k-2soMinden Star Wars-ba kell egy robot. Néha többi is, mint az előzménytrilógiában ahol ők adták a hőseink által lemészárolható díszletet. A jó oldalon azonban mindig véges a számuk. R2-D2, C3-PO vagy az új cukiság a BB-8. Baymax óta tudjuk, hogy a nagy robot is lehet szerethető, így az eddigi trendektől eltérően az új robotsztár, K-2SO nem éppen törpe, ráadásul a Birodalom gyermeke.

Az Entertainment Weekly elkapta Alan Tudykot, hogy ugyan már meséljen a robotjáról.

k-2so2„Nincsenek szűrői. Ez egy régi típus, amit már rég nem gyártanak… de azt hiszem erről nem beszélhetek” – mondta mosolyogva.

„Biztonsági robotként szolgált a Birodalomnál és bármit megtett, amit meg kellett tenni. Impozáns, közel két és fél méteres hatékony szolga. Ha azt a parancsot kapja, hogy vegyen őrizetbe, akkor őrizetben tart amíg más utasítást nem adnak neki. Ha valamit őriz, ahova be akarsz menni mellette…a sz**t is kitapossa belőled.” – fejezi be nevetve.

K2 és Cassian Andor kapcsolatáról a következőképpen nyilatkozott:

„Egy ideje már együtt vannak. K-2SO az teszi amit Cassian akar. Imádja őt, amiért felszabadította. Úgy néz rá, mint az apjára aki életet adott neki és ledobta a programozását kötő láncait.”

Nem az a tipikus cuki előélet, de talán kapunk egy „felnőtt” droidot is az eposzba.
December 15! Az swmini legyen Veletek!

K-S