Disneylandben megkezdték a Rivers of America (a területen lévő mesterséges folyó) egy részének lecsapolását, előkészítendő a Tatuin sivatagos felszínének…..szóval azért, hogy áprilisban hozzáláthassanak a 14 holdas (~57.000 m2) Star Wars tematikájú terület kialakításához.

A folyó déli részén megmarad a víz a Tom Sawyer sziget két végén található gátaknak köszönhetően. Ez azért van, hogy a Frontierlandből (vadnyugati témájú rész) és a New Orleans Squareből (kalózos téma) továbbra is jól rá lehessen látni a folyóra.

A Rivers of Americát és a Disneyland Railroad-ot még januárban zárták be. A munkálatok részeként a Tom Sawyer sziget egy picit összemegy és a folyómeder is módosítva lesz (utóbbira még nem volt példa a Disneyland 1955-ös megnyitása óta). A területek újranyitása után az északi part új arculattal fog büszkélkedni, mint ahogy az az alábbi koncepción is látszik.

RIVERS OF AMERICA -- As part of an ongoing, planned expansion at the Disneyland Resort in Anaheim, Calif., the Rivers of America at Disneyland Park will receive a brand-new waterfront, just outside the location of the new Star Wars-themed land. The new riverbank will also feature an elevated trestle over which the iconic Disneyland Resort Railroad will travel. (Disney Parks)

Még tavaly augusztusban, a D23-as Expón jelentették be a Star Wars témájú területek kiépítését  (Disneylandben és Disneyworldben is), melyek egyik központi eleme a Millenium Falcon lesz. A látogatók vezethetik a galaxis leggyorsabb űrhajóját, a másik fő attrakció során pedig részt vehetnek egy az Első Rend és a mocs..szóval az Ellenállás közötti csatában.

https://www.youtube.com/watch?v=AcqVyurSSOY

A további elemek között megtalálható lesz egy piac, kantin (ahová droidokat nem engednek be), valamint egy elegáns étterem is.

Arról nem szól a fáma, hogy mikor kezdik meg a konkrét építkezést, illetve, hogy mikor nyit meg az új terület.

Amint kapunk bármi új infót, azonnal tobjuk tovább!

Addig is, az SWMINI legyen Veletek!

Forrás: comicbookresources