Nem is olyan régen, és nem is egy messzi-messzi galaxisban élt egy öt év körüli kisfiú a távoli Mexikó napfényes országában, akit az apukája egyik nap elvitt magával a moziba. Valami új filmre ültek be kettesben, olyan igazi apa-fia murit csaptak. A film a nagytestvér országából, Amerikából érkezett és „Új remény” volt a címe. Aztán elkezdődött a vetítés, és a kisfiú szája az első perc után tátva maradt. „A film örökre megváltoztatta az életem! Az „Új remény” egy „új világot” tárt fel előttem” – emlékezik vissza Felix Hernandez az első találkozására a Csillagok Háborújával.

A kis Felix aztán szép lassan felnőtt, és kreatív szakember lett belőle, mert mindig is vonzotta a fotózás világa.

„Vannak olyan hátráltató tényezők (az idő rövidsége, esetleg az anyagi források hiánya) amikor nehéz beszerezni egy-egy olyan dolgot (mondjuk egy különleges márkájú autót) aminek szerepelnie kéne a megrendelő által elvárt képen. Ez volt az oka először, hogy elkezdtem méretarányosan kicsinyített modellekkel (lényegében játékokkal) dolgozni a stúdióban, majd az utómunka során minél élethűbbé próbálom varázsolni őket.”

before-stormtrooper bts-snowtroopers bts-toy-and-me clone-1

„Ahhoz, hogy egy kép a megfelelő hatást érje el, legyen szó akár egy dinamikusabb képről vagy egy csendéletről, el kell érni, hogy egy történet részévé váljon. Az általam kitalált történetek elmesélése a nézőknek az, ami a legfontosabb számomra. Sokszor napokig a fejemben van egy-egy ilyen jelenet, sőt előfordul az is, hogy álmodok is vele. Ébredés után ezeket az álmokat egyből le is jegyzetelem. Amikor megvan a nagyjából kialakított kép a fejemben, fogom magam, bezárkózom a stúdióba és a figurák, valamint különböző anyagok felhasználásával megpróbálom minél jobban rekreálni azt az érzést, amit az adott jelenet szereplői érezhetnek. Szinte eggyé válok a karakterekkel.”

clone-2 clone-3 clone-mouse

„Általában olyan figurákat használok, amiknek van valamilyen különleges designja. Ezek lehetnek sok részlettel rendelkező, élethűbb modellek, de kedvelem a kicsit absztraktabb, rajzfilmszerű figurákat is. A hangsúly nálam a designelemeken van.”

day-of-death-trooper-1 detalle-3 detalle-4 dia-de-muertos-trooper-ii sandtroopers-1-2-color trooper-digital-weathered trooper-icecream troopers-1

3-moons bts-montains-of-mith

„Ahogy arra már rájöhettetek, egyszerűen imádom a rohamosztagosokat. Gyerekkorom óta megőrülök értük. Legyenek akár régiek, akár újak, számomra ők jelentik a Star Warst. Nem meglepő talán így, hogy szinte az összes Star Warsos képemen rohamosztagosok szerepelnek.”
bts-the-village deep

Nem tudunk mást mondani. Bravó Felix. Reméljük még sok képpel teszed színesebbé a hétköznapjainkat! Jó képnézegetés kedves Olvasóink és ne feledjétek, az Swmini legyen Veletek!

A képeket  Felix Hernandez engedélyével közöltük. Minden jog őt illeti.

Forrás:

https://www.facebook.com/HernandezDreamphography/

https://www.behance.net/HDreamphography

https://500px.com/hernandezdreamphography

https://www.instagram.com/felixhernandezrodriguez/

https://www.youtube.com/channel/UCVE2m6Ku237WWop0bQeaTWw/videos

http://www.hernandezdreamphography.com/