kotorVegye, igya, Aperion! Mintha egy új ásványvízmárka (vagy parfüm?) , úgy hangzik ennek a kis fejlesztési projekt a neve. Azért próbáljuk megjegyezni, mert ha minden jól megy, sokunk régi kedvencét, a Knights of the old Republic-ot leheli életre. Persze előkaphatnánk a polcról/steamről/torrentről a programot, és nekieshetnénk… de azért lehetne szebb. Tudom, nem ez a lényeg, hanem maga az élmény, de mikor előveszem a régi TIE Fightert is… nos lehetne szebb. De miért is ne lehetne? Legyen! Pont ezen dolgozik ez az ásványvíz játékgyártó.

Kotor-1-Mod-Alternative-Ending-FeatureHa valaki nem tudná mi az a KOTOR (avagy Knights of the old Republic): 2003-ban robbant be a piacra ez a klasszikus gyöngyszem, és először PC-n, majd a összes platformon tarolt. A történet szerint 4000 évvel járunk a Halálcsillag elleni támadás előtt, mikor a mandalorokkal meggyűlik a baja a békés Galaktikus köztársaságnak és a rend őreinek, a jedi lovagoknak. Ekkor tér vissza egy Revan nevű ex-köztársasági jedi hős, Malak nevű tanítványával a külső űrből, ahol a sith tanokkal mélyebb ismeretséget szereztek. Az új világszemlélet nyilván új világrendet is jelent (szerintük), aminek természetesen régi jedi barátaik annyira nem örülnek és mindent megtesznek, hogy ezt a baráti társaságot (szó szerint) szétrobbantsák. Itt lépünk mi a porondra, és egy nagyon fordulatos, jól felépített, párbeszéd alapú szerepjátékban dönthetjük el, hogy a sith vagy jedi vonal legyen-e erősebb a galaxisban. A hangsúly a Dönteni-n van! Ténylegesen hatással van egy-egy választásunk a történetre, vagy hihetetlenül jól felépített mellékkarakterekkel ápolt viszonyunkra.

Ha valaki kihagyta, vagy csak négyszer játszotta végig, akkor most azonnal vegye elő és döntse/mentse meg a nyamvadt/csodás Köztársaságot!

Star-Wars-Knights-of-the-Old-Republic

A játéknak született, egy szintén instant klasszikus második része, és egy viszonylag népszerű MMO is ezekre épült fel. Nem véletlen választotta a csapat ezt a játékot.

Adott egy frenetikus sztori, döbbentes jó párbeszédekkel és karakterekkel. Nincs más dolguk a fiuknak (és lányoknak), minthogy átrakják az Unreal engine alá. Hip-hop és kész is vagyunk! Nem olyan nagy meló ez! Egy-két új textúra  (vagy néhány ezer), néhány új modell  (vagy néhány ezer), újrasrciptelt karakterek és harcrendszer. Néhány év és a gépünkön a játék!

Az ilyen projektek jó része (sajnos) sosem ér révbe. Különböző okokból feloszlik a csapat és/vagy megfeneklik  a hajó. Talán most nem. Az Aperion látványosan igyekszik. Heti frissítések, új videók és képek kerülnek napvilágra. Valamerre haladnak, de nézzük hol tartanak most!

2015 augusztus 5-től lehet követni a munkásságukat. Látványosan haladnak a fiuk és lányok. A helyszínek szépen formálódnak és jól láthatóan alakulnak az egyéb funkciók is (ki tudna élni töltőképernyő nélkül?). Viszont még nagyon kihalt minden. Csak elvétve látunk bármilyen karaktert, csak előre beállított környezeti mozgások vannak mindenhol. Még nagyon sok a munka a projekttel, amit a csapat is érez, mivel szeretettel várják a csatlakozni vágyókat az oldalukon.

Mindig félő, hogy a nagytestvér elkaszálja az ilyen jellegű projekteket, ezért MOD-ként fog megjelenni, azaz szükséges, hogy eredeti KOTOR verzió is ott üljön a gépünkön.

„Az eredeti játék újraformálásával és újracsomagolásával új tartalmat is hozzáadunk, mint világokat, küldetéseket, felületet, tárgyakat és társakat. Egy egész csapat programozó, művész, „hangszínész”, világépítő és író csak azért gyűlt össze, hogy újra életet leheljenek ebbe a fantasztikus játékba!”

Drukkolok nekik, és ígérem, ha bármi érdemi új info érkezik, arról TI is tudni fogtok.

Amíg nincs kész a játék, a KOTOR és az swmini legyen Veletek!