Skywalkernek lenni nem mindig jó… Sőt! A család férfitagjait már elég régóta sújtja a családi átok, mégpedig a kezük fénykard általi amputációja. Először Anakint érte utol a „végzet” a Geonosison az emlékezetes Dooku elleni párbaj során, majd Luke sem kerülhette el a sorsát a Bespinen, ráadásul pont a Fater fegyvere által.

Egy kis siránkozás, hitetlenkedés, majd egy rövid zuhanás után végül Luke-nak sikerül megmenekülnie a Millennium Falcon fedélzetén. Mivel főhősünk nem maradhat kéz nélkül, így A Birodalom visszavág végén látható jelentben kap is egy elég menő robotizált protézist.

A következő – számszerint 6. részben – láthatjuk is, hogy elég jól szuperál az új végtag, azonban a Han megmentésére indított – sikeres – mentőakció közben Jabba egyik hajóőre megereszt egy szemfüles lövést, amivel telibetrafálja a szóbanforgó kezet.

Mivel az ifjú Skywalkert sürgeti az idő – vissza kell térnie Yodához a Dagobah-ra, hogy befejezhesse kiképzését -, így nincs ideje holmi garanciális javításra, ezért egyszerűen csak egy fekete bőrkesztyűt húz a sérült végtagra, ami aztán végig rajta van a a film során – nem utolsósorban menő kiegészítője a teljesen fekete ruházatának.

És hogy mi történ(hetet)t az azóta eltelt 30 évben? A már idősödő Skywalker hosszú idő után először Az Ébredő Erő legvégén tűnik fel a filmvásznon, amikor elegánsan hátradobja a csuklyáját és kérdő tekintettel néz az elég húzós dolgokon keresztülment, kicsit zaklatott Reyre – de meg nem szólalna, hogy a fene vinné el….

Majdnem két évet kellett várnunk rá, hogy Lukeunk átvegye azt a &!g?a*\Q fénykardot szerencsétlen lánytól…

Hoppá… Itt jön az érdekesség! Emlékezzünk csak vissza A Jedi visszatérben lévő jelenetre… Bizony a képen látható sérülés ugyanaz, amit Luke 30 évvel ezelőtt szerzett a Tatooine-on. De mi lett a kezét borító szintetikus bőrrel? – kérdezhetjük teljesen jogosan. Nos, erre is (részben) választ kapunk az alig pár napja kijött trailerből, mégpedig a (nagy valószínűséggel) újonnan alapított Jedi Temlom pusztulásakor…

Több, mint valószínű, hogy Luke robotkezének borítása, a rossz útra tért unokaöcsi és a Ren lovagjainak támadása során amortizálódott le teljesen és az elmúlt 30 évben az önkéntes száműzetésbe vonult Jedi mesternek nem volt se alkalma, se lehetősége kijavíttatni a hibát.

Azért le a kalappal a kontinuításért felelős kolléga előtt, aki ilyen apró részletekre is figyel, nem? 😉

Az SWMini legyen Veletek!