Ahogy arról már korábban is hallottunk, Carrie Fisher Az utolsó Jedik forgatása közben nemcsak színészi teljesítményével, de írói tehetségével is nagyban hozzájárult az idősödő Leia Organa karakterének megformálásához.

Legalábbis ezt kotyogta el anno a rendező, Rian Johnson áprilisban az orlando-i Star Wars Celebration alatt. Mivel a film már lassan két hete debütált a mozikban, így Johnson rendező idejét látta fellebbenteni a fátylat a Carrie Fisher által írt dialógusokról.

FIGYELEM! SPOILERES TARTALOM KÖVETKEZIK!

„Talán az egyik legnagyszerűbb dialógus, amit Carrie újraírt a forgatókönyvben, az a Crait bolygón hallható, az Ellenállás és az Első Rend közötti csata közben. Ez az a jelenet, amikor váratlanul megjelenik Luke és A jedi visszatér óta először láthatjuk egy jelenetben a Skywalker ikreket. Hogy kicsit könnyedebbé tegye az érzelmi vihart, amit rég nem látott testvére újbóli viszontlátása nyomán kavarog a lelkében, Leia elvicceli a komolynak tűnő pillanatot, mégpedig a kicsit fura „Igen, megváltoztattam a hajam” poénnal. Na, ez az egysoros, de mégis valahogy nagyon odaillő csattanó, teljesen egészében Carrie érdeme.”- mesélte az Indiewire-nek adott interjúban Johnson rendező.

„A másik kiemelendő jelenet, aminek megformálásában Carrie is aktívan részt vett, az a búcsú Holdo admirális és Organa tábornok között. Az élete feláldozására készülő Amilyn és Leia egymás szavába vágva próbálnak meg elbúcsúzni a másiktól a mára már ikonikussá vált „Az Erő legyen Veled!” köszönéssel, azonban mivel mindketten a könnyeikkel küszködnek, ez nem sikerül elsőre. Az idősödő tábornok ekkor, hogy oldja a feszültséget, csak ennyit mond „Te jössz először… Hisz’ én már annyiszor mondtam!” Fiatalkori barátnője és harcostársa száját ekkor a film talán legérzelemdúsabb elköszönése hagyja el – „Az Erő legyen Veled, mindörökké!””

Mindörökké vele lesz, ebben biztosak vagyunk! 🙁

Veletek meg az SWMini legyen 😉

(forrás: Indiewire)