14570_star_wars_battleÚj fiú Balázzsal, az előző csatánkat követően rögtön neki is álltunk a másiknak. Ellenfelem a korábbi felállását hozta. Csapata így épült fel: Dengar, Hired Guns, Nexu, Nexu, Trandoshan Hunter és Trandoshan Hunter.

WP_20160220_20_58_04_ProÉn oldalt váltottam, mert úgy gondoltam, hogy kipróbálom lázadó énemet. Gyors toborzásom eredménye őket lettek: Luke Skywalker, Diala Passil, Jyn Odan, Gaarkhan és Fenn Signis. Gyorsan ismertettem is harcosaimat a kalózok vezérével, aki meglepődve konstatálta őket.

– Csak ennyit hozol?

Kicsit aggódtam én is, de bíztam a kis válogatottamban. A küldetésnek a Close to Home lett kiválasztva. A kezdeményezést én szereztem meg, így elsőnek pakoltam fel csapataimat. Az épület védelmét Dialára és Gaarkhanra bíztam, míg a másik három emberemet küldtem a nyílt tér felé.

Balázs válaszul valamennyi trandoshan vadászát az ajtó bal oldalához pakolta fel , hogy benyomuljon az épületbe, míg maradék figuráival a szabadba készült kitörni.WP_20160220_20_59_11_Pro

Sajnos eléggé elmértem az erőviszonyokat. Szépen kiszámoltam, ha az ellenfél betör, akkor először a vuki ajtót nyit és berohamoz, majd a jedi követi őt. Így mindkettőjüknek lesz lehetősége egyet-egyet támadni, a már bent lévőkkel ellentétben. Elképzelésem be is vált, így egy modellje le is esett a pályáról. A terv működött is eddig a pontig. Amit viszont figyelmen kívül hagytam, az a kezdeményezés váltogatása… (Sajnos a sok Armada még rányomja bélyegét a játékstílusomra…)

WP_20160220_21_36_08_ProEnnek eredményeképpen a gyíklények kezdték a következő kört. Az elit vadászok közvetlenül a figuráim előtt álltak, így szép bónuszokkal le is sorozták a duettemet. A vuki otthagyta a fogát, míg a twi’lek-em egyetlen életerejével gyorsan menekülőre kellett hogy fogja.

A külső területen a rodián zsoldosok, a nagymacskák és Dengar szépen befoglaltak három ládát. Kezdett csúnyán állni a szénám. Ellenfelem a második kör végére már 29 győzelmi ponttal (3*7+8) rendelkezett, míg én az egyetlen doboz kifosztásáért kapott 7 pontommal tudtam csak büszkélkedni.

A következő két körben a jedim sikeresen visszamenekült a többiekhez, hogy megvédjék. Luke és csapata bedarálta a két nexu-t és Dengar-t. Így már jobban álltam. 29 vs. 24.

WP_20160220_21_09_04_ProWP_20160220_21_36_03_Pro

A következő körökben a különítményem sündisznóként védekezett egy kereszteződésben. Szerencsémre Balázs beleesett abba a hibába, hogy a megmaradt zsoldosainak egy részével a számára megmaradt egyetlen doboz felé iramodott, míg a másik felével a figuráimra rontott. Megfogyatkozott serege ezen fele már kevés volt a túlélőim legyőzősére, annak ellenére, hogy már mind nagyon sérültek voltak. A kereszteződést támadó trandoshan-ok felőrlődtek, így az értük kapott 17 pont elég is lett a győzelmemhez.

WP_20160220_21_55_26_Pro

Összegezve egy nagyon szoros meccsre sikeredett a második küzdelmünk. Az elején nagyon úgy éreztem, hogy ki fogok kapni, de szerencsére a gyors taktika váltásom és ellenfelem hibája kihúzott a bajból. Úgy érzem, be kell szereznem némi erősítést a lázadóknak a következő meccshez.

Az swmini legyen Veletek!