Már a sorozat első epizódját is azzal a gyermeki énnel izgultam végig, kart – karba öltve, akivel anno a IV. részt tettem. Csökkentette ennek a nagyszerű világnak, ennek az eposzi élmények a nagyságát, a klinikai tisztaságú és kétes elismerésnek örvendő előzmény trilógia filmtekercsbe égetése.

Mert ennél nagyszerűbb, és gigászibb mesét, kevesen álmodtak vászonra George Lucas -nál. Egy porszemnyi pásztorfiú, a király legkisebb lányával karöltve, megsemmisíti a világ leggonoszabb hadigépezetét, és nem csak önmagát, de az egész Univerzumot és még a Gonoszt is megmenti saját, végleges pusztulásától.

Maradjunk most nyugodtak, felejtsük el az előzménytrilógiát, bolondítsuk meg a Bloody Mary -nket kevés midikloriánnal, és kedves kenguruteknős barátunkat, hagyjuk a séfnek szervírozni.

Mert ez a sorozat visszatér ahhoz a kicsit koszos, kicsit ütött – kopott, de nem kicsit, hanem cserében nagyon szerethető eredeti trilógiához. Felhasználja Ralph Mcquarrie zseniális képi világát, és a gyermekhez szól, aki ezelőtt több mint húsz évvel is ugyan ilyen tágra nyílt szemmel és őszinte ragyogással a szemében fojtotta vissza a lélegzetét, amikor Leia Organa hajója beúszott a vászon közepére.

Hogy mi is várható a második részben? Hát, például Darth Vader! Igen, a Galaxis legvagányabb Sith lordja is tiszteletét teszi a vásznon. Érkezik Ashoka Tano. Igen, jól tetszettek hallani. Mester és tanítvány. Ismét egy torz tükör, mint anno Obi Van Kenobi az első Halálcsillagon, méterekre az Ezeréves sólyomtól. Ashoka a történtek idején már bőven a harmincas évei elején jár, koránt sem az a gyermek, akit a korábbi időkben megismerhettünk. Szóval várós, hogy mi fog ebből kisülni. 😉

Mintha a Császár is megjelenne a második évadban. Legalábbis a hangja az biztosan. 🙂 Aztán felmerült több fórumon is, ha ez a rész hivatalosan a III. és a IV. rész között játszódik, akkor hol marad Darth Vader tanítványa, StarKiller, vagy beemelik e a kánonba a karakterét? Mennyi nyitott ajtó 😉

Érkezik még egy szemrevaló sith inkvizítor, a Hetedik nővér. Egy igazi kifinomult úri hölgy, mint itt is láthatjátok. Már most a szívembe zártam. 🙂 (Bár szerinte nem hetedik, hanem az első 😛 )

És, igen. Már régóta hiányzott ez a pillanat. Mert ki a legtökösebb gyerek, Dart Vader után? Nem, nem a Császár. Han Solo? Na, ne vicceljünk…

Egy jó lézerstukkerrel többre mész öcsi mint ezzel a spádéval meg az egész humbuggal. Humbug ez,én mondom. – Han Solo, ep. IV.” Ő már csak tudja… 😉

Szóval, mint korábban mondottam volt, ismét a vásznon az a katona, akinek egy Jedi sem lehetett akadály. Had mutassam be, Rex Kapitányt! Igen, Hölgyeim és Uraim! Visszatértek! Megboldogult gyermekkorom baltával faragott arcú karakterei villannak be, ha csak másodpercek erejéig is. Mert voltak dolgok. 🙂

És, kire várunk még? Húúúú, ha azt sorolhatnám. Ugye az előző részben feltűnt Lando Calrissian, aki a tisztességes, modern üzletemeber eszményképe. No, nem napjainkban, mert itt az egyik jelző biztos vagyok benne hogy hiányozna, de őcsibészsége már szépen domborított, ha csak épp másfél kurta epizódnyit is az első részben.

Hatalmas az igény, hogy Han Solo is tiszteletét tegye. Miért? Hogy, hogy miért? Ez eleve egy ostoba kérdés volt. (Virtuális pofon, nekem.) Mert, egyszerűen nincs Star Wars, Han Solo nélkül. Az a csóka egy jelenség. Most had ne szpojlerezzek róla, inkább olvassátok: ITT.

De szerintem ezt kár részletezni.

A rajongók szeretnének Boba Fett -tel is összefutni, no nem egy sötét sikátor mélyén… Bár ő a melói miatt eléggé elfoglalt egy arc lehet. Elképzelhető, hogy felbukkan valamikor, de a második epizód már az eleve fajsúlyos karakter nélkül is, elég sűrű lesz.

Darth Vader és Ashoka. Seventh Sister és a két jedi. Van még az épp loosernek nem nevezhető Khalus ügynökünk (pedig, de…) és az örökké mosolygós sith inkvizítorunk, aki azóta belehalt abba, hogy nem szeretett annyira élni. Szóval ő már storno. (Igazából kicsit túlspirázta a szerepét, szóval nem fogom megkönnyezni, az fix.)

A többieket pedig tiszta egyszerűséggel szimplán a szívembe zártam. Chopper (C1-10P) ugyan az a pimasz bitköteg, mint korábban volt.

Kanan egy laza és szerethető jedi, egy igazi tökös csóka. Emberközeli, érző, nem egy túlmisztifikált guru alkat, mégis tud kemény lenni, ha kell. Én, kimondottan csípem a mókust.

Sabine pedig az a dögös, vagány csaj a suliból, akit még szalagavató előtt próbáltál felszedni, de valahogy sosem sikerült.

Személyes kedvencem, aki valljuk be egy Rejtői karakter, Zeb, nem az a tesze – tosza fickó. Vele sem ülnék le játszani egy Sabacc asztalhoz, mint PG kollégával sem. No de az egy másik Univerzum. Valahol egy messzi, messzi, Galaxisban… 😉

És itt van minden idők egyik legjobb pilótája, aki úgy fűzi át a Szellemet bármely manőverbe, mint én egy átlagos cérnát, egy átlagos tű fokán. A hölgy nem más, mint a sziporkázóan intelligens és szemkápráztatóan csinos twilek csajszi, Hera.

És érkezik a fiam személyes kedvence (áruló… 😀Ezra aki nem egy hétköznapi fiú, egy hétköznapi bolygóról. Nem épp egy csillag robbantó Skywalker, de azért ez a terrorista srác is megéri a pénzét.

 

Ennyit úgy gyűszűnyi adagban a második évad előtt. Én több, mint izgatottan várom. És higgyétek el, Ti is! Lehet fanyalogni az energia csúzlin, a lőfegyver markolatú fénykardon, meg még sok minden máson is. De ez így, ahogy van; nagyon jó!

Mert ez Star Wars.

Hamisítatlan, old school Star Wars. Amibe beleszerettem, még kamaszkorom hajnalán.

És, higgyétek el, Ti is bele fogtok! Mert ezt nyugodtan tudod együtt nézni a lányoddal/fiaddal/unokáddal/haverral és lesz miről sztorizni még tíz – húsz év múlva is. Nem csak az együtt töltött idő miatt. Egyszerűen azért, mert jó! 😉

Megéri megnézni, Hölgyeim és Uraim az Erőben!

És még egy dátum: október 11, vasárnap 09:30

Disney csatorna

Mert, Jó! 😉

„…másegyebet nem tudok mondani, kérem kapcsojja ki!”

És…

a Blog legyen Veletek! 😉