Igen. Sajnos a napfényes Florida és az idei 40. jubileumi Star Wars Celebration térben kicsit messze van az egyszeri magyarországi rajongók számára, amilyenek mi is vagyunk. Szerencsére azonban a XXI. században már nem gond interneten követni a több ezer kilométerre történő eseményeket élőben és ebben szeretnénk egy kis segítséget nyújtani Nektek. 😉 Az angliai IGN csapata volt olyan kedves és összeállított nekünk egy rövidke listát arról, hogy mit és hol érdemes követni április 13 és 16 között.

A srácok szerint két honlapra is érdemes figyelni a Celebration alatt, mépedig:

És hogy milyen eseményeket követhetünk élőben?

  • Az ünnepségsorozat április 13-án (csütörtökön) helyi idő szerint délelőtt 11-kor veszi kezdetét a „40 Years of Star Wars” panellal, melynek házigazdája a mindenki által szeretett Warwick Davis lesz. Az itt megjelenő sztárok között ott lesz Mark Hamill (Luke Skywalker), Hayden Christensen (Anakin Skywalker), Ian McDiarmid (az Uralkodó/Darth Sidious), Anthony Daniels (C-3PO), Peter Mayhew (Chewbacca), Billy Dee Williams (Lando Calrissian), Kathleen Kennedy (a Lucasfilm elnöke), és Dave Filoni (Star Wars Rebels című sorozat producere). (Magyar idő szerint ezt az eseményt 17 órától tekinthetjük meg)
  • Másnap, azaz 14-én 11-től 12:30-ig tart majd az idei év talán legjobban várt panelja, amely a „Star Wars:The Last Jedi” nevet viseli. Ezen a már előzőleg említett Kathleen Kennedy mellett Rian Johnson rendező és több igen különleges vendég fog megjelenni a beharangozó szerint. Igen, ez lesz AZ az esemény, amelyen reményeink szerint végre bemutatják a már régóta várt első ízelítőt a Star Wars: Az Utolsó Jedik-ből. (Itthon ezt 17 órától érdemes követni a monitorok, okostelefonok és egyéb eszközök előtt)
  • Egy érdekes és valószínűleg megható esemény lesz a tavaly decemberben eltávozott Carrie Fisher emlékére rendezett panel, délután 17:30 és 18:30 között. (23:30-tól  00:30-ig)
  • A szombati nap is tartogat érdekességeket. Itt van mindjárt a 11-től kezdődő Star Wars Rebels panel, David Filoni producer és egyéb egyenlőre még meg nem nevezett vendégek szereplésével, amiben a jövő ősszel debütáló 4. évadba adnak egy kis betekintést a készítők. (17 órától 18:30-ig)
  • Természetesen a Star Wars világára épülő számítógépes játékok sem maradhatnak ki a buliból. Az EA közleménye szerint ugyanis április 15.-én (szombaton) délután fél három és fél 4 között mutatják be a Star Wars Battlefront II új trailerét. (20:30 – 21:30)
  • A Celebration záró ünnepségét is megtekinthetjük végezetül vasárnap (április 16.-án), amely helyi idő szerint délután 4-től fog kezdődni. (Nálunk ez este 20-tól várható)

Érdekes hétvégének nézünk hát elébe és mi minden Erőnkkel (szóvicc!) azon leszünk, hogy mielőbb tájékoztassunk Titeket a legújabb hírekről, érdekességekről.

Az SWMini legyen Veletek!