rebels
Hogyha eddig nem nézted a Rebels (Lázadók) sorozatot, akkor valószínűleg Han Soloval együtt fagytál bele a karbonitba, és fogalmad sincsen arról, hogy mi hiányzik a mindennapjaidból.

A Rebels évadzáró epizódja, „A Tanítvány alkonya” a sorozat nézői között  – nem ok nélkül – szerintem közel annyira várt rész volt, mintha egy új Star Wars filmről lenne szó (na jó, azért ennyire talán mégsem, de ehhez lehet a leginkább hasonlítani).

A huszadik – és egyben sajnos utolsó részben – végre, hosszú idő után eljön az a találkozás, aminek gondolata talán az 1. epizód óta foglalkoztatott mindenkit. A szokásos időtartam (kb. 22 perc) duplájában nézhetjük a különféle Erőhasználók (merthogy a Jedi és Sith kategória nem mindenkire ráhúzható) hadakozását; tűkön ülve várhatjuk, hogy mi fog kisülni ebből az egészből, míg…
Sajnos még nincsen, de lesz 3. évad, így addig gyárthatják a fanok a bonyolultnál bonyolultabb elméleteket hőseinkkel kapcsolatban.

Hogyha már láttad az utolsó részt a 2. évadból, akkor szerintem nem fogod tudni kihagyni ezt a két videót; azonban ha még nem láttad, akkor erősen ajánlom figyelmedbe az egész epizód megtekintését a továbbolvasás (és videónézés) előtt.
S P O I L E R ! ! ! S P O I L E R ! ! ! S P O I L E R ! ! ! S P O I L E R ! ! ! S P O I L E R ! ! ! S P O I L E R ! ! !

https://www.youtube.com/watch?v=IahFi5TSzYc

Hogyha nem lenne elég (Darth) Maul újbóli visszatérése (és továbbra sem hal meg sokak örömére/bánatára); végignézhetjük, ahogyan Ezra szépen lassan, lépésről-lépésre elindul a Sötét oldal felé Maul (aki már nem Darth többé) manipulálása végett. Természetesen nem maradhattak el az Inkvizítorok sem, akik ellen az egykori Sith a Világos oldal képviselői mellett csatlakozik be, mert „az ellenségem ellensége lehet szövetséges is” – ideig-óráig legalábbis.
Szerintem mindenki Darth Vader érkezését várja, de sajnos ő csak legvégső, legepicebb csatában bukkan csak fel. Ashoka megküzd egykori mesterével (aki végignézte a Star Wras: The Clone Wars-t, annak a szíve párszor összetörhet e kockák láttán), és eljut egészen odáig, hogy „lemetszi” a Vader maszk egy részét, így az egész galaxis által rettegett fekete rém ismét Anakin hangján szólal meg. Miután a TCW rajongók szívét újra összetörik (mert Vader tényleg velejéig romlott); Ezra és Kanan – aki időközben megvakult, bár mivel a Disney csinálta, így nem látunk belőle semmit sem – elmenekülnek, míg Ahsoka és Vader az összeomló Sith templomban csatázik.

maul-1

És ha ez sem lenne elég, az utolsó másodpercekben láthatjuk Mault elmenekülni, Vadert kikecmeregni a romok közül, Ahsokát ÉLVE – ami hatalmas csoda, tekintve, hogy kivel állt szemben -, Kanant (szó szerint) vakon ölelkezni Herával és természetesen Ezrát, aki… Ó, ember, mit csinálsz?! Tekintve, hogy Ezra képes kinyitni a Sith holokront… Már láttam olyan elméletet, mely szerint ő lesz Snoke (és még nem telt el 24 óra sem az epizód bemutatása óta).

A 20. rész egyszerűen valami fenomenális lett, méltó zárása az eddigieknek. Csodásan megkoreografált fénykardpárbajoknak lehetünk szemtanúi, miközben lassan-lassan a Rebels betölti a híd szerepét az előzménytrilógia és az eredeti között. Aki eddig nem látta, nézze meg, nem fogtok csalódni benne.:)

Az Erő és az Swmini legyen veletek!

Comments are closed.