M8Taia02

A Fantasy Flight Games szerencsére komolyan veszi az új játékosok igényeit is, valamint a „profikét” is. Bár a hivatalos, FFG-s versenyszervezetből még nem sokat láttunk idehaza, de lassan remélhetőleg hozzánk is begyűrűznek a lehetőségek.

Az FFG-s World Championship-ről talán sokan hallottak, novemberben az FFG által forgalmazott, legsikeresebb, verseny formátumban jól működő játékokat és játékosokat egy héten át pörgették a főhadiszállásukon ősszel, általában november elején.

Mivel elég sokan szerettek volna több játékkal is játszani, illetve, egy egész hét alatt is csak véges számú embernek tudtak játéklehetőséget adni, ezért úgy döntöttek, hogy két kupacra osztják a termékeiket, és külön ciklusban fogják a versenyeiket tartani.

Az FFG-s játékok két nagy csoportja
Az FFG-s játékok két nagy csoportja. A Piros csoportba kerültek a Star Wars-os játékok, a kék az „egyéb” csoport, szintén nagy és sikeres nevekkel

Az alapötlet az, hogy az idei év még úgy lemegy, ahogy szokott (a külföldieknek). Kora tavasszal Store Championship-ek, amikkel a Regional-okra lehet bejutni extra előnnyel. Ezek a gyakran 100 főnél is többet megmozgató rendezvények pedig a National-ekre ad „bye” lehetőséget (első körben nem kell játszani, beírnak egy győzelmet) és előfoglalási jogot. Majd pedig a legjobbak előfoglalása után a tömegek feltöltik a helyeket a novemberi VB-re.

Novembertől azonban megfordul a rendszer. Mivel a 2017-es VB-t a Star War-os játékokból májusra tűzték ki (pontos dátum még nincs, de nem lepődnék meg május 4.-én.), ezért a 2016. novemberi VB után egyből egy újabb Regional Szezon indul majd meg.

Egy kép a 2014-es X-Wing VB döntőről

Emellett még bevezetnek egy új, kontinentális szintű versenyt is, azaz lesz saját Európa Bajnokságunk! Mivel az észak-amerikai bajnokság 2017 nyarán lesz, feltehetőleg az EB is közzel akkor lesz. Bár a cikkben késő 2017-ről beszélnek, és az FFG semmit se csinál meg azelőtt, mint ahogyan ígéri

Emelett új fejlemény, hogy jövőre (2017-től), az egyes országok a nemzeti versenyeiket tetszés szerinti időben tarthatják meg, nem az FFG tűzi ki nekik az időpontokat. Így az egyes, nagyobb, társasjátékos eseményekkel összeegyeztethető.

op_16-17_starwars
A 4 db star Wars-os játék menetrendje az idei, 2016-os VB-t követően

A fentiekben nem beszéltem arról, hogy emellett egész évben, évszakonként adnak ki majd a boltoknak Tournament Kit-eket, hogy a kezdő játékosok kisebb téttel, barátságos hangulatban, és ne egy kétszáz fős eseményen veszítsék el a „verseny-szüzességüket”.

Ez azonban a profibbaknak is jó hír, mert így tétmeccsen próbálhatják ki az új ötleteiket, és a különböző Kit-ekben más és más nyeremények lesznek! Új alternatív mintás kártyák, műanyag tokenek, és minden más csudi jó dolog!

op_16-17_ffg
A „kék” játékok maradnak a korábbi időbeosztásban

Az egyéb játékok is hasonló szerkezetet követnek majd.

op_16-17_together
Így összevethetjük a különböző játékok időbeosztását. Mostantól lehetünk profi NetRunner-esek és Armadások egyszerre!

Az SWMINI legyen velünk, hogy győzzünk ennyi versenyre eljárni!

forrás: FFG hivatalos bejentése

Comments are closed.