obiwan„Luke, Te el tudod pusztítani a Császárt. Ő ezt tudja. Ez a sorsod”

A starwars.com minden évben megrendezi a nagy karakterek küzdelmét ahol a győzelemről a mi szavazataink döntenek. A népszerűségi verseny nem éppen a legobjektívebb összehasonlítás, de mondjunk jobbat! Az FFG pedig mond, mégpedig azt, hogy Star Wars Destiny!

Itt az idő, hogy összeeresszük a történelem nagyjait, mint Dooku gróf, Kylo Ren, Leia Organa vagy Han Solo! De jöhet egy Luke Skywalker és Qui-Gon Jinn vs Jango Fett és Jabba a Hutt.

swd01_cardfan_01

A Fantasy Flight Games új gyöngyszeme ötvözi a kártya és a kockajátékokat és valami újjá forrasztja össze. A népszerű és pénztárcagyilkos gyűjtögetős modellel érkeznek a kedvenceink. Bár Rey és Kylo kap egy alapcsomagot, a többiek a kockákkal együtt kiegészítőkben érkeznek, de bizony véletlenszerűen! :/

A játékban  Star Wars népeit három részre osztjuk nehogy véletlenül keveredjenek. Vannak a varázslók Erőhasználók (Force), mint Luke vagy Dooku, a mindenféle parancsnokok (Command), mint Leia és a maradék söpredék Finn és Fett félék (Rouge).

swd01_layout

Indulásnak választanod kell egy csapatot a karakterekből, hogy összeereszd a másik bandájával.  A cél innentől egyszerű: Minden karakternek van egy életereje (jobb-felső sarok), ennyit kell az arcán rendezni, hogy kiszálljon a játékból. A  Destiny számtalan módot kínál, hogy ellenfelünk papírnépét leamortizáljuk és a mi csürhénk csapatunk jöjjön ki győztesként. A kártyakarakterek alapképességein túl, létezik még pár fajta lap ami a felszereléseket, eseményeket és a szokásos kártyajáték elemeket tartalmazza.

swd01_cardfan_02

Természetesen a kártyagyilkosságon túl képesek vagyunk nyersanyagot gyűjteni, pajzsot építeni, kockákat forgatni és egyéb speciális lap meglepetésit a Star Wars papírvilágára szabadítani.

A játék gyorsnak és egyszerűnek ígérkezik. A karakterek kombinálásával a lehetőségek tárháza és a játék mélysége is végtelen. Klasszikusokon kár változtatni. Ha szereted a Galaxy of Heroes típusú játékokat és nem zavar, hogy teljesen – történelmileg – problémás csapatokat eresztesz egymásnak, akkor ez a Te játékod!

Hogy tényleg jó-e, az majd az őszi megjelenés után derül ki!

swd01_product_spread

Természetesen az swmini legyen addig Veled! 😉

 

1 hozzászólás