Ahogy azt minden Csillagok Háborúja rajongó tudja, a címben említett vendéglátóipari egység szivesen látja az egész világegyetem leghitványabb söpredékét a falai között, sőt még kiskorúakat is kiszolgálnak a pultnál, de droidoknak tilos a belépés. A Chalmun Kantinájának csaposa, az érdekes fizimiskával rendelkező Wuher szigorú szabályokat vezetett be a vibro-késdobáló  területén.

„Hé! Ilyeneket nem szolgálunk ki!”

Amikor Luke, C-3PO és R2-D2 először lépi át a neves intézmény küszöbét, az ajtóra szerelt érzékelő (fémdetektor???) bejelez a két droidra és pultosunk kitessékeli őket azonnal.

De mire fel ez a nagy droidutálat? Az október 3-án megjelent Star Wars – From a Certain Point of View című novelláskötetből erre is választ kaphatunk.

A könyvben szereplő 40 rövid történet egyikében ugyanis megismerkedhetünk Wuher tinédzser éveivel is. Csaposunk egy olyan űrállomáson élt korábban amit megtámadott a Szeparatista Föderáció. A csata során a droidok nemcsak Wuher családját, de az összes barátját és ismerősét is megölték. Végül a leendő pultos életét a Jedi Rend közbeavatkozása mentette meg. Ezzel magyarázható, hogy ugyan az öreg Ben Kenobi felszabdalta az egyik visszatérő vendéget, a droidgyűlölő kocsmáros mégsem riadóztatta a teljes mos eisley-i birodalmi helyőrséget, mivel életét a Jediknek köszönhette.

Érdekes adalék az eredeti trilógia első részéhez, nem?

Az SWMini legyen Veletek!