space-star-wars-star-destroyer-1920x1200_armadaBár a hőmérséklet esik (és lassan a hó is), a Star Wars helyzet fokozódik! Nyakunkon a film és a GamesDay 2016! Az swmini a geekhub-bal közösen kitelepül, hogy fergetegessé varázsolja az amúgy is lenyűgöző eseményt. Hogy mit viszünk egy társasjáték napra? Hát társasjátékokat!

Star Wars: Sorsok – Destiny

Annyira új még a játék, hogy ropog mint a hó! Luke, Rey, Darth Vader vagy Boba Fett? Vedd az irányításod alá őket és rendezd át a játékostársad karaktereit. A vidám percek garantáltak!

starwarsdesstiny

A játék nem bonyolult, de mégis komoly mélységekkel bír. Mindenki összeállít egy csapatot vagy a jó vagy rossz oldalon az erőhasználók, katonai személyek vagy a csempész/fejvadász bandák közül és megpróbál a másik fölé kerülni (értsd a karaktereit kiütni). Erre számtalan lehetősége van a játékosnak, mint közelharci, távolsági vagy gazdasági erőfölény megszerzésével. De simán „elfogyaszthatjuk” az ellenség pakliját, ami szintén a győzelemhez visz.

Bár kártyajáték, de mégis nagyon szépen megmunkált kockákat használ amikkel az erőforrásainkat tudjuk kontrollálni. Külön kockája van egy karakternek, de külön egy puskának vagy fénykardnak is. Ez így együtt nagyon egyedi és brutálisan pörgős-élvezetes játékot eredményez!

Ha többet akarsz róla olvasni: erre parancsolj!

X-Wing

Azt hiszem ezt a játékot nem kell bemutatni az olvasóinknak.

img_9836-edit-edit-1024x682

Az X-wing vadász léptékű „dogfight”-ot modellez és alapvetően a manőverekről szól. Előre el kell döntsd, hogy hajóid merre fognak fordulni, hogy fognak mozogni. Mindenki lerakja a „parancsait” lefordítva, majd szép sorban a játékosok mozgatják a hajóikat. Ha jól csináltad, pont a hajód elé kerül az ellen és szépen meg tudod sorozni, ha nem…

Modellek gyönyörűen kidolgozottak és előre festettek, ha nem is játszol velük egy Tantive IV bárki polcának dísze lehet! Maga a kötelék összeállítása is már komolyan befolyásolja a játékot, teljesen másképpen kell játszani TIE Fighterek-kel és ellenük, mint egy lomha de masszív űrkomppal.

De egy szónak is X-Wing a vége: Ki kell próbálni!

Találkozunk a HamerTime Cafe által megrendezett GamesDay-en!