hát mi csináljunk ha Palpatine vagy Jyn Erso ott nyomorog egy műanyag boosterben? Tegyük a szívünkre a kezünk, melyikünk ne szabadítaná ki őket, hogy végre a barátaikkal játszanak? De a viccet félretéve: itt a Star Wars: Destiny – Sorsok második kiegészítője a Spirit of the Rebellion, avagy a Lázadás szelleme!

A kártyajáték tavaly jelent meg és jól körbe is jártuk akkor és igencsak elégedettek voltunk. Az új kiegészítő rengeteg új nyalánkságot ígér, bár még keveset árul el magáról.

Itt a Császár, hol a Császár?

Amit biztosan tudunk, hogy a galaxis legnagyobb partiarca, maga Palpatine áll a keverőpult mögé! Mint a legnagyobb sztárok, ő is megkéri az árát az előadásnak, mivel egy kockával 21 míg kettővel 28(!) pont amit le kell szurkoljunk! Kíváncsi vagyok vajon 2 pontért lehet-e majd kapni a későbbiekben valamit, mondjuk egy mouse droidot vagy egy féllábú jawat?

swd04_palpatine swd04_force-lightning

Mindenesetre a kockája elég meggyőző és sok(k)oldalú, de a képessége ami igazán barátivá teszi. Minden kockája felhasználása után két sebzést kell az ellenfélnek szétosztani. Már látom a bunkerbuildeket, amely próbálja életben tartani az öreget, míg szép lassan halálra kínozza az ellent.  Viszont mindössze egy karakter, egy Crime Lord gyorsan elteszi láb alól és még a Halálcsillagot se kell alóla kilőni. Fluffnak jó lesz, de nem hiszem, hogy tömegesen szakítja majd át a versenyszalagot.

Viszont komolyabb pénzmagért megvásárolható áramszolgáltatás (Force Lighting) már viccesebben felvillanyozhatja az ellent. Elég erős távolsági oldalakkal rendelkezik, bár a csekket a nagyobb fogyasztásért benyújtja majd a galaktikus ELMŰ (1 resource).  Holocronnal a speckó képessége jól működhet, de egy pénzgyár kell az üzemeltetéséhez.

Az új film is hozza maga jóarcait. A munkamániás Krennic már érdekesnek ígérkezik. Ha miénk a Battlefield akkor dobhatunk egy Death Trooper kockát is. Vicces, mert a lap önmagában nem használható, kell hozzá szerezni egyet a fekete testőrökből, viszont egy kockás értékért kapunk 1.5 kockát. Elég flexibilis a kockája, de szintén sokat kér a fellépésért 1(+1) kockával 15, míg 2 (+1) kockával 19. Az utóbbi egy Death trooperrel működőképes lehet.

swd04_director-krennic swd04_death-trooper

Na és akkor nézzük az igazgató fekete barátait. Röviden: jók! Hosszabban Nagyon jók! 10 életerő és nagyon erős távolsági kocka. Ugyan erőforrást nem termelnek, de hát nem ipari munkások ezek! Három darab együtt és két jó kis Endless Ranks (visszahozza a halálból) nagyon masszív meat falat tud képezni (akár 50!!! életerő) és szórják rendesen a sebzést. Látni fogjuk még a kollégákat a versenyasztalokon, ha más nem én biztos viszem majd őket.

Az erő velem van, egy vagyok az erővel

Természetesen a Lázadó oldal is megkapja a maga sztárjait. Ahogy Krennic fekete serege is a Rouge One-ből érkezik, így a másik félhez is odaállnak a maga zsiványai.

swd04_cardfan1

Szóval jön a majdnem jedi Chirrut Imwe, akiről süt, hogy jó kis támogató karakter lesz, de sajnos nem látszik, hogy mindezért mennyit fog kérni. Viszont Jyn egyértelműen megkéri az árát a tervrajzok ellopásának:15 vagy 20 pontot fog elvinni a készletből. Távolsági/mill (dobató) paklikban jó barátok lehetnek majd Amidalával vagy Qui-gon Jinn-nel. Két kockával nekem soknak tűnik a 20 pont 11 életerőért. Hiába azok a Drága nők!

160 lapba sok minden fér és a következő hónapokban sok mindent látni fogunk még, de hivatalosan még 3 lapot villantott nekünk az FFG. Egyik sem tűnik gamechangernek, de a megfelelő paklikba elférhet. Pl. a milles dekkembe kívánkozik a „Your eyes can decive you”, ami szépen szívatja az ellent, ha jön a pajzs a kockáinkból. Ha jól csináljuk rákényszeríthetjük a másikat, hogy a kezéből dobjon lapot, hogy – mondjuk – Vader kockáját újradobja, miután 3 kardról átforgattuk…:)

swd04_your-eyes-can-deceive-you swd04_never-tell-me-the-odds swd04_rebel-assault

Azok a szivárogtatók

Egy elszigetelt kis ismeretlen országban megjelent egy kép ami robbantotta a Netet. Reddit és hivatalos fórumok is mind erről beszéltek. Google translate-tel próbálták kitalálni, hogy vajon honnan jön az info és mit jelent az a szó, hogy „negyedév”?

Nos lelövöm a poént: a mi hazai kiadónk szivárogtatott idő előtt (reméljük nem lesz ebből baja), mindenesetre amit így megtudtunk:

sorsok

Jön Obi-van Kenobi! A vénebb verzió láthatóan erős közelharci képességekkel (mily meglepő). De itt van R2-D2 és Maz-Katana is! A sok egyes az oldalakon egyes elméletek szerint azt jelenti, hogy nem karakterként, hanem Support-ként jönnek majd a világra, de ezt csak az FFG (vagy a szivárogtatók:)) tudják.

Úgy néz ki minden kiadás hoz majd ismerősöket minden korból. Nyilván az első kiadáskor még sehol nem voltak a Zsiványok, de most már számíthatunk rá, hogy a fél/harmad évenként bővíthetjük a paklit a nekünk tetsző korszakból.

Külföldön leginkább a váratlan népszerűség okoz gondot. Vannak akik még az első kiadást sem kapták kézhez, mivel az FFG „kicsit” alábecsülte a játék iránt várható érdeklődést. Az angol készletek konkrétan kifogytak mindenhol és a lapok árai is szépen szárnyalnak (egy Vader 13-14k az angolból, ami egy fél display ára, de mivel nem kapható…).

destiny

Nálunk is szépen hasít! Számtalan rendezvény kering a különböző boltokban és mi is a GeekHubbal közösen igyekszünk emelni a játék fényét és népszerűségét. Keddenként várunk titeket a Barcraft 1-ben egy kis próbacsatára és havi rendszerességgel megrendezett Champions of Destiny versenyeken (facebook esemény).

Figyelembe véve az igényt (és az előrendelői kedvezményt), érdemes már most bebiztosítani a készleteinket! Előrendelés

A kocka és az Swmini legyen Veletek!