Az előzmény trilógia nálam akkor értékelődött fel, amikor sikerült többször is végigszenvednem Az Ébredő Erőt. Mert annál nem szörnyűbb, sőt! Tudom, kedves Előzmény trilógia, hogy voltak vitáink, kevésbé szerethető pillanataink egymással. Ezeken lépjünk is túl. De mindketten nyugodtan beláthatjuk, hogy a pozitívumaid (és negatívumaid) ellenére, elég terjengősre sikeredtél.

A Net bugyraiból azonban előkeveredett egy mindössze öt (5!) perces verzió, amely teljesen visszaadja a film lényegi történéseit és mindezt csupán öt percben teszi. George Lucas tuti, hogy nem értene ezzel egyet, de itt most nem az ő véleménye számít.

Végigkövethetjük, ahogy Anakint megeszi az Erő sötét oldala. Ahogy ez kihat Padmé-val való kapcsolatára. Nyomon követhetjük a végkifejletet is. Miután Obi-Van Kenobi szíve majdnem meghasad a bánatban, szépen méretre vágja volt fogadott testvérét, akit a Császár úgy csomagol be az ikonikus páncéljába, ahogyan csak egy sejknek szánt szaloncukrot szokás. Engem megvett kilóra a Fiveminutesfilms csapata. Nézzétek csak:

A youtube csatornájukon a többi epizód is fellelhető, azokat is csak ajánlani tudom. Ha tippelhetek akkor AZ Ébredő Erő és Az Új Remény öt perces verzióját kb. a gyártási év dátuma fogja csak megkülönböztetni egymástól.

Nektek, hogy tetszett a „sűrített” változat?