4832585-7806572792-tumblHa valaha is láttad a Star Wars filmeket, de ezenfelül semmi más tartalmat nem, akkor jogosan merülhet fel benned a kérdés, hogy Vader hogyan jött rá, hogy van egy fia.

Az Új remény végén Darth Vader szemében Luke mindössze egy ismeretlen pilóta, akinek szoros kapcsolata van az Erővel. Azonban A Birodalom visszavágban, 3 évvel a Halálcsillag pusztulása után Vader már teljesen tisztában volt Luke személyével, és hogy az ő fia. De mégis, honnan tudhatta meg, hiszen mi nem kaptunk a filmekből semmilyen magyarázatot?

Alig néhány héttel a yavini csata után Vader jelenlétére volt szükség a Galaxis legnagyobb fegyvergyártó üzemében. Az érkezésekor Vader informálva lett, hogy a főreaktor meghibásodott, és le fog olvadni. A Sith Nagyúr biztos volt benne, hogy nem holmi műszaki meghibásodás okozta a zűrzavart, hanem a Lázadók keze lehet a dologban. A holdon Vader megérezte másodízben annak a pilótának a jelenlétét, aki elpusztította a gigantikus űrállomást hetekkel ezelőtt. Amikor Vader belépett az üzem belsejébe, Luke-kal találta szembe magát, és fénykardpárbajba kezdtek. Bár Obi-Wan tréningjének köszönhetően Vader felismerte mestere tanításainak nyomát, mégsem tarthatott a párbaj tovább néhány másodpercnél. A Sith Nagyúr lefegyverezte Luke-ot és mivel semmilyen információval nem tudta ellátni Vadert a Lázadók Szövetégéről készen állt, hogy végezzen vele. Azonban, amikor a kezébe vette ellenfele fénykardját felismerte, hogy ez régen hozzá tartozott. Zavarodottságában hezitálni kezdett, ez pedig időt adott Luke-nak, hogy kihasználja a kínálkozó lehetőséget. Alig néhány pillanattal ezután egy AT-AT lépegető törte át az üzem falát, és elválasztotta a két küzdőfelet egymástól. Ez az esemény lehetőséget adott Luke-nak az elmenekülésre, míg Vader az elkobzott lépegetővel foglalkozott. Miután Luke eltávolította az üzem energiaforrását, mindannyian elmenekültek a holdról. Vader, a harc után elemezte a történteket, és megfogadta, hogy megtalálja ezt a misztikus fiút, és átállítja a Sötét oldalra.

4Az Alpha fegyvergyár pusztulása után Vader elutazott Jabba Palotájára, a Tatooine bolygón. Jó hutthoz mérten Jabba azonnal a Vader fejére kitűzött vérdíjra pályázott, és megkísérelte megöletni a Sith Lovagot. Ám Vaderen nem foghatnak ki holmi fejvadászok, és megölte a rátámadókat. Ezek után fojtogatni kezdte Jabbát, mígnem a hutt engedett Vader követeléseink, és rendelkezésére bocsájtotta a két legjobb fejvadászát: Boba Fett-et, és a vuki Black Krrsantan-t. A vukit egy személyes küldetésre küldte, ahol egy titkos ügynököt kellett kézre keríteni, aki titokban az Uralkodónak dolgozik. Ez alatt Fettnek Luke nyomára kellett bukkannia, és élve Vader színe elé vinnie. A Vader által nyújtott információk alapján a rejtélyes pilótának kapcsolatban kellett állnia Obi-Wan Kenobival, és a csempészhajó az Ezeréves Sólyommal. Ebből Fett azt a következtetés vonta le, hogy a legjobb, ha keresésének első állomása Tatooinera, azon belül is Mos Eisleyba vezet. A bárban nem tudott információt szerezni senkitől sem, amíg az egyik helyi lakos futásnak nem eredt. Fett elfogta az illetőt, és kifaggatta. A kikérdezés során megtudta a pilóta nevét, amit ezután személyesen jelentett Vadernek. Vader a Skywalker név hallatán szinte szétszedte a hajóját mérgébe, és megfogadta, hogy megszerzi magának a fiát, és átállítja a Sötét oldalra, hogy ők ketten uralhassák a Galaxist, mint Apa, és fia.

darkluke